Emma Wilby

Vikipedi, özgür ansiklopedi
2019 yılında Emma Wilby

Emma Wilby, Erken Modern Britanya'nın büyülü inançlarında uzmanlaşmış bir İngiliz tarihçi ve yazardır.

Wilby'nin yayınladığı ilk akademik metni olan en:Cunning Folk and Familiar Spirits: Shamanistic Visionary Traditions in Early Modern British Witchcraft and Magic (2005), bilindik ruhların Erken Modern Dönem'de Britanya'da oynadığı rolün ilk büyük incelemesiydi ve kaydedilen görüşler ve bu tür ruhlarla karşılaşmalar arasındaki benzerlikleri kabile toplumlarında şamanizmle karşılaştırdı.

Tarihçi Ronald Hutton, " Wilby'nin kitabını, [sihir ve büyücülüğe] bakmanın son derece ilginç, zamanında ve yeni bir yolu ve en cesur olanlardan biri olarak değerlendirir.[1] Erken Modern büyücülük konusunda uzmanlaşmış bir başka tarihçi Marion Gibson, kitabı "Wilby'nin sonuçları, geçmişin veya günümüzün popüler büyülü kültürleriyle ilgilenen herkes için bir meydan okuma ve ilham kaynağı haline getirdi.. İyimser ve insancıl bir şekilde, kitap İngiliz şamanik geleneği için güçlü bir dava açıyor. Okuyucuların Wilby'nin bulgularına katılıp katılmadığına bakılmaksızın, bu çok önemli bir kitaptır."[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Hutton, Ronald in Wilby, Emma (2010 [2005]) Cunning Folk and Familiar Spirits: Shamanistic Visionary Traditions in Early Modern British Witchcraft and Magic. Brighton: Sussex Academic Press. Blurb.
  2. ^ Gibson, Marion in Wilby, Emma (2010 [2005]) Cunning Folk and Familiar Spirits: Shamanistic Visionary Traditions in Early Modern British Witchcraft and Magic. Brighton: Sussex Academic Press. Blurb.