Charles-Émile Reynaud

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Emile Reynaud sayfasından yönlendirildi)
Charles-Émile Reynaud
Charles-Émile Reynaud, sinemada canlı resim tekniğinin yaratıcısı sayılır
Doğum8 Aralık 1844(1844-12-08)
Montreuil, Seine-Saint-Denis, Fransa
Ölüm1 Ocak 1918 (73 yaşında)
Ivry-sur-Seine, Fransa
MilliyetFransa Fransız
Kariyeri
DalıMucit, fen öğretmeni
Reynaud'un bir çalışması

Charles-Émile Reynaud, (d. 8 Aralık 1844 Montreuil-sous-Bois, Fransa - ö. 9 Ocak 1918 Ivry-sur-seine) Fransız Fen öğretmeni ve mucittir. Reynaud, ilk canlı resim filmlerini yapan ve gösteren kişidir.

Émile Reynaud, sinemada canlı resim tekniğinin yaratıcısı sayılır. Reynaud, bir hareketin birkaç ayrı hareketten oluştuğunu göz önünde bulundurarak, o hareketi parçalarına ayırıp bunların elle yapılan resimlerini alıcıya tek tek çevirmeyi tasarladı. Bu amaçla önce resimleri hareketlendiren optik bir oyuncak yaptı ve daha sonra da Işıklı pandomimleri icad etti. Reynaud, saydam bir filmin üzerine küçük resimler çizip bunları boyuyor ve sonra da bunları perdede hareketli olarak canlandırıyordu. Fakat bu iş hem çok zordu, hem de büyük titizlik istiyordu.

Bütün çalışmalarına rağmen, Émile Reynaud bu işten pek gelir sağlayamamıştır. Ancak daha sonra bu konuyla ilgilenen Émile Cohl, 1907 yılında büyük resimler çizmeyi ve bu resimlerin teker teker fotoğraflarını çekmeyi düşündü ve bu düşüncelerini gerçekleştirerek canlı resmi dünyaya tanıtmayı başardı.

Filmografisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kitaplar[değiştir | kaynağı değiştir]

Émile Reynaud, et l'image s'anima by Dominique Auzel. Dreamland, ISBN 2-910027-37-6

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]