East vs. West - A Hearts of Iron Game

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(East vs. West – A Hearts of Iron Game sayfasından yönlendirildi)
East vs. West – A Hearts of Iron Game
GeliştiriciBL-Logic
YayımcıParadox Interactive
MotorClausewitz Engine
PlatformMicrosoft Windows
ÇıkışVazgeçildi
TürGerçek zamanlı strateji
ModTek oyunculu oyun
Çok oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin

East vs. West – A Hearts of Iron Game, BL-Logic tarafından geliştirilmiş ve Paradox Interactive tarafından yayımlanması planmış ancak daha sonra vazgeçilmiş Soğuk Savaş dönemini konu alan ve 1946-1991 tarihleri arasında geçen bir gerçek zamanlı strateji oyunudur.

Oynanış[değiştir | kaynağı değiştir]

East vs. West, kendisinden önce gelen Hearts of Iron serisi gibi, oyuncuların yer alan dönemde geçen ülkelerden birini politik, diplomatik, ekonomik, askeri, istihbarat ve teknolojik açıdan kontrol edebildiği bir strateji oyunu olarak geliştirilmekteydi. II. Dünya Savaşı'nı konu alan Hearts of Iron serisinin devamı olarak 1946-1991 tarihleri arasında geçip Soğuk Savaş dönemini konu alacak ve büyük çaplı savaşların üzerine odaklanmayacaktı. Oyunun en ilgi çekici özelliklerinden birisi de nükleer silahların kullanılmasının mümkün olmasıydı.

East vs. West, genellikle Hearts of Iron III'e gelen bir ek paket olarak bilinmekteydi, ancak tek bir oyun olarak çıkacaktı.

Özellikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyunun asıl odak noktası Soğuk Savaş döneminde geçen ülkelerin diplomatik, politik, ekonomik, istihbarat ve askeri açıdan kontrolüydü. Ayrıca oyuncunun yapacağı seçimlere göre gerçekleşecek olaylar şekillenecekti.

Oyunun onaylanan özellikleri:

Oyun Hearts of Iron III'de bulunan silahlı kuvvet kontrolü, stratejik savaş sistemi, kullanıcı modları, 32 kişiye kadar oynanabilir çoklu oyuncu modu gibi birçok özelliği barındırabilecekti.

Vazgeçilişi[değiştir | kaynağı değiştir]

2013'ün ilk çeyreğindeki çıkış tarihinin atlanmasının ve çoklu oyuncu modu gibi birçok büyük özelliğin oyundan çıkarılmasının ardından, Paradox Mart 2014'te açık beta aşamasına geçmeyi umuyordu. 6 Mart 2014'te Paradox Interactive ve BL-Logic tarafından yapılan ortak bir açıklamayla yaşanan birçok gecikme nedeniyle oyunun yapımına son verildiği açıklandı.[5]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]