Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kuruluş2000
Eski isim(ler)iDumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi
Eğitim dil(ler)iTürkçe
BağlılıkKütahya Dumlupınar Üniversitesi
DekanProf. Dr. Levent Mercin
Dekan yardımcılarıDoç. Eren Evin Kılıçkaya
Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Kuzucanlı
KonumEvliya Çelebi Yerleşkesi
Web sitesihttp://gsf.dpu.edu.tr/

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, tüm idari ve akademik birimleriyle Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nin Evliya Çelebi Yerleşkesi'nde bulunan güzel sanatlar fakültesidir.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, 1999 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'nın yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu kararı ve Yükseköğretim Kurulunun 2000 yılındaki onayı ile 2000-2001 öğretim yılında Grafik bölümüne 40 öğrenci alınarak eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır. 2003-2004 öğretim yılında Grafik bölümünün ikinci öğretimine ve Resim bölümüne yirmişer öğrenci daha kabul edilmiştir.

Fakülte, ilk öğrencilerini şehir merkezinde bulunan Çamlıbahçe'deki binaya kabul etmiş, bir yıllık eğitimin ardından, 2001-2002 öğretim yılları arasında, Germiyan Yerleşkesi'ndeki Kütahya Meslek Yüksekokulu binasına geçilmiştir. Burada da iki eğitim faaliyetlerini sürdürdükten sonra bugün içinde bulunduğu Evliya Çelebi Yerleşkesi'ne taşınmıştır.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, URAP Araştırma Laboratuvarı tarafından yayınlanan rapora göre alan bazında dünya sıralamasında 391., Türkiye'de 2. sıradadır.[1]

Bölümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde 5 bölümde eğitim-öğretim verilmektedir. B.r bölüme ise henüz öğrenci kabul edilmemektedir.[2]

(*) Özel yetenek sınavıyla öğrenci kabul edilmektedir.
(**) Henüz öğrenci kabul edilmemektedir.

Teknik olanaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi binası

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde 20 MAC tabanlı bilgisayar ile 103 adet PC tabanlı bilgisayar bulunmaktadır. Baskı atölyesi hem yüksek hem çukur hem de düz baskı tekniklerinin uygulanabileceği şekilde donatılmıştır. Bu atölyeden lisans öğrencilerinin yanı sıra yüksek lisans öğrencileri de yararlanmaktadır. Resim ve Seramik bölümlerindeki atölyelerde, öğrencilerin ihtiyaç duydukları gerekli teknik araç - gereç donanımının yanı sıra seçmeli derslerde kullandıkları bazı malzemeler fakülte tarafından karşılanmaktadır.

Yeni bina içindeki 65 m²’lik atölyelerin yanı sıra 70, 142 ve 327 m²’lik atölyeler de hizmet verilecektir. Atölyelerin yanı sıra iki adet 327 m²’lik sergi salonu, 4 amfi, 8 dersliğe ek olarak yüksek lisans öğrencilerinin gruplar halinde çalışabilecekleri atölyeler, internet odası ve kitaplık bulunmaktadır.[3]

DPÜ TV[değiştir | kaynağı değiştir]

Üniversitenin Youtube üzerinden yayın yapan DPÜ TV adında bir kanalı vardır. 8 Aralık 2013'te yayına başlayan kanal, Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından yönetilmektedir. DPÜ TV'de üniversitede gerçekleştirilen etkinlikler, çeşitli söyleşiler ve üniversitenin tanıtım videoları yayımlanmaktadır

Sosyal olanaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin Evliya Çelebi Yerleşkesi'ndeki Güzel Sanatlar Fakültesi binası içi

Fakülte öğrencileri Evliya Çelebi Yerleşkesi bulunan tüm olanaklardan faydalanabilmelerinin yanında, fakülte binasında kafeterya, yemekhane yer almaktadır.

Fakültede her yıl çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmektedir. Ulusal düzeydeki Çizgi Film Festivali ve Ahmet Yakupoğlu Resim Yarışması bu etkinliklerin en kapsamlı olanlarıdır.

Ulaşım[değiştir | kaynağı değiştir]

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Kütahya - Tavşanlı karayolunun 10. km'sindeki Evliya Çelebi Yerleşkesi içinde bulunmaktadır. Evliya Çelebi Yerleşkesi'ne Kütahya Belediyesi'nin A-1, 7, 7-A, 7-B ve 16 numaralı otobüsleriyle ulaşılabilir.[4]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Dünya Sıralamasında İlk 500 Üniversite Arasına Girdik". DPÜ Haber. 13 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Temmuz 2018. 
  2. ^ "Genel Bilgiler". Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi. 12 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Temmuz 2018. 
  3. ^ "Tarihçe". Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi. 13 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Temmuz 2018. 
  4. ^ "Ulaşım". Kütahya Belediyesi. 12 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Temmuz 2018. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]