Drive Image (yazılım)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Drive Image
İşletim sistemiMicrosoft Windows

Drive Image (PQDI), Intel tabanlı bilgisayarlar için bir disk klonlama yazılım paketidir. Eski PowerQuest Şirketi tarafından geliştirilmiş ve dağıtılmıştır. Drive Image sürüm 7, Ağustos 2004'te perakende pazarlarına sunulan Norton Ghost 9.0'ın temelini oluşturdu. Ghost, Symantec'in şirketi 1998 yılında satın almadan önce Binary Research tarafından geliştirilen rakip bir üründü. Bu satın alma, aynı zamanda Ghost imaj dosyaları için kullanılan farklı dosya uzantılarını da açıklıyor. Eskiden yazılımın dosya uzantısı .gho iken şimdiki 9.0 sürümleri ve daha yüksek sürümlerde ise dosya uzantısı .v2i'dir.

Geliştirme geçmişi[değiştir | kaynağı değiştir]

Drive Image sürüm 7, PowerQuest şirketinin çatısı altında yayımlanan son sürümdür. Ayrıca, etkin sistem bölümünü klonlamak için yerel bir Windows arayüzü içeren ilk sürümdü. Önceki sürümler, etkin bölümü klonlamak için DOS benzeri bir ortamda yeniden başlatma gerektiriyordu. Drive Image 7, yeniden başlatma gerektirmeden etkin bölümleri klonlamak için StorageCraft Technology Corporation'dan lisanslanan bir toplu anlık görüntü aygıt sürücüsü kullanmıştır.[1]

Drive Image 2002 (sürüm 6), bir imaj oluşturmak ve geri yüklemek için kullanılabilen disket üzerinde kurtarma seti oluşturulmasına olanak veren son sürümdür.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "storagecraft.com". 13 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ekim 2020. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]