DreamWorks Ejderhalar bölümleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu liste, DreamWorks Ejderhalar adlı çizgi dizinin bölüm listesidir.

Seri görünümü[değiştir | kaynağı değiştir]

Cartoon Network bölümleri
Sezonlar Sezon başlığı Bölümler Orijinal Yayın Tarihi Türkiye Yayın Tarihi
Sezon başlangıcı Sezon finali Sezon başlangıcı Sezon finali
1 Berk'in Binicileri 20 7 Ağustos 2012 (2012-08-07) 20 Mart 2013 (2013-03-20) 1 Nisan 2013 (2013-04-01) 2013
2 Berk'in Koruyucuları 20 19 Eylül 2013 (2013-09-19) 5 Mart 2014 (2014-03-05) 2014 18 Ağustos 2014 (2014-08-18)
Netflix bölümleri
Sezonlar Sezon başlığı Bölümler Orijinal Yayın Tarihi Türkiye Yayın Tarihi
Sezon başlangıcı Sezon finali Sezon başlangıcı Sezon finali
1 Sınırın Ötesinde 13 26 Haziran 2015 (2015-06-26) 25 Ocak 2016 (2016-01-25) 10 Şubat 2016 (2016-02-10)
2 13 8 Ocak 2016 (2016-01-08) 11 Temmuz 2016 (2016-07-11) 27 Temmuz 2016 (2016-07-27)
3 13 24 Haziran 2016 (2016-06-24) 2 Ocak 2017 (2017-01-02) 18 Ocak 2017 (2017-01-18)
4 13 17 Şubat 2017 (2017-02-17) 1 Mayıs 2017 (2017-05-01) 13 Temmuz 2017 (2017-07-13)
5 13 25 Ağustos 2017 (2017-08-25)  () ()
6 13 16 Şubat 2018 (2018-02-16)  () ()

Cartoon Network bölümleri[değiştir | kaynağı değiştir]

1. Sezon (2012-2013)[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk sezon Berk'in Binicileri olarak adlandırılmıştır.

Serideki No. Sezondaki No. Başlık Türkçe Başlık Türkiye Yayın Tarihi
1 1 How to Start a Dragon Academy Ejderha Akademisini Nasıl Açarsın? 2013
2 2 Viking for Hire Kiralık Viking 2013
3 3 Animal House Hayvan Barınağı 2013
4 4 The Terrible Twos Berbat İkili 2013
5 5 In Dragons We Trust Güvendiğimiz Ejderhalar 2013
6 6 Alvin and the Outcasts Alvin ve Kovulmuşlar 2013
7 7 How To Pick Your Dragon Ejderhanı Nasıl Seçersin ? 2013
8 8 Portrait of Hiccup as a Buff Man Hıçkıdık'ın İri Çizildiği Portre 2013
9 9 Dragon Flower Ejderha Çiçeği 2013
10 10 Heather Report Part 1 Heather Raporu 1. Bölüm 2013
11 11 Heather Report Part 2 Heather Raporu 2. Bölüm 2013
12 12 Thawfest Gudfest Festivali 2013
13 13 When Lightning Strikes Yıldırım Çarpınca 2013
14 14 What Flies Beneath Aşağıda Uçan ne? 2013
15 15 Twinsanity İkiz Cenneti 2013
16 16 Defiant One Meydan Okuma 2013
17 17 Breakneck Bog Tehlikeli Bataklık 2013
18 18 Gem of a Different Color Farklı Bir Renkteki Taş 2013
19 19 We Are Family Part 1 Biz Bir Aileyiz 1. Bölüm 2013
20 20 We Are Family Part 2 Biz Bir Aileyiz 2. Bölüm 2013

2. Sezon (2013-2014)[değiştir | kaynağı değiştir]

İkinci sezon Berk'in Koruyucuları olarak adlandırılmıştır.

Serideki No. Sezondaki No. Başlık Türkçe Başlık Türkiye Yayın Tarihi
21 1 Live and Let Fly Yaşa ve Uçmasına İzin ver 2014
22 2 The Iron Gronckle Gronckle Demiri 2014
23 3 The Night and the Fury Gece ve Öfke 2014
24 4 Tunnel Vision Tünel Görüşü 2014
25 5 Race to Fireworm Island Ateş Böceği Adasına Yarış 2014
26 6 Fright of Passage Dehşetli Yol 2014
27 7 Worst in Show Gösterinin En Kötüsü 2014
28 8 Appetite for Destruction Yıkım Arzusu 2014
29 9 Zippleback Down Çatalboyun Düştü 2014
30 10 A View to a Skrill Part 1 Skrill'e Bir Bakış 1. Bölüm 4 Ağustos 2014
31 11 A View to a Skrill Part 2 Skrill'e Bir Bakış 2. Bölüm 5 Ağustos 2014
32 12 The Flight Stuff Uçuştaki Kahramanlar 6 Ağustos 2014
33 13 Free Scauldy Özgür Kazanç 7 Ağustos 2014
34 14 Frozen Don 8 Ağustos 2014
35 15 A Tale of Two Dragons İki Ejderhanın Hikâyesi 11 Ağustos 2014
36 16 The Eel Effect Yılan Balığı Etkisi 12 Ağustos 2014
37 17 Smoke Gets in Your Eyes Gözüne Duman Kaçar 13 Ağustos 2014
38 18 Bing! Bam! Boom! Güm Bam Bom 14 Ağustos 2014
39 19 Cast Out, Part I Sürgün 1. Bölüm 15 Ağustos 2014
40 20 Cast Out, Part II Sürgün 2. Bölüm 18 Ağustos 2014

Netflix bölümleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu seri Netflix'de Sınırın Ötesinde olarak adlandırılmıştır.

1. Sezon (2015)[değiştir | kaynağı değiştir]

Serideki No. Sezondaki No. Başlık Türkçe Başlık Türkiye Yayın Tarihi
41 1 Dragon Eye of the Beholder Part 1 Ejderhanın Gözü 1. Bölüm 25 Ocak 2016
42 2 Dragon Eye of the Beholder Part 2 Ejderhanın Gözü 2. Bölüm 26 Ocak 2016
43 3 Imperfect Harmony Bozuk Düzen 27 Ocak 2016
44 4 When Darkness Falls Karanlık Çökünce 28 Ocak 2016
45 5 Big Man on Berk Berk'te ki Koca Adam 29 Ocak 2016
46 6 Gone Gustav Gone Kayıp Gustav 1 Şubat 2016
47 7 Reign of Fireworms Ateş Solucanı Krallığı 2 Şubat 2016
48 8 Crushing It Dev Dalga 3 Şubat 2016
49 9 Quake, Rattle and Roll Deprem ve Dalga 4 Şubat 2016
50 10 Have Dragon Will Travel, Part I Ejderhanın Yolculuğu 1. Bölüm 5 Şubat 2016
51 11 Have Dragon Will Travel, Part II Ejderhanın Yolculuğu 2. Bölüm 8 Şubat 2016
52 12 The Next Big Sting Bir Sonraki Büyük Acı 9 Şubat 2016
53 13 Total Nightmare Gerçek Kâbus 10 Şubat 2016

2. Sezon (2016)[değiştir | kaynağı değiştir]

Serideki No. Sezondaki No. Başlık Türkçe Başlık Türkiye Yayın Tarihi
54 1 Team Astrid Astrid Takımı 11 Temmuz 2016
55 2 Night of the Hunters, Part 1 Avcılar Gecesi,Bölüm 1 12 Temmuz 2016
56 3 Night of the Hunters, Part 2 Avcılar Gecesi,Bölüm 2 13 Temmuz 2016
57 4 Bad Moon Rising Kötü Ay Yükseliyor 14 Temmuz 2016
58 5 Snotlout Gets the Axe Südüklü Balta Alır 15 Temmuz 2016
59 6 The Zippleback Experience Çatalboyun Deneyimi 18 Temmuz 2016
60 7 Snow Way Out Kar Yolu Çıkışı 19 Temmuz 2016
61 8 Edge of Disaster, Part 1 Felaketin Eşiği,Bölüm 1 20 Temmuz 2016
62 9 Edge of Disaster, Part 2 Felaketin Eşiği,Bölüm 2 21 Temmuz 2016
63 10 Shock and Awe Şok ve Dehşet 22 Temmuz 2016
64 11 A Time to Skrill Skrill Zamanı 25 Temmuz 2016
65 12 Maces and Talons, Part 1 Topuzlar ve Pençeler,Bölüm 1 26 Temmuz 2016
66 13 Maces and Talons, Part 2 Topuzlar ve Pençeler ,Bölüm 2 27 Temmuz 2016

3. Sezon (2016)[değiştir | kaynağı değiştir]

Serideki No. Sezondaki No. Başlık Türkçe Başlık Türkiye Yayın Tarihi
67 1 Enemy of My Enemy Düşmanımın Düşmanı 2 Ocak 2017
68 2 Crash Course Yoğun Kurs 3 Ocak 2017
69 3 Follow the Leader Lideri Takip Edin 4 Ocak 2017
70 4 Turn and Burn Dön Ve Yak 5 Ocak 2017
71 5 Buffalord Soldier Buffalord Askeri 6 Ocak 2017
72 6 A Grim Retreat Korkunç Bir Geri Çekilme 9 Ocak 2017
73 7 To Heather or Not to Heather Heather ya da Heather Değil 10 Ocak 2017
74 8 Stryke Out Dışarı Stryke 11 Ocak 2017
75 9 Tone Death Sesli Ölüm 12 Ocak 2017
76 10 Between a Rock and a Hard Place Bir Kaya Ve Sert Bir Yer Arasında 13 Ocak 2017
77 11 Family on the Edge Aile Kenarında 16 Ocak 2017
78 12 Last Auction Heroes Son Müzayede Kahramanları 17 Ocak 2017
79 13 Defenders of the Wing, Part 1 Ejderhaların Koruyucuları: 1. Bölüm 18 Ocak 2017

4. Sezon (2017)[değiştir | kaynağı değiştir]

Serideki No. Sezondaki No. Başlık Türkçe Başlık Türkiye Yayın Tarihi
80 1 Defenders of the Wing: Part 2 Ejderhaların Koruyucuları: 2. Bölüm 2017
81 2 Gruff Around the Edges Kenarların Çevresinde Gruff 2017
82 3 Midnight Scrum Gece Yarısı Scrum 2017
83 4 Not Lout Lout Değil 2017
84 5 Saving Shattermaster Tasarruf Shattermaster 2017
85 6 Dire Straits Sıkıntı 2017
86 7 The Longest Day En Uzun Gün 2017
87 8 Gold Rush Gold Rush 2017
88 9 Out of Frying Pan Kızartma Pan 2017
89 10 Twintuition Twintuition 2017
90 11 Blindsided Gafil Avladı 2017
91 12 Shell Shocked: Part 1 Shell Şok Edildi: Bölüm 1 2017
92 13 Shell Shocked: Part 2 Shell Şok Edildi: Bölüm 2 2017

5. Sezon (2017)[değiştir | kaynağı değiştir]

Serideki No. Sezondaki No. Başlık Türkçe Başlık Türkiye Yayın Tarihi
93 1 Living on the Edge
94 2 Sandbusted
95 3 Something Rotten on Berserker Island
96 4 Snotlout's Angels
97 5 A Matter of Perspective
98 6 Return of Thor Bonecrusher
99 7 Dawn of Destruction
100 8 The Wings of War, Part 1
101 9 The Wings of War, Part 2
102 10 No Dragon Left Behind
103 11 Snuffnut
104 12 Searching for Oswald ... and Chicken
105 13 Sins of the Past

6. Sezon (2018)[değiştir | kaynağı değiştir]

Serideki No. Sezondaki No. Başlık Türkçe Başlık Türkiye Yayın Tarihi
106 1 Living on the Edge
107 2 No Bark, All Bite
108 3 Chain of Command
109 4 Loyal Order of Ingerman
110 5 A Gruff Separation
111 6 Mi Amore Wing
112 7 Ruff Transition
113 8 Triple Cross
114 9 Family Matters
115 10 Darkest Night
116 11 Guardians of Vanaheim
117 12 King of Dragons, Part 1
118 13 King of Dragons, Part 2