Drake & Josh Go Hollywood

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Drake & Josh Go Hollywood
DVD kapağı.
TürMacera, Komedi
SenaristDan Schneider
ÖyküDan Schneider
Steven Molaro
YönetmenSteve Hoefer
Başrol
Tema müziği bestecisiMichael Corcoran
Drake Bell
ÜlkeABD
Diliİngilizce
Yapım
YapımcıDan Schneider (yönetici)
Robin Weiner (denetleme)
Joe Catania
KurgucuMarc Lamphear
Skip Collector
Görüntü yönetmeniMike Spodnik
Gösterim süresi73 dakika
Yapım şirketiNickelodeon Movies
Schneider's Bakery
Dağıtımcı firmaNickelodeon
Paramount Home Entertainment
Yayın bilgileri
Yayın tarihi6 Ocak 2006 (2006-01-06)
Kronoloji
Önce gelenSheep Thrills
Sonra gelenMegan's New Teacher

Drake & Josh Go Hollywood, Nickelodeon televizyon dizisi Drake & Josh'tan Drake Bell ve Josh Peck'in başrollerini paylaştığı 2006 yapımı Amerikan komedi filmidir. İlk olarak 6 Ocak'ta gösterime girdi, ardından 31 Ocak'ta VHS ve DVD'de yayınlandı. 31. Film, 5,4 milyon izleyiciyle haftanın en yüksek kablolu yayın programı oldu.[1][2]

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Drake Parker ve Josh Nichols'un ebeveynleri, Audrey Parker Nichols ve Walter Nichols, on günlük bir gemi yolculuğuna çıktıklarında, Drake ve Josh, Denver'daki bir arkadaşıyla buluşmak için kız kardeşleri Megan Parker'ı havaalanına bırakır. Ancak Drake ve Josh, Megan'ı yanlışlıkla Los Angeles'a yanlış uçağa bindirir. Kısa süre sonra, Drake ve Josh onu aramak için Los Angeles'ta ayrılırlar. Drake ve Josh, Megan'ın iyi olduğunu anlayınca, çocuklar bir süre Los Angeles'ta kalmaya karar verirler. Ancak Josh, G.O.'sunun (bir MP3 çalar) yanlışlıkla başka bir adamın G.O.'suyla karıştığını ve kendi aletinin sahte para planlarını içerdiğini öğrenir. Adam ve arkadaşı Drake ve Josh ile G.O.'larla ilgili küçük bir "konuşma" yaptığında, Drake ve Josh kaçmaya çalışır, çalıntı bir Viper ile Los Angeles'ta dolaşırlar ki bu aslında Tony Hawk'a aittir. Bu sırada Megan kaldığı oteli beğenmeye başlar.

Onları kaybettiklerini düşündüklerinde, Drake ve Josh FBI tarafından ele geçirilir. Ama iki "polisin" aslında diğer iki suçluyla birlikte çalışan iki kötü adam daha olduğu ortaya çıkar. Suçlular Drake ve Josh'ı kaçırır ve onları bir depoya götürerek kilit altına alır. Drake ve Josh, San Diego havaalanındayken, Josh üç gün önce ABD Hazine Bakanlığı'ndan para matbaası çalan bazı dolandırıcılarla ilgili haberleri izlemiştir. Josh, para kazanmak için parasal matbaayı çalan dolandırıcıların suçlu olduğunu anlar. 500 milyon dolar kazandıktan sonra sahtekarlar, Drake ve Josh'ı liderleri Milo McCreary'nin sözleriyle boğmaya karar verir: "Umarım siz çocuklar çok iyi yüzücülersinizdir".

Bu sırada Megan otel odasında dolandırıcıların cüzdanlarından birini bulur. Limuzin şoförünün onu Drake ve Josh'ı bulduğu depoya götürmesini ister. Polisi uyarmaya çalışır ancak telefon bağlantısı kesilir. Bu nedenle depoya gizlice girer ve tüm parayı çevreleyen büyük fanı çalıştırır. Ortaya çıkan tüm kaos içinde, Drake ve Josh büyük bir kavgadan sonra nihayet kaçarlar. Kavga sırasında, Drake ve Josh depoda kovalanır ve dolandırıcıları nesnelerle dövmeye başlar. Drake yakalanır ve dolandırıcılar ona saldırır. Josh, diğer dolandırıcılarla mücadele ederek Drake'i kurtarmaya çalışır. Drake ve Josh suçlular tarafından yakalanır ve Josh, dolandırıcılara yumruk atmak için yumruğunu kaldırır ama bunun yerine Drake'i yumruklayarak onu bayıltır. Polis gelir ve dolandırıcıları sahte para yaptıkları için tutuklar. Megan depodan aldığı paranın bir kısmını Denver'a gitmesine yardımcı olmak için kullanır ve limuzin şoförüne bahşiş olarak bir pay verir. Josh, Drake'in TRL'de çalmasıyla ilgili olarak otel banyosunda bir adamla tanıştığını hatırlar. Hırsızları yakalamanın bir ödülü olarak polis, Drake'e Sunset Stüdyoları'na kadar eşlik etmeyi teklif eder. Tony'nin menajeri izin verdiği ve Tony'de üç Viper daha olduğu için Tony Hawk'ın Viper'ını kullanarak TRL'e doğru yola çıkarlar. Drake ve Josh, Drake'in çalacağı "Hollywood Girl" için tam vaktinde yetişirler. Performansından sonra Drake ve Josh, kızlarla birlikte Los Angeles'ın tadını çıkarır.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Müzik[değiştir | kaynağı değiştir]

Film için Michael Corcoran'ın bestelediği müziğin yanı sıra, filmde birkaç şarkı da yer aldı.

  • "Steppin' Out" – Safety Orange
  • "To Save a Man" – Safety Orange
  • "Boyz" – Saucy Monky
  • "Find Your Own" – A Million Seeds
  • "Little Bit Lonely" – Julie Gribble
  • "It's True" – Odds Against Tomorrow
  • "Hollywood Girl" – Drake Bell
  • "Don't Preach" – Drake Bell
  • "Get It Right" – Backhouse Mike
  • "Highway to Nowhere" – Drake Bell
  • "Summer Sun" – Safety Orange
  • "Get It Right" – Backhouse Mike (belirtilmedi)

Tepkiler[değiştir | kaynağı değiştir]

Filmin Rotten Tomatoes'da eleştirmen puanı yok ancak seyirciden %78'lik bir puan içeriyor.[3] IMDb'de 6,9/10 puana sahiptir.[4]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Scott Collins (11 Ocak 2006). "ABC takes football and runs with it". Los Angeles Times. 12 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mart 2016. On basic cable, the most-watched program was Nickelodeon's movie "Drake & Josh Go Hollywood" on Friday (5.4 million viewers). 
  2. ^ "Nickelodeon TV Movie Event 'Drake & Josh Go Hollywood' Kicks Off the New Year with Huge Ratings, Premiering to 5.4 Million Total Viewers". PR Newswire. 10 Ocak 2006. 12 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mart 2016. 
  3. ^ "Drake & Josh Go Hollywood". Rotten Tomatoes. 6 Ocak 2006. 15 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mart 2015. 
  4. ^ Drake and Josh Go Hollywood, IMDb, 6 Ocak 2006, 15 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi, erişim tarihi: 31 Mart 2015 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]