Dragon Ball Z: Tanrıların Savaşı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Dragon Ball Z: Tanrıların Savaşı
ドラゴンボールZ 神と神
YönetmenMasahiro Hosoda
Yapımcı
  • Rioko Tominaga
  • Gyarmath Bogdan
SenaristYūsuke Watanabe
Hikâye (eser)Akira Toriyama
UyarlamaDragon Ball
MüzikNorihito Sumitomo
Görüntü yönetmeniShinichi Fukumitsu
StüdyoToei Animation
Dağıtıcı
TürüBilimkurgu, fantezi, dövüş
Çıkış tarih(ler)i30 Mart 2013
Süre85 dakika
Ülke Japonya
DilJaponca
Hasılat
  • 2,99 milyon JP¥ (Japonya)[1]
  • 50,4 milyon US$ (Dünya)[2]

Dragon Ball Z: Tanrıların Savaşı (JaponcaドラゴンボールZ 神と神, romanizeDoragon Bōru Zetto: Kami to Kami), yönetmenliğini Masahiro Hosoda'nın yaptığı ve senaryosunu Yūsuke Watanabe'nin yazdığı 2013 yapımı bir Japon fantastik bilimkurgu dövüş anime filmidir. Film, Dragon Ball serisinin 18. ve Dragon Ball Z serisinin 14. filmi olup Toei Animation tarafından hazırlanmıştır ve 30 Mart 2013 tarihinde gösterime girdi.

Dragon Ball Z: Tanrıların Savaşı, Dragon Ball hikâyesinin resmi bir parçası olarak kabul edilen ilk filmdi ve orijinal manganın 517. bölümünde zaman atlama sırasında geçen ve orijinal yaratıcısı Akira Toriyama derinden dahil oldu. Film, IMAX Dijital Sinemalarda gösterilen ilk Japon filmiydi ve 13 Eylül 2013'te Blu-ray ve DVD olarak gösterime girdi.[3]

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Son Goku ve arkadaşları, büyük bir düşmanı yenmelerinin ardından Dünya'da barışçıl bir hayat sürmektedirler. Uzayda ise Yıkım Tanrısı Birus, Süper Sayyan Tanrısı olarak bilinen varlığın hayalini kurarak uzun uykusundan uyanmıştır. Yardımcısı Vis'in yardımıyla Birus, güçlü bir rakiple savaşmak istediği için bu varlığı aramaktadır. Sayyan ana gezegeninin yok edildiğini öğrendikten sonra özellikle Goku'yu arayarak, Dünya'daki kalan Sayyanların izini sürer. Süper Sayyan Tanrısı'nı sadece efsanelerden bilen Goku ve arkadaşları Şenlong'u çağırır. Süper Sayyan Tanrısı'nın sırrını öğrendikten sonra, Goku ve Birus arasında Dünya'yı tehlikeye sokan büyük bir savaş başlar.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "2013年(平成25年) 興行収入10億円以上番組" (PDF). eiren.org (Japonca). Motion Picture Producers Association of Japan. 20 Şubat 2014 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2023. 
  2. ^ "=Dragon Ball Z: Battle of Gods". Box Office Mojo. IMDb. 6 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2023. 
  3. ^ "New Dragon Ball Film Set Between 517th & 518th Manga Chapters". Anime News Network. 14 Temmuz 2012. 13 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Şubat 2023. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]