Dragon Ball Super: Broly

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Dragon Ball Super: Broly
ドラゴンボール超 ブロリー
YönetmenTatsuya Nagamine
Yapımcı
  • Norihiro Hayashida
  • Rioko Tominaga
SenaristAkira Toriyama
UyarlamaDragon Ball Super
MüzikNorihito Sumitomo
Görüntü yönetmeniYōsuke Motoki
KurguMasahiro Goto
StüdyoToei Animation
Dağıtıcı
TürüMacera, fantezi, dövüş
Çıkış tarih(ler)i14 Aralık 2018
Süre100 dakika[1]
Ülke Japonya
DilJaponca
Bütçe8,5 milyon US$[2]
Hasılat122,7 milyon US$[3]

Dragon Ball Super: Broly (Japoncaドラゴンボール超 ブロリー, romanizeDoragon Bōru Sūpā: Burorī), yönetmenliğini Tatsuya Nagamine'nin yaptığı ve senaryosunu Akira Toriyama'nın yazdığı 2018 yapımı bir Japon macera anime filmidir. Film, Dragon Ball serisinin 12. filmi ve Dragon Ball Super serisinin ilk filmi olup Toei Animation tarafından hazırlanmıştır ve 14 Aralık 2018 tarihinde gösterime girdi.[4]

Dragon Ball Super: Broly, "Universal Survival" destanının olaylarından sonra geçen film, Goku ve Vegeta'nın Broly adında güçlü bir Saiyan ile karşılaşmalarını takip etmektedir. Film ayrıca Saiyanların tarihini ve ırklarının çalkantılı dönemine bağlı farklı kaderleri olan ve daha sonra aralarında büyük bir savaşla sonuçlanan bu üç Saiyan'ın arka plan hikâyesini anlatmaktadır.[5]

Film, ilk versiyonun Broly filmlerinde yer almasının ardından, ana Dragon Ball sürekliliğinde Broly'nin yeniden işlenmiş bir yinelemesinin ilk görünümünü temsil etmektedir. Dragon Ball Super: Broly, hayranlardan ve eleştirmenlerden olumlu eleştiriler alarak şimdiye kadarki en yüksek hasılat yapan Dragon Ball filmi, 2018'in en yüksek hasılat yapan anime filmi ve tüm zamanların en yüksek hasılat yapan anime filmlerinden biri oldu.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Güç Turnuvası'nın ardından Dünya barış içindedir. Evrenlerde bir sürü güçlü kişinin olduğunu fark eden Goku daha da güçlenmek için tüm gününü eğitimine harcamaktadır. Bir gün, Goku ve Vegeta daha önce görmedikleri "Broly" adında bir Saiyan ile karşılaşırlar. Vegeta Gezegeni'nin yok edilmesinin ardından tüm Saiyan'ların yok olduğu düşünülüyordu. Farklı kaderleri olan bu üç Saiyan'ın karşılaşması, cehennemden dönen Freeza'yla birlikte muazzam bir mücadeleye dönüşür.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "DRAGON BALL SUPER BROLY". British Board of Film Classification. 18 Aralık 2018. 20 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Şubat 2022. 
  2. ^ "Dragon Ball Super: Broly - Película de animación logra recaudar $54 millones a nivel mundial" (İspanyolca). RPP. 16 Ocak 2019. 20 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Şubat 2022. 
  3. ^ "Rankings". Comscore, Inc. 9 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Şubat 2022. 
  4. ^ "Pokémon the Movie 2018 Gets A New Trailer, Titled "Everyone's Story" In Japan". Siliconera. Curse. 27 Şubat 2018. 18 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Aralık 2021. 
  5. ^ Pineda, Rafael. "Dragon Ball Super Film Reveals Dragon Ball Super: Broly Title, Visual". Anime News Network. 10 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Şubat 2022. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]