The Dr. Oz Show

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Dr. Öz Show sayfasından yönlendirildi)
The Dr. Oz Show
Dr. Öz, Oprah ile beraber yeni şovu tanıtırken
FormatTalk-show
Tıbbi Tavsiye
Proje tasarımcısıOprah Winfrey
SunucuMehmet Öz, MD
Harpo Productions
Sony Television Production
Ülke ABD
Diliİngilizce
Yapım
MekânStudio 6A,[1][2]
New York
Gösterim süresiReklamlarla birlikte 60 dakika
Yayın bilgileri
Yayın tarihi14 Eylül 2009 - günümüz
Dış bağlantılar

The Dr. Oz Show, Türk-Amerikalı doktor Mehmet Öz tarafından sunulan bir söyleşi programıdır. Geçtiğimiz 5 yıl boyunca The Oprah Winfrey Show'un içinde bir program olarak yer almıştır. 14 Eylül 2009 tarihinde programın, Oprah Winfrey'nin şirketi Harpo Productions ve Sony Pictures Television tarafından ayrı bir şov programı olarak yayınlanacağı duyurulmuştur. Ayrıca Oprah'ın şirketi programın farklı bir şirketin stüdyosu olan CBS Television Distribution stüdyosunda çekileceğini belirtmiştir. Şov, New York'ta bulunan Studio 6A[1](Late Night with David Letterman 'a 1982'den 1993'a kadar ve Late Night with Conan O'Brien 'a 1993'ten 2009'a kadar ev sahipliğiyle ünlü stüdyo)'da çekilecektir.

2 Ekim 2009 tarihinde yayınlanan Late Night with Jimmy Fallon programına Dr. Öz konuk olarak katılmıştır. Şovun sonunda Dr. Öz, Fallon'a sadece birkaç metre uzaklıktaki stüdyosunu göstermiştir. Stüdyo ilk kez bu sayede televizyonda görülmüştür.

The Dr. Oz Show için hazırlanan jingle Highway to Health, Metro Detroitli müzisyenler Pat Murphy (2XL adlı grubun davulcusu) tarafından okunmuş ve Bill McKinney (No One Else adlı grubun gitaristi) tarafından yazılmıştır.

Popüler Kültürde The Dr. Oz Show[değiştir | kaynağı değiştir]

South Park: South Park'ın 16. Sezon 5. bölümünde (Butterballs) Butters ve Stan, The Doctor Oz Show'a katıldılar ve Mehmet Öz ile birlikte zorbaların durdurulması hakkında konuştular. Bu konuşmada Butters, Mehmet Öz'e sinirlendi ve onu dövdü. Tabii ki oradaki herkes Butters'ın psikopat olduğunu sandılar.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Arşivlenmiş kopya". 17 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Kasım 2009. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 15 Mayıs 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Kasım 2009. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]