Dosya:Wismut Kristall und 1cm3 Wuerfel.jpg

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Tam çözünürlük((5.176 × 3.519 piksel, dosya boyutu: 3,76 MB, MIME tipi: image/jpeg))


Özet

Açıklama
Čeština: Uměle vyroběný krystal bismutu. Barevný povrch je velmi tenká zoxidovaná vrstva na povrchu. Pro porovnání 1 cm3 kostka bismutu.
Deutsch: Das chemische Element und Metall Wismut (heutige Bezeichnung Bismut). Ein künstlich gezüchteter Kristall mit bunten Anlauffarben, sowie für den Größenvergleich ein reiner (99,99 %) 1 cm3 Wismut-Würfel.
English: The chemical element bismuth as a synthetic made crystal. The iridescent surface is a very thin layer of oxidation. Beside it is a high purity (99.99 %) 1 cm3 bismuth cube for comparison.
Español: Cristal de bismuto, un elemento químico. El color iridiscente es creado debido a efectos de interferencia en una capa delgada de óxido, la cual se forma cuando el cristal caliente es sacado del bismuto derretido.
Esperanto: La kemia elemento bismuto kiel sinteze farita kristalo. La surfaco estas iriza tre maldika tavolo de oksidiĝo.
Suomi: Vismutti-alkuaine synteettisesti valmistettuna kiteenä. Pinnalla oleva erittäin ohut oksidikerros kimaltelee sateenkaaren väreissä.
Français : Cristal obtenu par cristallogenèse artificielle de bismuth métallique à coté d'un cube d'1 cm3 de bismuth pur à 99,99 %, pour comparaison de taille. L'irisation est due à une couche d'oxyde très mince.
Galego: Cristal sintético de bismuto, elemento químico metálico de símbolo Bi, ó carón dun cubo de bismuto de alta pureza (99,99%) dun centímetro de lado como referencia do seu tamaño. A irisación opalescente débese a unha pátina de óxido de bismuto (III) que se forma no proceso.
Magyar: Mesterséges bizmut-kristály. Szivárványos patináját a felületén levegő hatására kialakuló vékony oxidréteg adja. Mellette viszonyításképpen egy 1 cm3-es nagy (99,99 %-os) tisztaságú bizmut-kocka.
Nederlands: Het chemisch element bismut (Bi) als synthetisch bereid kristal. Het oppervlak van het kristal is iridiserend door een zeer dunne laag bismut(III)oxide, als gevolg van oxidatie aan de lucht. Ter vergelijking een blokje van 1 cm3 zeer zuiver (99,99%) bismut.
Polski: Syntetyczny kryształ bizmutu. Opalizacja powierzchni jest spowodowana obecnością cienkiej warstwy tlenku na powierzchni metalu. Obok sześcian (1 cm3) wykonany z bizmutu o czystości 99,99%.
Sunda: Unsur kimia bismut dina bentuk kristal sintétik. Kelir warna-warni dihasilkeun tina oksidasi lapisan ipis sisi luarna. Pikeun babandingan, di katuhueunana kubus 1 cm3 bismut murni 99,99%.
Türkçe: Elementtir Bizmutun suni yani insan yapımı kristali.
Català: Cristall obtingut per cristal·logènesi de l'element químic bismut (Bi) i un cub de bismut pur. La iridescència és provocada per una capa molt fina d'òxid."
Tarih
Kaynak Yükleyenin kendi çalışması
Yazar Alchemist-hp (talk) (www.pse-mendelejew.de)
Diğer sürümler
Camera Model Canon 5D Mark II
Lens Zeiss Makro-Planar T*2/100mm ZE
Notes made by focus stacking software from 32x single 16bit tiff shots

This file is copyrighted and has been released under a license which is incompatible with Facebook's licensing terms. It is not permitted to upload this file to Facebook.

Bu rötuşlanmış bir resim olup, resmin özgün hâli üzerinde oynama yapılarak elde edilmiştir. Yapılan değişiklikler: Focus stack with Helicon Focus of 32 images..

Değerlendirme

POTY 2010 category "rocks and minerals" winner.

Görsel of the year
Görsel of the year
Featured görsel
Quality görsel
Quality görsel

Wikimedia CommonsVikipedi

Bu dosya 2010 yılının en iyi resimleri arasında finalist olmuştur.
Bu resim, Wikimedia Commons (Seçkin resimler) seçkin resim dosyasıdır ve en iyi resimlerden biri olarak seçilmiştir.
Bu resim, Kaliteli resimdir ve Kaliteli resim yönergelerine uygun olduğu kabul edilmiştir.

Vikipedi
 Bu resim, Almanca Vikipedi'de (Exzellente Bilder) seçkin resim dosyasıdır ve en iyi resimlerden biri olarak seçilmiştir.
 Bu resim, İngilizce Vikipedi'de (Featured pictures) seçkin resim dosyasıdır ve en iyi resimlerden biri olarak seçilmiştir.
 Bu resim, Farsça Vikipedi'de (نگاره‌های برگزیده) seçkin resim dosyasıdır ve en iyi resimlerden biri olarak seçilmiştir.
 Bu resim, Galiçyaca Vikipedi'de (Imaxe da semana) seçkin resim dosyasıdır ve en iyi resimlerden biri olarak seçilmiştir.
 Bu resim, Lehçe Vikipedi'de (Ilustracja na medal) seçkin resim dosyasıdır ve en iyi resimlerden biri olarak seçilmiştir.

Buna benzeyen kalitede uygun bir lisans sözleşmesi altında bulunan resminiz var ise onu muhakkak yükleyiniz, etiketleyiniz ve aday gösteriniz.

Picture of week on Persian Wikipedia This image was selected as a picture of the week on the Persian Wikipedia for the 19. week, 2011. نگارهٔ برگزیدهٔ هفته

VI seal

Bu görüntü değerli görüntü kriterleri kapsamında değerlendirilmiştir ve Commons'da kapsamında çok değerli görüntü olarak kabul edilir: Category:Bismuth crystals. Görüntünün kendi adaylığını buradan görebilirsiniz: Commons:Valued image candidates/Wismut Kristall und 1cm3 Wuerfel.jpg.

Lisanslama

Licence Art Libre Copyleft: Bu sanat eseri ücretsizdir; Özgür Sanat Lisansı'nı gözönünde bulundurarak modifiye edip dağıtabilirsiniz. Bu lisansın bir örneğini Copyleft Paylaşım sitesinde ve diğer sitelerde bulacaksınız.

Please select "one" of your favorite license.

Creative Commons License

This file is licensed under the Creative Commons ‘Attribution-NonCommercial-NonDerivative 3.0 (US)’
Licence: https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/

Altyazılar

Bu dosyanın temsil ettiği şeyin tek satırlık açıklamasını ekleyin.

Bu dosyada gösterilen öğeler

betimlenen

20 Aralık 2010

100 milimetre

image/jpeg

Dosya geçmişi

Dosyanın herhangi bir zamandaki hâli için ilgili tarih/saat kısmına tıklayın.

Tarih/SaatKüçük resimBoyutlarKullanıcıYorum
güncel21.24, 20 Aralık 201021.24, 20 Aralık 2010 tarihindeki sürümün küçültülmüş hâli5.176 × 3.519 (3,76 MB)Alchemist-hpsome gray strips eliminated
19.52, 20 Aralık 201019.52, 20 Aralık 2010 tarihindeki sürümün küçültülmüş hâli5.176 × 3.519 (3,72 MB)Alchemist-hp== {{int:filedesc}} == {{Information |Description= {{de|1=Das chemische Element und Metall Wismut (heutige Bezeichnung Bismut). Ein künstlich gezüchteter Kristall mit bunten Anlauffarben.}} {{en|1=The chemical element [[:en:bismuth|bismut

Bu görüntü dosyasına bağlantısı olan sayfalar:

Küresel dosya kullanımı

Aşağıdaki diğer vikiler bu dosyayı kullanır:

Bu dosyanın daha fazla küresel kullanımını görüntüle.

Meta veri