Dosya:Turkish Political History Map.svg

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Tam çözünürlük(SVG dosyası, sözde 5.669 × 6.378 piksel, dosya boyutu: 349 KB)


Özet

Açıklama
Türkçe: Herhangi bir seçimde %0.2'den fazla oy alan partiler öncülleri ve bulundukları siyasi gelenek ile beraber gösterilmiştir. Partiler arası ilişkiler gösterilirken kişisel bağlantı gözetilmiştir. Teorik miras gibi kavramlar çizelgeye dâhil edilmemiştir. Bazı illegal oluşumların üyeleri daha sonra legal partilerin kuruluşunda yer almıştır. Bu ilişkiler de kesikli çizgilerle öncül olarak gösterilmiştir. Partiler politik eksen üzerinde kendilerini tanımladıkları şekilde kümelere ayrılmıştır. Aynı küme içerisinde politik karşılaştırma iddia edilmemiştir. (Örneğin, bu çizelge, VP'nin en sosyalist; TKP'nin EMEP'ten daha sağ olduğunu iddia etmez.) Partilerin herhangi bir genel seçim sonrası aldıkları oy ve parlamento içindeki yüzdeleri 10 kat büyütülerek çizgilerin piksel kalınlığına yansıtılmıştır. (Örneğin tek parti döneminde 1000 piksel kalınlıkta çizgiyle belirtilen CHP, 1950 seçimlerinde %39.4 oy alıp parlamentonun %6'sını teşkil etmiştir. Bu yıllar için söz konusu parti 394 piksel kalınlığında kırmızı çizgi, 60 piksel genişliğinde siyah dikdörtgen ile temsil edilmiştir.
Tarih
Kaynak Yükleyenin kendi çalışması
Yazar COMARSAN

Lisanslama

Ben, bu işin telif sahibi, burada işi aşağıdaki lisans altında yayımlıyorum:
w:tr:Creative Commons
atıf benzer paylaşım
Bu dosya, Creative Commons Atıf-Benzer Paylaşım 4.0 Uluslararası lisansı ile lisanslanmıştır.
Şu seçeneklerde özgürsünüz:
  • paylaşım – eser paylaşımı, dağıtımı ve iletimi
  • içeriği değiştirip uyarlama – eser adaptasyonu
Aşağıdaki koşullar geçerli olacaktır:
  • atıf – Esere yazar veya lisans sahibi tarafından belirtilen (ancak sizi ya da eseri kullanımınızı desteklediklerini ileri sürmeyecek bir) şekilde atıfta bulunmalısınız.
  • benzer paylaşım – Maddeyi yeniden karıştırır, dönüştürür veya inşa ederseniz, katkılarınızı orijinal olarak aynı veya uyumlu lisans altında dağıtmanız gerekir.

Altyazılar

Bu dosyanın temsil ettiği şeyin tek satırlık açıklamasını ekleyin.

Bu dosyada gösterilen öğeler

betimlenen

4 Nisan 2021

Dosya geçmişi

Dosyanın herhangi bir zamandaki hâli için ilgili tarih/saat kısmına tıklayın.

Tarih/SaatKüçük resimBoyutlarKullanıcıYorum
güncel21.50, 7 Mayıs 202121.50, 7 Mayıs 2021 tarihindeki sürümün küçültülmüş hâli5.669 × 6.378 (349 KB)Zemxerfixed typo / yazım yanlışı düzeltildi
17.17, 4 Nisan 202117.17, 4 Nisan 2021 tarihindeki sürümün küçültülmüş hâli5.669 × 6.378 (349 KB)COMARSANCross-wiki upload from tr.wikipedia.org

Bu görüntü dosyasına bağlantısı olan sayfalar:

Meta veri