Dosya:Scholeksters leren hun jong foerageren op een dak-5231703.webm

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Tam çözünürlük(WebM ses/video dosyası, VP8/Vorbis, süre 10 dk 30 sn, 1.047 × 576 piksel, 1,13 Mbps tümü, dosya boyutu: 85,09 MB)


Özet

Scholeksters leren hun jong foerageren op een dak   (Wikidata search (Cirrus search) Wikidata query (SPARQL)  Create new Wikidata item based on this file)
Sanatçı/Yapan
Boris Berents
Başlık
Scholeksters leren hun jong foerageren op een dak
Açıklama
Nederlands: Op het dak van een schoolgebouw heeft een paartje scholeksters een jong uit gebroed. Het jong kan nog niet vliegen en de ouders zijn vaak in de buurt. Het jong doet vliegoefeningen en krijgt les in foerageertechnieken. Het dak is bedekt met kiezels. Hier en daar zijn lichtkoepels te zien, afzuiginstallaties en ontluchtingspijpen. Eerst zijn enkele profielen te zien van de volwassen scholeksters op de dakrand. De adulten kijken rond en poetsen hun veren. Daarna is een adult te zien naast het jong. Het jong krijgt les in foerageertechnieken. De volwassen scholekster toucheert en verplaatst een kiezel. Het jong doet dit na bij dezelfde kiezel, en later met een stukje hout. Dan loopt de adult weg. Iets later zit een adult op de kiezelondergrond en steekt de snavel achterlangs tussen de vleugels. Na een poosje staat de vogel op en loopt uit beeld. Daarna staat het jong aan de dakrand, strekt de vleugels en loopt wat rond. Het krijgt een worm te eten. Daarna doet het jong wat vliegoefeningen. Het rent over het dak en klapwiekt met de vleugels. Vervolgens is een adult aan de dakrand zichtbaar, terwijl een tweede aanvliegt met voedsel in de snavel. Het jong wordt gevoerd. Daarna staat een adult aan de dakrand, terwijl het jong voorbij loopt. Dan doet het jong oefent het jong nog wat foerageertechnieken met een stokje. Tenslotte is een adult zichtbaar die een van de vleugels uitstrekt. Verschillende gedragingen. Diverse kaders. Samengestelde clip.
English: Eurasian oystercatchers (Haematopus ostralegus) teaching their young to forage in the Netherlands.
Tarih 27 Haziran 2013
institution QS:P195,Q1131877
Katılım numarası
5231703
Place of creation Nederland; Flevoland; Almere; Stedenwijk
Alınma durumu Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid; Stichting Natuurbeelden
Notlar
Nederlands: Aves; Charadriiformes; Chordata; Haematopodidae; Haematopus ostralegus; aangeleerd gedrag; bewolkt; buitenopname; exterieur; fauna; gewervelden; lopen; ochtend; oefenen; opvoeden; scholekster; scholeksters; stedelijke gebieden; steltloperachtigen; totaal; verzorgen; voeren; vogels; voortbewegen; wijd; zomer
Kaynak/Fotoğrafçı

https://www.openbeelden.nl/media/815429

İzin
(Bu dosyanın tekrar kullanımı)
w:tr:Creative Commons
atıf benzer paylaşım
Bu dosya, Creative Commons Atıf-Benzer Paylaşım 3.0 Hollanda lisansı ile lisanslanmıştır.
Şu seçeneklerde özgürsünüz:
  • paylaşım – eser paylaşımı, dağıtımı ve iletimi
  • içeriği değiştirip uyarlama – eser adaptasyonu
Aşağıdaki koşullar geçerli olacaktır:
  • atıf – Esere yazar veya lisans sahibi tarafından belirtilen (ancak sizi ya da eseri kullanımınızı desteklediklerini ileri sürmeyecek bir) şekilde atıfta bulunmalısınız.
  • benzer paylaşım – Maddeyi yeniden karıştırır, dönüştürür veya inşa ederseniz, katkılarınızı orijinal olarak aynı veya uyumlu lisans altında dağıtmanız gerekir.

Altyazılar

Bu dosyanın temsil ettiği şeyin tek satırlık açıklamasını ekleyin.

Bu dosyada gösterilen öğeler

betimlenen

Dosya geçmişi

Dosyanın herhangi bir zamandaki hâli için ilgili tarih/saat kısmına tıklayın.

Tarih/SaatKüçük resimBoyutlarKullanıcıYorum
güncel12.05, 28 Eylül 201610 dk 30 sn, 1.047×576 (85,09 MB)Beeld en Geluid CollectiesGWToolset: Mediabestand wordt aangemaakt voor Beeld en Geluid Collecties.

Bu görüntü dosyasına bağlantısı olan sayfalar: