Dosya:Rhithrogena germanica subimago on Equisetum hyemale.jpg

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Tam çözünürlük((1.622 × 2.000 piksel, dosya boyutu: 1,3 MB, MIME tipi: image/jpeg))


Özet

Açıklama
Deutsch: Eine weibliche Subimago (ein geflügeltes Vorimaginalstadium) der Märzbräune (Rhithrogena germanica) aus der Familie Heptageniidae. Die Subimagines besitzen eine behaarte Haut (Subimaginalhaut), die auch die Flügel überzieht. Diese sind deshalb bei den Subimagines stets etwas trüb und haben häufig, wie auch bei R. germanica, eine bestimmte Musterung. Imaginalflügel sind hingegen in aller Regel hyalin und klar durchscheinend.
Die Eintagsfliegen (Ephemeroptera, auch Ephemoptera; von gr. ephemeros - eintägig, pteron - Flügel) sind die ursprünglichsten unter den Fluginsekten (Pterygota). Es gibt sie schon seit 200 Millionen Jahren. Die Eintagsfliegen bilden eine Ordnung innerhalb der Klasse der Insekten (Insecta). Von den bekannten 2.800 Arten leben in Mitteleuropa mehr als 100. Die Eintagsfliege im Bild ruht auf einem Winter-Schachtelhalm Equisetum hyemale aus der Klasse der Schachtelhalme (Equisetopsida).
English: A female subimago of March Brown (Rhithrogena germanica) mayfly in the family Heptageniidae. Mayflies are insects which belong to the Order Ephemeroptera (from the Greek ephemeros, short-lived and pteron, wing, referring to the short life span of adults). They have been placed into an ancient group of insects termed the Paleoptera, which also contains the dragonflies and damselflies. They are aquatic insects whose immature stage (called naiad or, colloquially, nymph) usually lasts one year in fresh water. It is resting on a Rough Horsetail Equisetum hyemale stem.
Français : Un subimago femelle de (Rhithrogena germanica) sur une fructification de Prêle. Rhithrogena germanica est une mouche de mai ou éphémère de la famille des Heptageniidés. Rhithrogena germanica est une espèce répandue en Europe, sur toutes les rivières, mais avec une prédilection pour les eaux froides et oxygénées de moyenne montagne.
Identification: Dr. Arne Haybach at www.ephemeroptera.de (thanks!)
Tarih
Kaynak Yükleyenin kendi çalışması
Yazar Richard Bartz, Munich aka Makro Freak Image:MFB.jpg
İzin
(Bu dosyanın tekrar kullanımı)
w:tr:Creative Commons
atıf benzer paylaşım
Bu dosya, Creative Commons Atıf-Benzer Paylaşım 2.5 Genel lisansı ile lisanslanmıştır
Şu seçeneklerde özgürsünüz:
  • paylaşım – eser paylaşımı, dağıtımı ve iletimi
  • içeriği değiştirip uyarlama – eser adaptasyonu
Aşağıdaki koşullar geçerli olacaktır:
  • atıf – Esere yazar veya lisans sahibi tarafından belirtilen (ancak sizi ya da eseri kullanımınızı desteklediklerini ileri sürmeyecek bir) şekilde atıfta bulunmalısınız.
  • benzer paylaşım – Maddeyi yeniden karıştırır, dönüştürür veya inşa ederseniz, katkılarınızı orijinal olarak aynı veya uyumlu lisans altında dağıtmanız gerekir.
Kamera pozisyonu48° 00′ 59,85″ K, 11° 29′ 23,76″ D Kartographer map based on OpenStreetMap.Bu ve diğer görüntülerin konumlarını şurada belirle: OpenStreetMapinfo
Featured görsel
Quality görsel
Quality görsel

Wikimedia CommonsVikipedi

Bu resim, Wikimedia Commons (Seçkin resimler) seçkin resim dosyasıdır ve en iyi resimlerden biri olarak seçilmiştir.
Bu resim, Kaliteli resimdir ve Kaliteli resim yönergelerine uygun olduğu kabul edilmiştir.

Vikipedi
 Bu resim, Almanca Vikipedi'de (Exzellente Bilder) seçkin resim dosyasıdır ve en iyi resimlerden biri olarak seçilmiştir.
 Bu resim, İngilizce Vikipedi'de (Featured pictures) seçkin resim dosyasıdır ve en iyi resimlerden biri olarak seçilmiştir.
 Bu resim, Türkçe Vikipedi'de (Seçkin resimler) seçkin resim dosyasıdır ve en iyi resimlerden biri olarak seçilmiştir.

Buna benzeyen kalitede uygun bir lisans sözleşmesi altında bulunan resminiz var ise onu muhakkak yükleyiniz, etiketleyiniz ve aday gösteriniz.

VI seal

Bu görüntü değerli görüntü kriterleri kapsamında değerlendirilmiştir ve Commons'da kapsamında çok değerli görüntü olarak kabul edilir: Subimago. Görüntünün kendi adaylığını buradan görebilirsiniz: Commons:Valued image candidates/Rhithrogena germanica subimago on Equisetum hyemale.jpg.

Altyazılar

Bu dosyanın temsil ettiği şeyin tek satırlık açıklamasını ekleyin.

Bu dosyada gösterilen öğeler

betimlenen

8 Ocak 2008

48°0'59.854"N, 11°29'23.762"E

0,004 saniye

180 milimetre

Dosya geçmişi

Dosyanın herhangi bir zamandaki hâli için ilgili tarih/saat kısmına tıklayın.

Tarih/SaatKüçük resimBoyutlarKullanıcıYorum
güncel14.48, 13 Mart 200914.48, 13 Mart 2009 tarihindeki sürümün küçültülmüş hâli1.622 × 2.000 (1,3 MB)Richard Bartz{{Assessments|com=1|com2=1|dewiki=1|enwiki=1}} ==Summary== {{Information |Description = {{de|Eine weibliche Subimago (ein geflügeltes Vorimaginalstadium) der '''Märzbräune''' (''Rhithrogena germanica'') aus der Familie Heptageniidae. Die Eintagsfli

Küresel dosya kullanımı

Aşağıdaki diğer vikiler bu dosyayı kullanır:

Bu dosyanın daha fazla küresel kullanımını görüntüle.

Meta veri