Dosya:Horizonte inflacionario.svg

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Tam çözünürlük(SVG dosyası, sözde 495 × 446 piksel, dosya boyutu: 6 KB)


Özet

Açıklama
English: This image is a log-plot, showing the scale factor of the universe (normalised so it is equal to one today) against physical length. The two curves are the Hubble radius (solid line) of the universe from cosmic inflation, through radiation domination to matter domination to today, and the physical wavelength of a fiducial perturbation mode (dashed line). The perturbation mode goes with the scale factor and so is a 45 degree line on this plot. The plot illustrates how the constant Hubble radius during cosmic inflation allows perturbation modes to come inside the horizon in the early universe. If the radiation domination line were continued indefinitely into the past, so there was no cosmic inflation, the mode would never reenter the horizon and one would anticipate chaotic initial conditions for the universe. All the vertices etc should be correctly located, within an order of magnitude.
Español: Esta imagen es un dibujo logarítmico, mostrando el factor de escala del Universo (normalizado a uno en el día de hoy) contra la longitud física. Las dos curvas son el radio de Hubble (línea contínua) del Universo desde la inflación cósmica, desde la dominación de la radiación hasta la actual dominación de la materia y la longitud de onda de un nodo de perturbación preferido (línea de puntos). El modo de perturbación es proporcional al factor de escala y es una línea de 45º en este dibujo. El dibujo ilustra cómo la constante del radio de Hubble durante la inflación cósmica permite a modos de perturbación entrar en el horizonte del Universo primigenio. Si la línea de dominación de radiación se continuara indefinidamente hacia al pasado, no habría inflación cósmica, el modi nunca reetraría en el horizonte y se anticiparían las condiciones caóticas iniciales para el Universo. Todos los vértices deberían estar correctamente localizados, en un orden de magnitud.
Tarih 4 Ekim 2006 (original upload date)
Kaynak en.wikipedia üzerinden Commons'a transfer edildi.; original: I created this work in Adobe Illustrator.
Yazar Joke137 at İngilizce Vikipedi

Lisanslama

Joke137 at İngilizce Vikipedi, bu işin telif sahibi, burada işi aşağıdaki lisanslar altında yayımlıyor:
w:tr:Creative Commons
atıf benzer paylaşım
Bu dosya, Creative Commons Atıf-Benzer Paylaşım 3.0 Taşınmamış lisansı ile lisanslanmıştır Genel sorumluluk reddine tabidir.
Atıf: Joke137 at İngilizce Vikipedi
Şu seçeneklerde özgürsünüz:
  • paylaşım – eser paylaşımı, dağıtımı ve iletimi
  • içeriği değiştirip uyarlama – eser adaptasyonu
Aşağıdaki koşullar geçerli olacaktır:
  • atıf – Esere yazar veya lisans sahibi tarafından belirtilen (ancak sizi ya da eseri kullanımınızı desteklediklerini ileri sürmeyecek bir) şekilde atıfta bulunmalısınız.
  • benzer paylaşım – Maddeyi yeniden karıştırır, dönüştürür veya inşa ederseniz, katkılarınızı orijinal olarak aynı veya uyumlu lisans altında dağıtmanız gerekir.
Bu lisanslama etiketi, dosyaya GFDL lisanslama güncelleştirmenin bir parçası olarak eklenmiştir.
GNU head Bu belgenin GNU Özgür Belgeleme Lisansı, Sürüm 1.2 veya Özgür Yazılım Vakfı tarafından yayımlanan sonraki herhangi bir sürüm şartları altında bu belgenin kopyalanması, dağıtılması ve/veya değiştirilmesi için izin verilmiştir;

Değişmeyen Bölümler, Ön Kapak Metinleri ve Arka Kapak Metinleri yoktur. Lisansın bir kopyası GNU Özgür Belgeleme Lisansı sayfasında yer almaktadır. Genel sorumluluk reddine tabidir.

w:tr:Creative Commons
atıf benzer paylaşım
Bu dosya Creative Commons Atıf-Benzer Paylaşım 2.5 Genel, 2.0 Genel ve 1.0 Genel lisansları ile lisanslanmıştır.
Şu seçeneklerde özgürsünüz:
  • paylaşım – eser paylaşımı, dağıtımı ve iletimi
  • içeriği değiştirip uyarlama – eser adaptasyonu
Aşağıdaki koşullar geçerli olacaktır:
  • atıf – Esere yazar veya lisans sahibi tarafından belirtilen (ancak sizi ya da eseri kullanımınızı desteklediklerini ileri sürmeyecek bir) şekilde atıfta bulunmalısınız.
  • benzer paylaşım – Maddeyi yeniden karıştırır, dönüştürür veya inşa ederseniz, katkılarınızı orijinal olarak aynı veya uyumlu lisans altında dağıtmanız gerekir.
İstediğiniz lisansı seçebilirsiniz.

Orijinal yükleme günlüğü

Dosyanın orjinal açıklama sayfası burada bulunmaktadır. Aşağıdaki tüm kullanıcı adları için en.wikipedia bakın.
  • 2006-10-04 01:43 Joke137 495×446× (6515 bytes) This image is a log-plot, showing the [[Scale factor (Universe)|scale factor]] of the universe (normalised so it is equal to one today) against physical length. The two curves are the [[Hubble radius]] (solid line) of the universe from [[cosmic inflation]

Altyazılar

Bu dosyanın temsil ettiği şeyin tek satırlık açıklamasını ekleyin.

Bu dosyada gösterilen öğeler

betimlenen

4 Ekim 2006

image/svg+xml

Dosya geçmişi

Dosyanın herhangi bir zamandaki hâli için ilgili tarih/saat kısmına tıklayın.

Tarih/SaatKüçük resimBoyutlarKullanıcıYorum
güncel17.40, 12 Mart 200717.40, 12 Mart 2007 tarihindeki sürümün küçültülmüş hâli495 × 446 (6 KB)Dpeinador~commonswiki{{Information |Description=Esta imagen es un dibujo logarítmico, mostrando el factor de escala del Universo (normalizado a uno en el día de hoy) contra la longitud física. Las dos curvas son el radio de Hubble (línea contínua) del Universo desde la [

Bu görüntü dosyasına bağlantısı olan sayfalar:

Küresel dosya kullanımı

Aşağıdaki diğer vikiler bu dosyayı kullanır: