Dosya:Cappadocia March 2006.jpg

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Tam çözünürlük((1.807 × 1.527 piksel, dosya boyutu: 2,29 MB, MIME tipi: image/jpeg))

Başarısız SRA Bu resim, eski bir seçkin resim adayıdır. Adaylık sayfasını inceleyerek başvurunun neden başarısız olduğunu görebilirsiniz. Eski adayların tamamı için arşive bakabilirsiniz.

Değerlendirme

Görsel of the year
Görsel of the year
Günün görsel
Günün görsel
Featured görsel

Wikimedia CommonsVikipedi

Bu dosya (en) , 1 tarihinde günün resmi seçilmiştir.
Bu resim, Wikimedia Commons (Seçkin resimler) seçkin resim dosyasıdır ve en iyi resimlerden biri olarak seçilmiştir.

Vikipedi
 Bu resim, Arapça Vikipedi'de (صور مختارة) seçkin resim dosyasıdır ve en iyi resimlerden biri olarak seçilmiştir.
 Bu resim, Almanca Vikipedi'de (Exzellente Bilder) seçkin resim dosyasıdır ve en iyi resimlerden biri olarak seçilmiştir.
 Bu resim, İngilizce Vikipedi'de (Featured pictures) seçkin resim dosyasıdır ve en iyi resimlerden biri olarak seçilmiştir.
 Bu resim, Farsça Vikipedi'de (نگاره‌های برگزیده) seçkin resim dosyasıdır ve en iyi resimlerden biri olarak [[w:fa:ویکی‌پدیا:گزیدن نگاره برگزیده/Cappadocia March

2006.jpg|seçilmiştir]].


Buna benzeyen kalitede uygun bir lisans sözleşmesi altında bulunan resminiz var ise onu muhakkak yükleyiniz, etiketleyiniz ve aday gösteriniz.

This image was selected as picture of the day on Vietnamese Wikipedia for 14 December 2023.

Özet

Açıklama
العربية: بلدة أورطة حصار في قباذق (كبادوكية). قباذق أو كبادوكية هي إحدى مناطق تُركيَّا الوُسطى، تشتهرُ بِمُنتزه گوريمه الوطني، الذي أُضيف إلى قائمة مواقع التُراث العالمي التابعة لِمُنظمة اليونيسكو سنة 1985. يرجعُ تاريخ أقدم مُستوطنة بشريَّة في هذه المنطقة إلى العصر الروماني وتحديدًا إلى العهد المسيحي المُبكر. تشتهرُ المنطقة أيضًا بِتكويناتها الصخريَّة التي تُشكِّلُ مداخن طبيعيَّة، يعلو بعضها حتَّى 40 مترًا (130 قدمًا). على مدار آلاف السنوات، نحتت الأمطار والرياح الطبقات الصلبة من الرماد البُركاني، المعروف باسم الطَّفَّة، فشكَّلت المناظر الحاليَّة. مُنذُ القرن الرابع إلى القرن الثالث عشر الميلاديين، حفر أهالي المنطقة أنفاقًا تحت الصُخُور ونحتوا ظاهرها في سبيل صنع مساكن لهم، بِالإضافة إلى دكاكين وكنائس، وهذه كُلها تضم اليوم أشكالًا فنيَّةً بيزنطيَّةً لا تُقدَّر بِثمن.
Tiếng Việt: Thị trấn Ortahisar, huyện Ürgüp, tỉnh Nevşehir, Thổ Nhĩ Kỳ. Đây là thị trấn nằm trong khu vực Cappadocia, nơi được UNESCO công nhận là Di sản thế giới vào năm 1985.
English: Town of Ortahisar in Cappadocia. Cappadocia, a region in central Turkey, is known for its Göreme National Park, which was added to the UNESCO World Heritage List in 1985.The first period of settlement within the region reaches to Roman period of Christian era. The area is also famous for its fairy chimneys rock formations, some of which reach 40 meters (130 feet) in height. Over thousands of years, wind and rain eroded layers of consolidated volcanic ash, or tuff, to form the sweeping landscape. From the 4th to 13th century AD, occupants of the area dug tunnels into the exposed rock face to build residences, stores, and churches which are home to irreplaceable Byzantine art.
Français : La petite ville d'Ortahisar, en Cappadoce (Turquie). La Cappadoce est une région de Turquie centrale connue pour ses paysages couverts de cheminées de fée et pour son habitat troglodytique. Ses paysages proviennent de l'érosion par le vent et la pluie de tuff volcanique partiellement (et surtout irrégulièrement) consolidé. L'habitat troglodytique s'est surtout développé du IVe au XIIIe siècle, où il a été utilisé pour des habitations, des entrepôts, mais surtout des églises abritant des chefs-d'œuvre irremplaçables de l'art byzantin. Une partie de la région est intégrée dans le Parc national de Göreme, qui est classé depuis 1985 au patrimoine mondial de l'UNESCO.
Suomi: Ortahisarin kaupunki Kappadokiassa, Keski-Turkissa. Alue on kuuluisa pehmeästä vulkaanisesta kivestä koostuvista kukkuloistaan, joihin on asutettaessa kaivettu tunneliverkostoja ja kaupunkeja.
Tarih Mart 2006 (26 Mart 2006 (according to Exif data))
Kaynak Yükleyenin kendi çalışması
Yazar Brocken Inaglory
Kamera pozisyonu38° 37′ 14″ K, 34° 51′ 51″ D Kartographer map based on OpenStreetMap.Bu ve diğer görüntülerin konumlarını şurada belirle: OpenStreetMapinfo

Lisanslama

Ben, bu işin telif sahibi, burada işi aşağıdaki lisanslar altında yayımlıyorum:
w:tr:Creative Commons
atıf benzer paylaşım
Bu dosya, Creative Commons Atıf-Benzer Paylaşım 3.0 Taşınmamış lisansı ile lisanslanmıştır
Şu seçeneklerde özgürsünüz:
  • paylaşım – eser paylaşımı, dağıtımı ve iletimi
  • içeriği değiştirip uyarlama – eser adaptasyonu
Aşağıdaki koşullar geçerli olacaktır:
  • atıf – Esere yazar veya lisans sahibi tarafından belirtilen (ancak sizi ya da eseri kullanımınızı desteklediklerini ileri sürmeyecek bir) şekilde atıfta bulunmalısınız.
  • benzer paylaşım – Maddeyi yeniden karıştırır, dönüştürür veya inşa ederseniz, katkılarınızı orijinal olarak aynı veya uyumlu lisans altında dağıtmanız gerekir.
GNU head Bu belgenin GNU Özgür Belgeleme Lisansı, Sürüm 1.2 veya Özgür Yazılım Vakfı tarafından yayımlanan sonraki herhangi bir sürüm şartları altında bu belgenin kopyalanması, dağıtılması ve/veya değiştirilmesi için izin verilmiştir;

Değişmeyen Bölümler, Ön Kapak Metinleri ve Arka Kapak Metinleri yoktur. Lisansın bir kopyası GNU Özgür Belgeleme Lisansı sayfasında yer almaktadır.

İstediğiniz lisansı seçebilirsiniz.

Altyazılar

Bu dosyanın temsil ettiği şeyin tek satırlık açıklamasını ekleyin.
Town of Ortahisar in Cappadocia, a region in central Turkey

Mart 2006

38°37'14.002"N, 34°51'51.001"E

0.00285714285714285714 saniye

20 milimetre

image/jpeg

48f9abb07b6b79c8dcc2f06a4449b5ae72d34392

2.404.438 Bayt

1.527 piksel

1.807 piksel

Dosya geçmişi

Dosyanın herhangi bir zamandaki hâli için ilgili tarih/saat kısmına tıklayın.

Tarih/SaatKüçük resimBoyutlarKullanıcıYorum
güncel00.55, 17 Nisan 200900.55, 17 Nisan 2009 tarihindeki sürümün küçültülmüş hâli1.807 × 1.527 (2,29 MB)Mbz1{{Information |Description={{en|1=c}} |Source=Own work by uploader |Author=Mbz1 |Date= |Permission= |other_versions= }} <!--{{ImageUpload|full}}-->

Küresel dosya kullanımı

Aşağıdaki diğer vikiler bu dosyayı kullanır:

Bu dosyanın daha fazla küresel kullanımını görüntüle.

Meta veri