Dosya:Antwerp V-2.jpg

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Tam çözünürlük((3.413 × 2.582 piksel, dosya boyutu: 1,16 MB, MIME tipi: image/jpeg))


Özet

Açıklama
English: The V-2 rocket (German: Vergeltungswaffe 2) was the first ballistic missile and first man-made object to achieve sub-orbital spaceflight, the progenitor of all modern rockets including the Saturn V moon rocket. Over 3,000 V-2s were launched as military rockets by the German Wehrmacht against Allied targets in World War II, resulting in the death of an estimated 7,250 military personnel and civilians.

One of the main targets was the port of Antwerp, counting 1300 hits. The most infamous hit was on Cinema Rex in the heart of town. Almost all the capacity audience was killed. This V-2 is exhibited on the Groenplaats in Antwerp (1945). You can clearly see the exhaust with its directional vanes.

The photo was taken by my grandfather Jan B.H.A. Vervloedt (1945) and is now in the family archives.
Nederlands: De V2 was de eerste onbemande geleide ballistische raket. De A-4 (Aggregat 4), later hernoemd in V2, was de opvolger van de V1.Het V2 offensief duurde van september 1944 tot en met maart 1945. In deze periode werden meer dan 3000 raketten afgevuurd. De belangrijkste doelen waren Londen en Antwerpen. 1300 V-2s werden op Antwerpen afgevuurd. De meest desastreuze uitwerking had een inslag op een uitverkochte cinema Rex.

De foto toont de uitlaat van een V-2, met richtingsroeren. Deze V-2 werd tentoongesteld op de Groenplaats te Antwerpen tijdens een overwinningstentoonstelling van buitgemaakte oorlogswapens (ca. 1945).

De foto werd gemaakt door mijn grootvader Jan B.H.A. Vervloedt (1945) en wordt nu bewaard in de familie-archieven.
Kaynak Yükleyenin kendi çalışması
Yazar Jan B.H.A. Vervloedt (photo) Ad Meskens (scan)
İzin
(Bu dosyanın tekrar kullanımı)
Notification/copy of publication is appreciated.

Lisanslama

Ben, bu işin telif sahibi, burada işi aşağıdaki lisanslar altında yayımlıyorum:
w:tr:Creative Commons
atıf benzer paylaşım
Bu dosya, Creative Commons Atıf-Benzer Paylaşım 3.0 Taşınmamış lisansı ile lisanslanmıştır
Şu seçeneklerde özgürsünüz:
  • paylaşım – eser paylaşımı, dağıtımı ve iletimi
  • içeriği değiştirip uyarlama – eser adaptasyonu
Aşağıdaki koşullar geçerli olacaktır:
  • atıf – Esere yazar veya lisans sahibi tarafından belirtilen (ancak sizi ya da eseri kullanımınızı desteklediklerini ileri sürmeyecek bir) şekilde atıfta bulunmalısınız.
  • benzer paylaşım – Maddeyi yeniden karıştırır, dönüştürür veya inşa ederseniz, katkılarınızı orijinal olarak aynı veya uyumlu lisans altında dağıtmanız gerekir.
GNU head Bu belgenin GNU Özgür Belgeleme Lisansı, Sürüm 1.2 veya Özgür Yazılım Vakfı tarafından yayımlanan sonraki herhangi bir sürüm şartları altında bu belgenin kopyalanması, dağıtılması ve/veya değiştirilmesi için izin verilmiştir;

Değişmeyen Bölümler, Ön Kapak Metinleri ve Arka Kapak Metinleri yoktur. Lisansın bir kopyası GNU Özgür Belgeleme Lisansı sayfasında yer almaktadır.

İstediğiniz lisansı seçebilirsiniz.

Altyazılar

Bu dosyanın temsil ettiği şeyin tek satırlık açıklamasını ekleyin.

Bu dosyada gösterilen öğeler

betimlenen

image/jpeg

fb611052c8981870ed4e672445423bf7ac4a14c5

1.219.490 Bayt

2.582 piksel

3.413 piksel

Dosya geçmişi

Dosyanın herhangi bir zamandaki hâli için ilgili tarih/saat kısmına tıklayın.

Tarih/SaatKüçük resimBoyutlarKullanıcıYorum
güncel19.30, 12 Ocak 200919.30, 12 Ocak 2009 tarihindeki sürümün küçültülmüş hâli3.413 × 2.582 (1,16 MB)Ad Meskens{{Information |Description={{en|1=The V-2 rocket (German: ''Vergeltungswaffe'' 2) was the first ballistic missile and first man-made object to achieve sub-orbital spaceflight, the progenitor of all modern rockets including the Saturn V moon rocket. Over 3

Bu görüntü dosyasına bağlantısı olan sayfalar:

Küresel dosya kullanımı

Aşağıdaki diğer vikiler bu dosyayı kullanır:

Meta veri