Doraemon: Nobita ve Yeşil Dev Efsane

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Doraemon: Nobita ve Yeşil Dev Efsane
YönetmenAyumu Watanabe
YapımcıKyohito Arushin
YazarNashiwa Kanarate
AnlatıcıSutiyo Mutonabeti
Oyuncular
MüzikKan Sawada (Original music composer)
Te o Tsunagō by ayaka
Yume o Kanaete Doraemon by MAO
Görüntü yönetmeniKatsuyoshi Kishi
KurguToshihiko Kojima
StüdyoShin-Ei Animation
DağıtıcıToho
Çıkış tarih(ler)i8 Mart 2008 (2008-03-08)
Süre112 dakika
ÜlkeJaponya
DilJaponca

Doraemon, Nobita ve Yeşil Dev Efsane 8 Mart 2008'de Japonya'da gösterime giren 2008 Japon animasyon bilim-fantazi filmidir. 6 Mayıs 2008. 28. Doraemon filmi .

Konu, Doraemon mangasının 26. cildindeki "Orman yaşıyor" ve 33. ciltteki "Hoşçakal Ki-bō"deki hikayeye dayanmaktadır. Bu film bir yeniden çevrim değildir, ancak Ki-bō zaten 1992 yapımı Nobita and the Kingdom of Clouds filminde yer almıştır . Ki-bō ismi ağaç anlamına gelen "Ki" (木) ve erkek çocuk anlamına gelen "Bō" (坊) kelimelerinden gelmektedir. Ki-bō kelimesi aynı zamanda umut anlamına gelen "Kibō" (希望) kelimesinden gelir. Ki-bō'nin adından da anlaşılacağı üzere, bu filmin sloganı "僕らの希望が未来を動かす" (umudumuz geleceğe yön verir) dir. Roku-chan ve Moya-kun'un sesleri, seçilen isimsiz çocuklar tarafından yapıldı.) .

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Nobita, sıfır test puanlarıyla ne yapacağını bir kez daha dert ediyor. Sert bir rüzgar test kağıtlarını dağıtır ve onları tekrar toplamaya çalışırken bir çöplüğe düşer. Orada, kağıtlarından birine yakalanmış genç, solmuş bir ağaç bulur ve onu eve götürmeye karar verir. Onu bahçesine dikmeye çalışır ama annesi tarafından yakalanır ve onu büyütmesine izin vermez.

Hala onu korumak isteyen ama büyümesine izin verilmeyen Doraemon, kullandığı bir aletle onu hayata geçirme fikrini ortaya çıkarır. Nobita küçük ağaca "Kibo" adını verir çünkü tek söyleyebildiği "ki"dir. Günler geçtikçe, Nobita'nın ailesi de Kibō'yi kabul eder çünkü o, Nobita'nın annesine uzaktayken yardım eden çok akıllı bir çocuktu. Ancak, Yeşil Gezegenden gelen uzaylılar, insanların dünyadaki tüm yeşilleri yok ettiğini iddia ederek yargıda bulunmaya karar verir. Nobita ve arkadaşları tesadüfen kaçmayı başarır ve gezegenlerine ulaşırlar. Şehirleri Green Pier'de sıcak bir şekilde karşılanırlar ama aynı zamanda gezegenlerine ne yaptıklarını da öğrenirler.

Ne yazık ki, Dorami tarafından ödünç alınan tüm aletleriyle, Doraemon'un yapabileceği çok az şey vardı. Kaçmayı başarırlar ve onları eve götürdüğünü düşünmeleri için kandıran Prenses Rire ile karşılaşırlar, ancak yol boyunca danışmanının yapmak üzere olduğu şeyin yanlış olduğunu öğrenir. Sonunda yabancı gezegenin Elder'ının yardımıyla, zaten işgal edilmiş olan Dünya'ya geri dönmeyi başarırlar. Neyse ki Doraemon'un düşürdüğü zaman saati, Dünya'daki yaşamı dondurarak onlara herkesi kurtarma şansı verdi. Uzaylılar, Elder'ın uyarılarına rağmen Kibō'yi kullanarak devlerini çağırmaya çalışırlar ve plan onlara geri teper.

Ancak Nobita'nın ısrarı ile Kibō'yi uyandırır ve Elder kendini feda ederken her şey geri yüklenir. Prenses Rire, halkına şu an için Dünya'yı izleyeceklerini duyururken, Kibō daha fazla bilgi edinmek ve Yaşlı gibi olmak için uzayda seyahat etmeye karar verir. Nobita ve arkadaşları Kibō ile vedalaşıp eve giderler. Nobita'nın evinde, Nobita'nın annesi onu ve Doraemon'u akşam yemeğine inmeleri için çağırır ve biri Nobita'nın ayakkabısının yanında Kibo'nun ayakkabısını görebilir.

Müzik[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Açılış şarkısı: " Yume o Kanaete Doraemon " (夢をかなえてドラえもん), MAO tarafından seslendirildi .
  • Tema şarkısı: " Te o Tsunago " (手をつなごう), ayaka tarafından söylenir .

Seslendirme[değiştir | kaynağı değiştir]

Karakter Japon seslendirme sanatçısı
doraemon Wasabi Mizuta
Nobita Nobi Megumi Ōhara
Suneo Honekawa Tomokazu Seki
Shizuka Minamoto Yumi Kakazu
Takeshi Goda Subaru Kimura
dorami Chiaki
Prenses Lire Maki Horikita
Ki-Bo Takuya Yoshikoshi
Kraliçe Remu Maki Horikita
Şira Chikao Ōtsuka
Jii Yuji Miyake
Paruna Tepe Arita
Roku-chan Yoko Tsuchiya
Moya-kun Jinbei Watanabe
Nobita'nın Annesi Kotono Mitsuishi
Nobita'nın babası Yasunori Matsumoto
Dekisugi Shihoko Hagino
Dağ Kotomi Ishida
Fide Ueno Ibuki
Dağın Babası Junichi Sugawara
Dağın Annesi Maru Tamari
Spiker Hidenari Ugaki
askerler Naomi Kusumi

Yasuhiro Takato Fumihiko Goto

Bayan-in-Bekleyen Tomoe Sakuragawa
Kız sulama kutuları Tamaki Matsumoto
Kongre üyeleri Akira Chiba

Daihare Kawashima Masaya Matsuzaki Nodera Niki Yutaro Kobayashi Kana Yamaguchi Masashi Watanabe

Çocuklar Yuki Mizuguchi

Yuma Maruyama Luke Namiki Kei Okawa Yuta Ueno Nao Nakamura