Donghyuk

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Gerçek adı Kim Dong Hyuk (김동혁) olup sahnede “Donghyuk” (동혁) adına sahip, iKON adlı YG entertainment adlı şirketin bünyesinde olan grubun “ana dansçısı” ve “vokal”'idir. 2012 Mart'ta gerçekleşen JYP entertainmentin “Stajyerlik Yarışması”nı kazansa da aynı yılın Kasım ayında YG'de de yarışmaya katılarak kazandı ve YG'nin stajyeri oldu. Ayrıca Def Music & Dance Academy'nin üyesiydi.

2013 yılında YG'nin düzenlediği W.I.N (Who Is Next? «Bir Sonraki Kim?») yarışmasında “TEAM B” safhasında yer aldı. Yarışma 2 takım “TEAM-A TEAM-B” 11 YG stajyeri arasında yapılacaktı. Yarışmanın amacı “WINNER” ismini almak ve bir sonraki grup olarak çıkış yapmaktı. Kim Dong Hyuk ile beraber “B.I (Kim Han Bin 김한빈), Bobby (Kim Ji Won 김지원),Jinhwan (Kim Jin Hwan 김진환), Junhoe (Koo Jun Hoe 구준회), Yunhyeong (Song Yun Hyeong 송윤형)” yarışmayı kaybetmiş olsalar da 2014 yılında “MIX & MATCH” adlı programa katılmışlardır. B.I, Bobby ve Jinhwan grupta kesin yer alacak isimler olacağı için yarışmamışlardır.

6 Kasım'da iKON üyesi olacağı kesinleşmiştir. Dans etmek ve şarkı söylemek dışında, piyano, gitar ve bateri çalabilmektedir.