Domdom Ali

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Domdom Ali
Hababam Sınıfı karakteri
YaratanRıfat Ilgaz
CanlandıranFeridun Şavlı
Bilgileri
CinsiyetErkek
MeslekÖğrenci, aşçı

Domdom Ali veya Domdom, Türk sinema film karakteridir.

Karakterin adı Ali Erkan,[1] Rıfat Ilgaz'ın Hababam Sınıfı adlı romanında yarattığı hayalî karakterdir. Romandan uyarlanan aynı isimdeki film serisinde Feridun Şavlı'nın canlandırdığı karakter ile Türk halkı arasında bilinirliği artmıştır.

Karakter yapısı[değiştir | kaynağı değiştir]

Roman karakteri[değiştir | kaynağı değiştir]

Hababam Sınıfı'nın şişman ve bir o kadar haylaz öğrencilerinden biridir. Güdük Necmi ile durup dururken kapışırlar. Tulum Hayri ve Yıkılmaz Hadi'yle birlikte sınıfın en kilolu kişileridir.[2]

Sinema karakteri[değiştir | kaynağı değiştir]

Sınıfın önde gelen kişilerindendir. Tulum Hayri'yle birlikte sınıfın en kilolu kişilerindendir. Çoğunlukla Hayta İsmail ve Tulum Hayri ile birlikte dolaşır. Hoşafına futbol maçları yapmayı sever. Okulun başlarında her zaman Tulum Hayri ile sınıf başkanlığı için bilek güreşi yaparlar. Bir keresinde kulakları iyi işitmeyen Coğrafya hocasının dersinde Akdeniz Bölgesi hakkında soru sorması üzerine "Akdeniz'in nehirleri denize akar hocam. Akdeniz Akdeniz bu gelen düşman değil biziz... Akdeniz'in en kuvvetli takımı Adanaspor'dur hocam!" demiş ve sözlü notu olarak on almıştır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Rıfat Ilgaz (Ekim 2004). Hababam Sınıfı. Çınar Yayınları. ISBN 975-348-022-9. Sayfa 343.
  2. ^ Rıfat Ilgaz (Şubat 2007). Hababam Sınıfı[ölü/kırık bağlantı]. Çınar Yayınları. ISBN 975-348-022-9.