Divine Divinity

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Divine Divinity
GeliştiriciLarian Studios
Yayımcıcdv Software Entertainment
BesteciKirill Pokrovsky
SeriDivinity Bunu Vikiveri'de düzenleyin
PlatformMicrosoft Windows
Çıkış
  • AB: 13 Eylül 2002
  • KA: 22 Eylül 2002
TürRol yapma oyunu
ModTek oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Divine Divinity, Larian Studios tarafından geliştirilen ve Eylül 2002'de piyasaya sürülen Microsoft Windows için cdv Software Entertainment tarafından yayımlanan bir rol yapma oyunudur. Beyond Divinity, Divinity: Dragon Commander ve Divinity: Original Sin 2 adında üç yan ürünü;[1] devamı olan Divinity II; ve olayların öncesini anlatan Divinity: Original Sin oyunları piyasaya sunulmuştur.

Hikâye[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyun başlamadan iki bin yıl önce, Rivellon topraklarında Yedi Konsey'de (Council of Seven) oturanlar, büyünün karanlık tarafına geçmiş bir grup hain sihirbazlara karşı savaşta kendilerini feda ettiler.[2] Yedi Konseyi unutmamak için, bilge adamların bilgisini gelecek kuşaklara aktarmak için "İlahi Düzen" (Divine Order) kurulmuştur.

Oyunun başında oyuncu iyileştiricilerin kasabası olan Aleroth'taki bir evde uyanır. Kasabanın lideri olan Mardaneus'un delirdiği ortaya çıkar ve oyuncudan Mardaneus'u çıldırtan hortlak (undead) büyücü Thelyron'u durdurmak için kasabanın altındaki mezar binalarına girerek yardım etmesi istenir. Thelyron'un işi bitirildikten sonra, Mardaneus oyuncuyu yüzeye geri getirir.

Aleroth'taki kriz çözüldüğünde, oyuncu keşif için ayrılır ve bir ejder atlısı tarafından pusuya düşürülür, ancak oyuncu, kendisinin üç İşaretli Kişi'den (Marked Ones) biri olduğunu açıklayan büyücü Zandalor tarafından kurtarılır ve Zandalor oyuncuyla bir handa buluşmak ister. Bundan kısa bir süre sonra, diğer iki İşaretli Kişi ölü bulunur. Artık sadece oyuncu kalmıştır. Oyuncu, İlahi olduğunu iddia eden, Rivellon'u çağrılan şeytani Kaos'a karşı korumak için kehanetlenmiş bir mesih ve genç bir soylu Dük Janus'un evi, Castle Stormfist'e davet edilir. Oyuncu Janus için lüzumsuz görevler yapmak zorunda kalır ve ne yaparsa yapsın, kendini bir zindanda bulur ve çıkış yolunda savaşmak zorundadır.

Kurtulduğunda; Zandalor, oyuncuyu Yedi Konsey'in yerine getirdiği yere götürür ve gerçek İlahi'yi bulmak için Yedi Konseyi'nin mirasçılarının bir araya getirilmesi gerektiğini açıklar. Bunu yaparken, oyuncu, şeytanın Kaosu'nu, Rivellon'a geri getirme amacındaki kötü organizasyon olan Kara Yüzük (Black Ring) tarafından olayların manipüle edilme biçimi hakkında daha fazla bilgi sahibi olur. Orklar insanlara saldırmaya başlar ve elfler ve cüceler savaşın eşiğinde dururlar; ta ki oyuncu bu manipülasyonu ortaya çıkarana kadar.

Yeni konsey üyeleri, oyuncuyu İlahi hale getirecek ayini tamamlamak için bir araya geldiklerinde, Dük Janus ortaya çıkar. Janus, Kara Yüzük ile olan ligde Yalan Şeytanı (Demon of Lies) olduğunu ve Kaos'u çağırmaya çalıştığını açığa çıkarır. Konseye saldırılır ve oyuncu ile birlikte konseyin birçok üyesi öldürülür. Oyuncu, İlahi olarak yeni yetenekleri ile hayatına geri döner ve Kara Yüzük'ün Kaos'u çağırdığı kaleye ulaşabilir. İlahi, Janus'u yener, fakat çağırma sunağında yatan Kaos'un bedeni olmak üzere seçilen bir bebek bulur ve bebeği kollarında dışarıya taşır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Beyond Divinity for Windows". MobyGames. 15 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2011. 
  2. ^ "The Prophecy: Pre-story to Divine Divinity". Locus Inn. 25 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Kasım 2017. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]