Dinçer Karaca

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Dinçer Karaca
Doğum19 Eylül 1977 (46 yaşında)
İstanbul
MeslekSunucu, gazeteci, yazar
TelevizyonSkyTurk360, Show TV, Bloomberg HT

Dinçer Karaca (d. 19 Eylül 1977, İstanbul), Türk radyo ve televizyon sunucusu, yapımcı, gazeteci ve yazardır.

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Şişli Lisesi'nde lise hayatını tamamlayan Karaca, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde (İnşaat Mühendisliği) Ulaştırma Bölümü’nde okudu, Anadolu Üniversitesi (İktisat Fakültesi) İktisat Bölümü’nden mezun oldu. Üniversite yıllarında yurtdışında aldığı eğitimle reklam ve moda fotoğrafçılığına başladı.

90’ların ikinci yarısında reklam ve moda fotoğrafçılığından ayrılarak Hürriyet Gazetesi'nde foto-muhabir olarak görev alan Karaca, bu sırada İtalyan Oggi Dergisi ve Corriere Della Sera Gazetesi ile fotoğrafçı olarak çalışarak genç yaşta gazetecilik hayatına başladı. 1997-1998 yıllarında Yeni Yüzyıl Gazetesi'nde fotoğrafçılığının yanında ilk olarak editörlüğe de geçiş yapan Dinçer Karaca, 1999 yılında çocuk yaşlardan beri ilgi duyduğu teknoloji dünyasına adım attı ve gazetede teknoloji köşe yazarlığına başladı. 2000 yılında girdiği ve Chip, IT Business Weekly ve Level dergilerini bünyesinde bulunduran Alman Vogel Medya şirketi bünyesinde 7 yıl çalışan ve ilerleyen yıllarda Haber Müdürü olarak görev yapan Karaca, 2006-2008 yılları arasında Ciner Medya Grubu'nda PC Magazine ve EGM Dergileri'nin de içinde bulunduğu bilişim yayınlarından Sorumlu Yayın Direktörü olarak çalıştı.

Editörlük ve yazarlık dışında, 2000 yılında açılan 92.3 Bilişim Radyosu'nda radyo programı yapmaya ve sunmaya başlayan Dinçer Karaca, 2002’de Türkiye'nin ilk teknoloji kanalı olan Technology Channel’da TV programı yapımcılığı ve sunuculuğuna adım attı. 2003 yılında Show TV'de başlayan ve halen devam eden Silikon Vadisi programını hazırlayan ve sunan Karaca, yıllar içinde Show TV dışında, ATV ve Fox'da canlı yayınlanan "C.L.I.C.K" ve Kanaltürk'te "3.Nesil" adlı TV yapımlarına imzasını attı. 2009-2011 yıllarında Show TV'ye “TeknoTrend” programı ile geri dönen Karaca, SkyTürk360 kanalında canlı yayın Tech-Talk Show konseptli canlı yayın "Silikon Vadisi" programını 2017'de yine eski formatı ile Show TV'ye geri döndürdü.

Dinçer Karaca halen Bloomberg HT'de yayınlanan Türkiye'nin en uzun soluklu teknoloji programı olan Silikon Vadisi’nin de sunucu ve yapımcılığını üstlenmektedir.

Ciner Medya'dan ayrıldıktan sonra 2008 yılında kendi ajansını kuran Dinçer Karaca, teknoloji programlarının dışında da birçok TV programı yapımcılığı ve prodüksiyonu, TV reklam filmi, sosyal ve dijital medya projesine imza atmıştır.

Akademik hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Dinçer Karaca, Amerika'nın Kaliforniya eyaletinde bulunan ve resmi olarak Ağustos 2012 tarihinde kurulan CUBE (California University Business Education) San Diego'nun yatırımcı ortağı ve kurucu üyesidir. Ayrıca eğitim konusunda Türkiye'de Bahçeşehir Üniversitesi'nde MBA öğrencilerine Dijital İşletme Yönetimi ve Okan Üniversitesi'nde Yeni Medya Bölümü’nde TV Yapımcılığı üzerine dersler vermektedir.