Dijital gazete

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Dijital gazete, basılı gazetenin dijital versiyonudur. Gazeteler çevrimiçi olarak dijital olarak veya cep telefonu veya E Mürekkep okuyucu gibi dijital bir cihazda dijital bir kopya olarak yayınlanabilir.

İnternet üzerinden[değiştir | kaynağı değiştir]

Web[değiştir | kaynağı değiştir]

Basılı gazete yayınlayan birçok kuruluşun çevrimiçi gazetesi de vardır. Gazeteler 7 Temmuz 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. basılı bilgileri çevrimiçi olarak yayınlamaya karar verebilir veya basılı gazeteye kıyasla farklı makaleler sunmayı seçebilir. Bilgiler ücretsiz veya ücretli abonelik olarak sağlanabilir. Bazı basılı gazeteler sadece çevrimiçi olarak yayınlanmaya karar vermiştir. Hollanda'da freesheet DAG basılı baskıyı 2008 yılında öldürdü. ABD'de The Capital Times 2008'de de online olmaya devam etti. Avustralya'da, Avustralya Times, Mayıs 2010'da Avustralya Times Reader yazılımıyla erişilen dijital bir gazete baskısı yayınlayan ilk Avustralya gazetesi oldu.

Bazı gazeteler basılı basımlarının dijitalleştirilmiş versiyonlarını sağlar. Sık kullanılan bir format PDF'dir.

Diğerleri, web sitelerinde haber sağlamak için yeni düzenleri dener. New York Times gazeteye tam bir gazete kağıdına benzeyen bir düzen kullanarak olabildiğince çok makale sığdırmaya çalıştı.

Cep telefonları[değiştir | kaynağı değiştir]

PressDisplay.com iPhone'da gazete okumak için bir uygulama oluşturdu. New York Times'ın ayrıca iPhone ve iPod Touch için tasarlanmış özel bir uygulaması var.

Gelecek[değiştir | kaynağı değiştir]

Bazı insanlar, dağıtımın kolay ve sezgisel tutulduğu sürece herhangi bir cihazın haberleri dağıtmak için uygun olabileceğini iddia ettiler. Gazeteci David Carr, Uluslararası Herald Tribune'da haberler için bir 'iTunes' için olası başarıyı tartıştı. Ekonomist de bu seçeneği tartıştı.[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Crampton, Thomas (25 Eylül 2006). "Progress in iTunes discussion - Technology - International Herald Tribune (Published 2006)". The New York Times (İngilizce). ISSN 0362-4331. Erişim tarihi: 6 Mart 2021.