Diana Starkova

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Diana Starkova
Genel bilgiler
Doğum30 Aralık 1994 (29 yaşında)[1]
Stockholm,İsveç
Boyu177 cm
Kilosu50kg (110lb)
Saç rengiChestnut hair
Göz rengiAçık kahverengi
AjansıElite Model Management

Diana Starkova - Miss Asia Pasific 2011 ve Miss Europe 2016 unvanı olan bir manken, güzellik kraliçesi ve otomobil yarışçısıdır. Zaman zaman bazı filmlerde rol almakta ve moda dergilerinde güzellik konusunda yazılar da yazmaktadır. Fransız dili üzerinde üniversite eğitimi de almaktadır. Starkova İsveç' tedoğmuştur. Kendi ülkesinde ve uluslararası birçok mankenlik ve güzellik yarışmasında finalist olmuş ve kazanmıştır. Başarılı kariyerine Elite Model Look yarışmasını kazanarak başlayan Diana, 2011 yılında Miss Asia Pasific yarışmasını kazanarak zirveye çıkmıştır.[2]


Modellik[değiştir | kaynağı değiştir]

Diana Dolce Gabbana, Schwarzkopf, Chopard, Guerlain, Mikimoto, Payot, Beauty Palace Institute gibi pek çok ünlü firmanın reklamlarında görülmüştür. Cosmopolitan, Votre Beaute, Shape, ELLE gibi dergiler başta olmak üzere birçok moda dergisinin kapaklarını da süslemiş, Mario Testino ve Steven Meisel gibi ünlü fotoğrafçılarla çalışmıştır. Elite Model ajansının sembolu olmuştur. Milano ve Paris'te düzenlenen moda haftalarında pek çok defa podyuma çıkmıştır. Ancak sadece Birleşik Arap Emirliklerin de yaptığı bazı anlaşmalar onu yıllık 2,8 milyon dolarla Doğu'nun en çok kazanan mankeni yapmıştır.

Güzellik yarışmaları[değiştir | kaynağı değiştir]

Diana Starkova, Steven Seagal tarafından "Ukrayna Güzeli" unvanına layık görüldü ve yeni filminde oyuncu olduğu duyurusu yapılırken, 2011

Miss Ukrania[değiştir | kaynağı değiştir]

Diana Starkova Miss Ukrania seçildiğinde Steven Seagal tarafından tacı takılmış ve de kendisi tarafından yeni filminde Diana'nın da rol alacağı açıklanmıştı. Diana bu yarışmayı kazandığında unvan, maddi ödül, güzellik tacı ve Steven Seagal'ın yeni filminde kazandığı rol dışında Seyşeller de düzenlenen ve de kendisinin de 6. Olduğu Miss Intercontinental Yarışmasın da ülkesi Ukrayna'yı temsil etme şansınıda kazanmıştı.


Miss Asia Pacific World 2011 Güzellik Yarışması[değiştir | kaynağı değiştir]

Diana Starkova, Miss Asia Pacific World 2011 yarışmasında En Güzel Gece Elbisesi ödülünü kazandı. Diana Güney Kore'de düzenlenen Miss Asia Pacific World 2011 yarışmasına katıldı. Ekim 15'te düzenlenen Miss Asia Pacific World 2011 finali için Ukrayna güzellik yarışmaları tarihinin en pahalı gece elbisesini giydi. Miss Asia Pacific güzellik yarışmasının logosunu DA taşıyan bu elbise kristal Swarowski taşlardan yapılmıştı. Diana Ekim 11 de Daegu şehrinde "Geleneksel Kostüm" ödülünü kazandı. 15 ekimde Busan şehrinde düzenlenen finalde de "En Güzel Gece Kostümü" ödülünü aldı. Diana bu yarışmada önce ilk 19 arasına daha sonra ilk 7 ye girdi ve yarışmayı finalist olarak tamamladı. Diana ülkesi Ukrayna'ya "En Güzel Geleneksel Kostüm" ödülü, "En Güzel Gece Kostümü" ve finalist olmak üzere 3 zafer kazandırdı. Miss Asia Pacific finalisti olarak, kontratları gereği bazı aktivitelerde bulunmak üzere Fransız güzeli Kraliçe Florima Treiber ile 1 aydan fazla süre Kore'de kaldı.

Miss Asia Pacific World 2011 finalisti[değiştir | kaynağı değiştir]

Miss Asia Pacific World 2011 finalisti Diana Starkova yarışmayı kazanan FlorimaT reiberile birlikte 17 Ekim de Seul'de ilk fotoğraf çekimlerine katıldı. 13 Kasım'da Güney Kore'deki faaliyetlerini bitirip, diğer aktivitelere katılmak üzere Moskova'ya yola çıktı. Miss Asia Pacific finalisti seçildikten hemen sonra Seul'de bazı hastaneleri ziyaret etti, kot firması olan Nino Celine için fotoğraf çekimlerine, Dr.Belter Kozmetik firmasının kampanyasına, Ra Beauty Core için reklam video çekimlerine katıldıktan sonra bir kontract imzaladığı ülkenin önde gelen eğlence şirketlerinden Asia SidusHQ için bazı çekimlere katıldı. Seul Broadcasting System kanalı ve KBS World TV için bazı röportajlar verdi. Busan Şehri'ni bazı faaliyetler için ziyaret etti. Kasım da Seul şehrinde Jinju Sang Dan Hanbok şirketi için bazı fotoğraf çekimleri yaptı.Bu çekimler sonucunda fiyatı yaklaşık 10.000 dolar olan bir geleneksel Kore kıyafeti hediye edildi.

Miss Asia Pacific World 2011 Kraliçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Diana, Florima Treiber in tacının alınmasından sonra yeni Miss Asia Pacific World 2011 Kraliçesi ilan edildi.

Diana, 9 Mayıs 2012'de, Florima Treiber'ın tacının alınmasından sonra Miss Asia Pacific World 2011 kraliçesi olarak ilan edildi. 12 Mayıs'ta İtalya'dan gelen yeni tacı ile resmen kraliçe oldu ve tacını aldı. Bazı fotoğraf çekimlerine, hayır işleri programlarına katıldıktan sonra Cannes Film Festivali'ne gitti. 16 Haziran'da Güney Kore'de yeni seçilen kraliçe'nin tacını giydirdi. Miss Asia Pacific World Güzellik yarışması da, Dünya'da başlıca güzellik yarışmaları olan Miss Universe, Miss Earth, Miss World, Miss İnternational ve Miss USA arasında yerini aldı. Diana'nın bu başarısı Ukrayna'nın uluslararası alanda kazandığı ilk ve en önemli zaferdi. Miss Asia Pacific güzellik yarışmasının ana konseptlerinden birisi yeni Süper starlar yetiştirmektir. Diana 2012 de Ukraynalı ünlü film yönetmeni Myroslav Slaboshpytskiy 'in 2 film projesine katıldı. Daha sonra Avrupa,Pakistan ve Amerika'da çekilecek olan, 2014 Oscar ve Emmy Ödüllerine aday gösterilmesi beklenen ve Benazir Butto'nun hayatını anlatan bir filmde başrol oyuncusu oldu.

İdeal Güzellik Ödülü 2011[değiştir | kaynağı değiştir]

Diana, Miss Asia Pacific World 2011 yarışması sırasında, katılan 54 yarışmacı arasından 8 delegenin oyunu alarak İdeal Güzellik Ödülü 2011'in sahibi olmuş ve dünyada başlıca güzellik yarışmaları olan Miss Universe,Miss World,Miss USA, Miss İnternational,Miss Earth ve Miss Asia Pacific katılımcıları arasından seçilen İdeal Güzellik 2011 sıralamasında ilk 100 arasına girmiştir. Diana 18 Ekim 2011'de Miss Asia Pacific yarışmasın da 338 oyla 'İnsanların Sevgilisi' sıralamasında ikinci oldu.

Fresh Female Face of the Year 2011[değiştir | kaynağı değiştir]

Diana, 2 Ocak 2012 de güzellik yarışmalarında jüri üyeliği yapmış veya uzman olan bir jüri tarafından yerel veya uluslararası güzellik yarışmalarında yer almış 400 den fazla göz alıcı yarışmacı arasından Fresh Female Face of the Year 2011 yarışması Için ilk 50 ye seçilmişti.Bu yarışma da kural, adayların tüm dünya üzerinde yüz güzelliği tescilli olmasıydı. Diana, önce ilk 20 sonra ilk 10 arasına seçildi. Diana, 21 Ocak'ta www.beautymania.biz tarafından Fresh Female Face of the Year 2011 de son 5'e kaldı.Bu yarışma da birinciliği Miss International 2011 yarışmasında ikinci olan Jessica Barboza, ikinciliği Miss International 2011 yarışması'n da birinci olan Maria Fernanda Cornejo, üçüncülüğü Miss Universe 2011 yarışmasında birinci olan Leila Lopes, dördüncülüğü Miss World 2011 de yarı finalist olan Nicole Huber ve de beşinciliği Miss Asia Pacific 2011 de finalist olan Diana Starkova kazandı.

Aktiviteler[değiştir | kaynağı değiştir]

Miss Asia Pasific World 2012 Host[değiştir | kaynağı değiştir]

Diana Starkova, 16 Haziran 2012 de Seul Convention Diamant Salonu'nda yapılan Miss Asia Pasific 2012 yarışmasın da, yarışmanın sunuculuğunu Filipinli ünlü şarkıcı ve şovmen John Nite ile İngilizce olarak yaptı ve yeni güzelin tacını giydirdi.

Hayırseverlik[değiştir | kaynağı değiştir]

Diana, birkaç yıl önce Irak'ta kazandığı 12.000 Euro'yu, hayırseverlik göstererek bağışlaması nedeniyle de çok takdir edilmiş ve konuşulmuştu.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]