Diablo IV

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Diablo IV
GeliştiriciBlizzard Entertainment
YayımcıBlizzard Entertainment
Yönetmen
  • Joe Shely
  • Luis Barriga[a]
YapımcıTiffany Wat
TasarımcıJoe Piepiora
SanatçıJohn Mueller
SeriDiablo
Platform
Çıkış6 Haziran 2023
TürAction role-yapma, hack and slash
ModMultiplayer

Diablo IV, Blizzard Entertainment tarafından geliştirilen ve yayınlanan bir aksiyon rol yapma oyunudur ve Diablo serisinin dördüncü ana oyunudur. Oyun 1 Kasım 2019'da BlizzCon 2019'da duyuruldu,[2] ve 6 Haziran 2023'te piyasaya sürülmüştür.

Oynanış[değiştir | kaynağı değiştir]

Serinin temel oyun mekaniği, giderek daha zorlu düşmanların yenilmesi yoluyla daha güçlü ekipmanların kademeli olarak edinilmesidir. Düşmanlarla savaşmak için farklı karakter sınıfı becerileri kullanılır ve bu beceriler, ekipman ve yetenek ağaçları aracılığıyla değiştirilebilir. Bu fikrin kullanılmasıyla olay örgüsü ve görevler ilerletilebilir. Bir teması, dövüş stili ve konumu olan canavar aileleri, düşmanları gruplandırmak için kullanılır. Her aile, aile üyeleri arasında uzmanlaşmış becerilerin sinerjisine izin vererek, farklı bir rol oynayan benzersiz bir arketip içerir. Farklı silüetleri, duruşları ve silahları ile birbirlerinden ayırt edilebilirler.

Beş sınıf açıklandı. Barbar, Sahire ve Druid sınıfları BlizzCon 2019'da, dördüncü sınıf Rogue sınıfı ise BlizzCon 2021'de duyurulmuştu. Beşinci sınıf olan Necromancer, 2022'de duyurulmuştu.

  • Diablo II ve Diablo III'te görünen Barbar, savaş sırasında silahlar arasında geçiş yapma yeteneğine sahiptir.
  • İlk oyundan ve Diablo II'den dönen Büyücü, ateş, soğuk ve şimşek sihirleri kullanan temel büyücü tipi bir karakterdir.
  • Diablo II'den Druid, insan, kurt adam ve kurt ayı formları arasında şekil değiştirebilir ve toprak ve fırtına büyülerine sahiptir. Rogue, ilk oyundan, bıçaklı yakın dövüş veya yay ile menzilli dövüş arasında geçiş yapan hızlı hareket eden bir savaşçıyı geri getiriyor.
  • Diablo II ve Diablo III'ten dönen Necromancer, çağırma ve saldırılar için kara büyü kullanır.[3]

Not listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Barriga stepped down from his role as creative director in August 2021, due to allegations of discrimination and sexual harassment, and was later fired by Activision Blizzard.[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Director and Lead Designer of Diablo IV leaves Blizzard". Polygon. 11 Ağustos 2021. 11 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Aralık 2021. 
  2. ^ Webster, Andrew (1 Kasım 2019). "Diablo IV announced at BlizzCon 2019". The Verge (İngilizce). 1 Kasım 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ocak 2023. 
  3. ^ "Diablo 4 Debuting in 2023, Necromancer Revealed as Final Class". 12 Haziran 2022. 12 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi.