Destiny's Child'ın kazandığı ve aday gösterildiği ödüller listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Destiny's Child ödülleri ve adaylıkları
Destiny Child at Super Bowl XLVII halftime show.jpg
Ödüller ve adaylıklar
Ödül Kazanılanlar Adaylıklar
Toplam
Toplam ödül 51
Toplam adaylık 64

Bu sayfa Amerikalı R&B kız grubu Destiny's Child'ın kazandığı veya aday gösterildiği ödüller üzerinedir.

Amerikan Müzik Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2001[1] The Writing's on the Wall Favori Soul/R&B Albümü Adaylık
Destiny's Child Favori Soul/R&B Grubu/İkilisi Kazandı
2002[2] Yılın İnternet Sanatçısı Adaylık
Favori Soul/R&B Grubu/İkilisi Kazandı
Survivor Favori Pop/Rock Albümü Kazandı
2005[3] Destiny Fulfilled Favori Soul/R&B Albümü Kazandı
Destiny's Child Favori Soul/R&B Grubu/İkilisi Kazandı

BET Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2001[4] Destiny's Child En İyi Kadın Grubu Kazandı
2005[5] "Soldier" En İyi İş Birliği Adaylık
İzleyicinin Tercihi Adaylık
Destiny's Child En İyi Grup Kazandı
2006[6] Adaylık

Billboard Müzik Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2000[7] Destiny's Child Yılın Sanatçısı Kazandı
Yılın İkilisi/Grubu Kazandı
Hot 100 Teklileri, Yılın Sanatçısı Kazandı
Hot 100 Teklileri, Yılın İkilisi/Grubu Kazandı
2001[8] Destiny's Child Yılın Sanatçısı Kazandı
Yılın İkilisi/Grubu Kazandı
Hot 100 Teklileri, Yılın Sanatçısı Kazandı
Hot 100 Teklileri, Yılın İkilisi/Grubu Kazandı
"Independent Women Part I" Yılın Soundtrack Teklisi Kazandı
2004[9] Destiny's Child Sanatçı Başarı Ödülü Kazandı
2005[10] Yılın R&B/Hip-Hop Grubu Kazandı

Billboard R&B/Hip-Hop Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2005[11] Destiny's Child En İyi R&B/Hip-Hop İkilisi veya Grubu Kazandı
2006[12] Kazandı

Blockbuster Entertainment Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2001[13] Destiny's Child Favori Grup – R&B Kazandı
Yılın Favori Grubu Kazandı

BMI Pop Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2001 "Bills, Bills, Bills" En Çok Sahnelenen Şarkı[kaynak belirtilmeli] Kazandı
"Say My Name" Kazandı

BRIT Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2002[14] Destiny's Child En İyi Uluslararası Grup Kazandı
Survivor En İyi Uluslararası Albüm Adaylık

Glamour Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2005[15] Destiny's Child Yılın Grubu Kazandı

Grammy Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Adaylık İş Kategori Sonuç Ref
2000 "Bills, Bills, Bills" En İyi İkili veya Grup Vokal R&B Performansı Adaylık [16]
En İyi R&B Şarkısı Adaylık
2001 "Say My Name" Yılın Kaydı Adaylık [17]
Yılın Şarkısı Adaylık
En İyi İkili veya Grup Vokal R&B Performansı Kazandı
En İyi R&B Şarkısı Kazandı
"Independent Women Part I" Görsel Medya İçin Yazılan En İyi Şarkı Adaylık
2002 Survivor En İyi R&B Albümü Adaylık [18]
"Survivor" En İyi İkili veya Grup Vokal R&B Performansı Kazandı
2005 "Lose My Breath" En İyi İkili veya Grup Vokal R&B Performansı Adaylık [19]
2006 Destiny Fulfilled En İyi Çağdaş R&B Albümü Adaylık [20]
"Wishing on a Star" En İyi Kadın R&B Vokal Performansı Adaylık
"Cater 2 U" En İyi R&B Şarkısı Adaylık
En İyi İkili veya Grup Vokal R&B Performansı Grammy Adaylık
"Soldier" (T.I. ve Lil Wayne ile) En İyi Rap/Sung İş Birliği Adaylık

MTV Video Müzik Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2000[21] "Say My Name" En İyi Grup Videosu Adaylık
En İyi Pop Videosu Adaylık
En İyi R&B Videosu Kazandı
2001[22] "Survivor" En İyi Grup Videosu Adaylık
En İyi Pop Videosu Adaylık
En İyi R&B Videosu Kazandı
"Independent Women Part I" En İyi Film Videosu Adaylık
İzleyicilerin Tercihi Adaylık
2005[23] "Survivor" En İyi Grup Videosu Adaylık
"Lose My Breath" En İyi Dans Videosu Adaylık

MTV Japonya Video Müzik Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2006 Destiny's Child İlham Ödülü[kaynak belirtilmeli] Kazandı

NAACP Image Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2000[24] Destiny's Child Sıradışı İkili veya Grup Kazandı
2001 Kazandı
2002 Kazandı
2005 Kazandı
2006 Kazandı

Nickelodeon Kids' Choice Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2001 Destiny's Child Favori Şarkıcı Grubu[kaynak belirtilmeli] Kazandı
2002 Kazandı

Radio Disney Müzik Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2003 Destiny's Child En İyi Grup[kaynak belirtilmeli] Kazandı

Soul Train Lady of Soul Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
1998 Destiny's Child En İyi Yeni R&B/Soul veya Rap Sanatçısı Kazandı
"No, No, No" En İyi R&B/Soul Teklisi, Grup veya İkili Kazandı
Destiny's Child Yılın En İyi R&B/Soul Albümü, Grup veya İkili Kazandı
2000 The Writing's on the Wall Kazandı
"Say My Name" En İyi R&B/Soul Teklisi, Grup veya İkili Kazandı
2001 "Survivor" Kazandı
2002 "Emotions" Kazandı
Survivor Yılın En İyi R&B/Soul Albümü, Grup veya İkili Kazandı
2005 Destiny Fulfilled Kazandı
"Soldier" En İyi R&B/Soul Teklisi, Grup veya İkili Kazandı

Teen Choice Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Aday gösterilen çalışma Ödül Sonuç
2001 Destiny's Child Seçilen Pop Grubu[kaynak belirtilmeli] Kazandı

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Rock On The Net: 28th American Music Awards (presented in 2001)". Rockonthenet.com. 28 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 September 2016. 
  2. ^ "Rock On The Net: 29th American Music Awards (presented in 2002)". Rockonthenet.com. 28 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 September 2016. 
  3. ^ "Rock On The Net: 33rd American Music Awards (presented in 2005)". Rockonthenet.com. 8 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 September 2016. 
  4. ^ "BET Awards - 2001 - Winners & Nominees". Awardsandwinners.com. 2 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 September 2016. 
  5. ^ "BET Awards - 2005 - Winners & Nominees". Awardsandwinners.com. 2 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 September 2016. 
  6. ^ "BET Awards - 2006 - Winners & Nominees". Awardsandwinners.com. 2 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 September 2016. 
  7. ^ "2000 Billboard Music Awards". Infoplease.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 September 2016. 
  8. ^ "2001 Billboard Music Awards". Infoplease.com. 3 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 September 2016. 
  9. ^ "2004 Billboard Music Awards Winners". Billboard.com. 9 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 September 2016. 
  10. ^ "2005 Billboard Music Awards Winners". Billboard.com. 11 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 September 2016. 
  11. ^ "Usher, 50 Cent Lead Billboard R&B/Hip-Hop Winners". Billboard. 8 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-11-12. 
  12. ^ "Mariah Wins Big At Billboard R&B/Hip-Hop Awards". Billboard. 2006-09-09. 20 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-11-12. 
  13. ^ "'NSync Takes Home Three Blockbuster Entertainment Awards". idobi. 2 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-11-12. 
  14. ^ "Brit awards 2002 | Music". The Guardian. Erişim tarihi: 2016-11-12. 
  15. ^ "All the winners from the 2005 GLAMOUR Women of the Year Awards (Glamour.com UK)". Glamourmagazine.co.uk. 11 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-11-12. 
  16. ^ Muller, Marissa G. (January 16, 2015). "Beyoncé Becomes Most-Nominated Woman in GRAMMYs History". CBS. 16 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: February 8, 2015. 
  17. ^ "43rd Grammy Awards". CNN. February 21, 2001. November 6, 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: July 12, 2010. 
  18. ^ "Complete List Of Grammy Nominees". CBS News. January 4, 2002. Erişim tarihi: May 15, 2011. 
  19. ^ Susman, Gary (December 7, 2004). "Impressed with West". Entertainment Weekly. Time Inc. Erişim tarihi: February 8, 2015. 
  20. ^ "Complete list of Grammy Award nominations". USA Today. Gannett Company. December 8, 2005. 26 Nisan 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: January 6, 2011. 
  21. ^ "VMA 2000 - MTV Video Music Awards". MTV. 2016-09-30. 15 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-11-12. 
  22. ^ "VMA 2001 - MTV Video Music Awards". MTV. 2016-09-30. 17 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-11-12. 
  23. ^ "VMA 2005 - MTV Video Music Awards". MTV. 2016-09-30. 17 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-11-12. 
  24. ^ "2001 NAACP Image Awards". Infoplease.com. 23 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2016-11-12.