Destansı Bir Film

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Destansı Bir Film
Epic Movie
Film Posteri
YönetmenJason Friedberg
Aaron Seltzer
YapımcıPaul Schiff
SenaristJason Friedberg
Aaron Seltzer
OyuncularKal Penn
Jennifer Coolidge
Adam Campbell
Faune A. Chambers
Jayma Mays
Fred Willard
Tim Lockwood
DağıtıcıRegency
CinsiSinema filmi
TürüKomedi
RenkRenkli
Çıkış tarih(ler)i26 Ocak 2007
Süre89 dakika
Dilİngilizce
Hasılat20 milyon dolar
Resmî sitesi

Destansı Bir Film (Orijinal adı: Epic Movie), 2007 yılı Amerikan yapımı komedi filmidir. Film 2005 ve 2006 yıllarında vizyona girmiş olan bazı filmlerin parodilerinden meydana gelmiştir.

Filmde dört öksüz karakterin bir araya gelerek muhtelif karakterler ve filmlere göndermeler yaparak oluşturulan bir macera içinde yer almaları ana unsurdur. Daha önce Scary Movie serisinde kullanılan format bu kez epik temalı filmler baz alınarak yapılmıştır.

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Filmde dört öksüz karakterden birincisi Lucy, Da Vinci Code filmindeki gibi Silas'tan kaçarken büyükbabası Sauniere'in kendisine bıraktığı şifreyi çözmeye çalışır ama beceremez, tesadüf sonucu Willy Wonka'nın altın biletlerinden birini bulur.

Susan, Brad Pitt ve Angelina Jolie'ye evlatlık olarak gidecektir, bindiği uçağa yılanlar dolar. Samuel L. Jackson ile kavga eden Susan, uçaktan aşağı atılır ve Paris Hilton'un üstüne düşer. Böylece o da ikinci bileti bulur.

Edward, güreşçi olmak ister, ama kaldığı yetimhanede çocuklardan birinden dayak yerken dışarı atılır ve o sırada üçüncü bileti bulur.

Peter ise bir mutanttır ve X-Men okulunda sevilmez, çünkü kendisi bir ürkektir ve özel gücü tavuk olmaktır. Diğer öğrencilerle dövüşürken o da dördüncü bileti bulur.

Dört öksüz, Willy Wonka'nın fabrikasına gelir, ama orada Willy'nin insan organlarıyla çikolata yapan bir manyak olduğunu öğrenirler. Öksüzler Willy'den kurtulamaz ve Willy onları bir odaya hapseder. Fakat Lucy, odanın kapısının kilitli olmadığını anlar ve çıkış yolu ararken bir dolap bulur. Dolaptan geçince kendini Gnarnia isimli ülkede bulur. Onu, Faun ırkından Mr.Tumnus keşfeder ve evine götürür. Tumnus'un evini gezen ve Tumnus'un arkadaşlarıyla ve Tumnus'un sevgilisi olan Konuşan Kunduz Harry Beaver ile tanışan Lucy, çıkışta Tumnus'tan bir mesaj bulur, fakat mesajı anlamadan mesaj kendini yok eder.

Lucy'nin ardından Edward aynı dolaptan geçer, fakat onu bulan kişi Gnarnia'nın beyaz cadısı olan Beyaz Sürtük'tür. Edward'ı cinsel yöntemlerle yanında kalmaya ikna eder ve Edward onunla gider.

Susan ve Peter de beraber dolaptan geçer ve Tumnus tarafından bulunurlar. Lucy, gidecek yeri olmadığından Tumnus'a geri döner. Tumnus'un bildiği ve öksüzlere vermesi gerektiği bir sır vardır ama bu sır bir kriptekste gizlidir. Kripteksi açan Lucy, yetimlerin doğum kağıtlarını bulur ve bunlar kardeş olduklarını anlarlar. Anne ve babaları Beyaz Sürtük tarafından öldürülmüş olan bu öksüzler, kehanete göre Beyaz Sürtük'ü devirecek ve Gnarnia'nın yöneticileri olacak kişilerdir.

Edward ise, Beyaz Sürtük'ün kalesinde tutulur, ve onu diğer öksüzlerin yerini söylemesi için ikna etmeye çalışır. Beyaz Sürtük'ten etkilenen Edward, bilgiyi verir, Beyaz Sürtük ise Edward'ı zindana atar ve Silas'ı yetimlerin peşine gönderir. Tumnus'u ve öksüzleri bulan Silas, onları kovalar. Tumnus yakalanır ve öksüzler kaçar. Kaçarak Hogwarts'a gelirler ve orada genç yaşlarına rağmen gri saçlı Harry Potter, kel Ron Weasley ve hamile Hermione Granger'i bulurlar. Peter yakın dövüş eğitimi, Susan okçuluk eğitimi, Lucy ise sihir eğitimi alır.

Bu arada zindanda olan Edward, hücre arkadaşının Jack Swallows olduğunu öğrenir. Jack'in kaçış planı vardır. Edward ile kaçan Jack, onu kendi gemisine götürür ve korsanların nasıl yaşadığını anlatır. Fakat onları son anda Beyaz Sürtük bulur. Jack, para karşılığında Edward'ı teslim edecektir. Jack, Edward'ı verir ama Beyaz Sürtük onu vurdurur. Jack de ondan intikam almaya yemin eder.

Eğitimlerini tamamlayan öksüzler, kendilerine yardım etmesi için Aslo'nun kampına giderler. Orada, başta James Bond, Yüzüklerin Efendisi karakterleri, Chewbacca ve Borat olmak üzere bir sürü kurgu karakteriyle karşılaşırlar.

Parodiler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kişiler[değiştir | kaynağı değiştir]

Filmler[değiştir | kaynağı değiştir]

Televizyon dizileri[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Aktör/Aktris Rol/Canlandırdığı
Kal Penn Edward
Jennifer Coolidge Gnarnia'nın beyaz cadısı
Adam Campbell Peter
Faune A. Chambers Susan
Jayma Mays Lucy
Kevin Hart Silas
Fred Willard Aslo
Carmen Electra Mystique
Tony Cox Bob
Héctor Jiménez Mr Tumnus
Katt Williams Harry Beaver
Danny Jacobs Borat
David Lehre Ashton Kutcher
Scott L. Schwartz Hagrid
Kevin McDonald Harry Potter
Crista Flanagan Hermione Granger
George Alvarez Ron Weasley
Michelle Misty Lang Sarışın kız
Crispin Glover Willy Wonka
Darrell Hammond Kaptan Jack Swallows

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Film ilk haftada kazandığı 18.6 milyon dolar gişe başarısına karşın ilerleyen haftalarda düşüşe geçmiş ve eleştirmenlerden iyi yorumlar almamıştır. Rotten Tomatoes değerlendirmelerine göre de 13. en kötü komedi filmi olarak yerini almıştır.