Denel

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Denel SOC Ltd
TipDevlet kuruluşu
EndüstriHavacılık
Askeri teknoloji
TürKonglomerat
Kuruluş1992
Genel merkezi,
Hizmet alanlarıSavunma sanayi ürünleri, havacılık ekipmanları
ÜrünRooivalk saldırı helikopteri
Atlas Oryx yardımcı helikopter
Umkhonto dikey fırlatılan hava savunma füzesi.
Mokopa anti-tank füze sistemi
G6 ve G5 topçuları
5. nesil A-Darter hava-hava füzesi
SahibiGüney Afrika hükümeti
Web sitesiwww.denel.co.za

Denel SOC Ltd, 1992 yılında kurulmuş olan Güney Afrika devletine ait bir havacılık ve askeri teknoloji holdingidir. Şirket, Armscor'un Güney Afrika Ulusal Savunma Gücü (SANDF) için tedarik ajansı olması amacıyla Armscor'un üretim iştiraklerinin ayrılması ve üretim bölümlerinin Denel altında bölümler olarak bir araya getirilmesiyle oluşturulmuştur. Denel, Rooivalk saldırı helikopteri, Umkhonto dikey fırlatılan hava savunma füzesi ve Mokopa tandem savaş başlıklı tanksavar güdümlü füzesi gibi bir dizi önemli ürün geliştirmiştir. Denel, daha düşük fiyatlarla karşılaştırılabilir kalitede ürünlere sahip olmasına rağmen, alıcı çekmekte zorlanmış ve önemli uluslararası sözleşmeler imzalamamıştır.[1]

Denel'in aralarında Denel Havacılık, Denel Dinamik, Denel Endüstriyel Mülkler ve Denel Kara Sistemleri'nin de bulunduğu bir dizi bölümü bulunmaktadır. Ayrıca Airbus DS Optronics, Rheinmetall Denel Munition ve Turbomeca Africa gibi bir dizi ilişkili şirkete de sahiptir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Denel at risk of collapse as money runs out". 17 Şubat 2021. 23 Aralık 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Aralık 2022.