Demashita! Powerpuff Girls Z

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Demashita! Powerpuff Girls Z
出ましたっ!パワパフガールズZ
(Demashita! Pawapafu Gāruzu Zetto)
TürMahō shōjo
Anime televizyon dizisi
YönetmenMegumu Ishiguro
SenaristYoshio Urasawa
Müzik
  • Hiroshi Nakamura
  • Taichi Master
StüdyoToei Animation
LisansAniplex
KanalTXN (TV Tokyo), AT-X, Cartoon Network
Diğer kanallar
Yayın tarihi 1 Temmuz 2006 30 Haziran 2007
Bölüm sayısı52
Manga
YazarShiho Komiyuno
YayımcıShueisha
DergiRibon
DemografikShōjo
Yayın tarihiTemmuz 2006Haziran 2017
Cilt sayısı2
Oyun
Game de Demashita! Powerpuff Girls Z
GeliştiriciInfinity
YayımcıNamco Bandai Games
TürParti
PlatformNintendo DS
Çıkış tarihi14 Haziran 2007

Demashita! Powerpuff Girls Z (Japonca出ましたっ!パワパフガールズZ, romanizeDemashita! Pawapafu Gāruzu Zetto; "Buradalar! Powerpuff Girls Z"), Toei Animation tarafından hazırlanan 2006 yapımı bir mahō shōjo anime televizyon serisidir. Seri, Amerikan çizgi dizisi Powerpuff Girls serisinin anime olarak uyarlanmış biçimidir. Temmuz 2006-Haziran 2007 tarihleri arasında TV Tokyo'da yayınlandı. Sponsorları Cartoon Network, Toei Animaition ve Aniplex'tir.[1]

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Kazara pirinç pastası Kimyasal X'in içine düşer ve Kimyasal Z olur. Ken, Kimyasal Z'yi ışın olarak buz dağına ateş ettiğinde Kimyasal Z, siyah ve beyaz ışınlar olarak ikiye ayrılır. Beyaz ışınlar, Momoko, Miyako ve Kaoru'yı vurur ve onlar, Powerpuff Girls Z'yi oluştururlar. Siyah ışınlardan biri de hayvanat bahçesindeki bir maymunu vurur ve o Mojo Jojo olur. Şimdi kızlar, Tokyo'yu savunmakla yükümlüdürler. Ayrıca son şeytan O'nun karanlık güçlerini yok etmelidirler.

Orijinal seriden farklı olarak Powerpuff Z kızları kardeş değil arkadaştır, 13 yaşındadırlar, uçmak ve aletleri dışında hiçbir süper güçleri bulunmamaktadır.

Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Momoko Akatsutsumi (赤堤ももこ, Akatsutsumi Momoko): Powerpuff Z'nin ilk üyesidir ve lideridir. Orijinal versiyonunun aksine anime versiyonunda lider özelliği yerine şıpsevdiliği ve tatlı düşkünüdür, orijinal Blossom ise ciddi birisidir. Fakat hala çok zekidir ve birçok bölümde "O"'nun planlarını alt etmenin yollarını da o bulmuştur. Neredeyse tüm saldırılarını sevdiği tatlıların adları ile isimlendirmiştir. En büyük hayali evlenmektir. Aynı zamanda bir otakudur (anime ve manga seven kişilere verilen genel ad) ve çoğu zaman manga okurken, anime izlerken veya anime figürleri ile oynarken görülebilir. Annesi Kakiko, babası Hachizou ve küçük kız kardeşi Kuriko ile yaşar. Özel aleti bir yoyodur. En güçlü saldırısı ise Wedding Cake Blossom Finish'dir. Başak burcudur. Bu da inekliği ve şıpsevdiliğini kanıtlamaktadır. Genelde üst açık pembe kolları koyu pembe çizgili bir kazak giyer.Altta ise koyu mavi bir kot etek giyer. Tatlısever biri olduğu için çoğu zaman elinde bisküvi veya şeker poşetleri bulunur. Orijinal versiyonunda genellikle Buttercup ile (buradaki Kaoru ile) o kadar sık kavga etmez.

Miyako Goutokuji (豪徳寺みやこ, Gōtokuji Miyako): Powerpuff Z'nin en sakin ve 2. üyesidir. Orijinal versiyonunun aksine anime versiyonunda son derece olgun ve sakindir, orijinal Bubbles ise çocuksudur. Kavgayı sevmez ve uzak durur. En büyük hayali modacı olmaktır. Hep moda dergileri okur. Enerjisini köpüklerden alır. Ailesinin tek çocuğudur. Büyükannesi Kiyoko ile bahçeli bir evde yaşar. Ailesi Amerika'nın New York şehrinde bir iş gezisindedir. Özel aleti bir balon çubuğudur. En güçlü saldırıları ise Bubbles Finish ve Shabon Freedom'dur. Ancak Shabon Freedom sadece 48. bölümde kullanılmıştır. Koç burcudur. Bu da güzellik ve harcamaya düşkünlüğünü kanıtlamaktadır.Bir bölmde çocukken tanıştığı Takkai-kun a aşık olmuştur. Genelde üstüne beyaz ve mavi kıravatlı bir elbise giyer.Altta ise mavi altı beyaz dantelli bir etek giyer.

Kaoru Matsubara (松原かおる, Matsubara Kaoru): Powerpuff Z'nin en asabisi ve son üyesidir. Momoko ve Miyako'nun aksine Kaoru'nun kişiliği orijinal Buttercup'ınkinden sapmamıştır. Erkek Fatmadır. Elbise veya etek giymek, makyaj yapmak, takı takmak ve kız gibi kız olmaktan nefret eder. 44. bölümde kaslı yapısına âşık olduğu üst sınıflardan bir çocuk ile çıkar ama Kaoru hem onun yanında kız gibi kız olması gerektiği hem de o bir Maskeli Panda(Kaoru'nun babasının en büyük rakibi) hayranı olduğu için onu terk etmiştir. En büyük hayali babası ile ring'e çıkmaktır. Birisi onu kızdırırsa onu tuş eder. Buna erkeklerde dahil olarak. Momoko ile çoğu kez tartışıp küserler ama Miyako onları hep barıştırır. Enerjisini acı olan her şeyden alır. Ailesinin ortanca çocuğudur. Annesi Mitsuko, babası Tokio, ağabeyi Dai ve küçük erkek kardeşi Shou ile birlikte bir gökdelende yaşar. Özel aleti bir çekiçtir. En güçlü saldırısı ise Buttercup Finish'tir. Boğa burcudur. Bu da erkeksi tipini kanıtlamaktadır.Yemek yemeyi sever. tatlı yemeyi de az da olsa sever fakat Momoko kadar değil tabii ki. Hobileri ise dövüşmek güreşmek futbol oynamak ve kaykay kaymaktır. Genel olarak üstte boynu kapalı ve boyun kısmı yeşil çizgili bir tişört giyer. Altına da yeşil normal şortlardan daha uzun bir şort giyer.

Profesör Utonium (ユートニウム博士, Yūtoniumu-Hakase)/ Utonium Z): Gerçek soyadı Kitazawa, ismi bilinmemektedir. 37. bölümde elektronik bir zırh giyerek Utonium Z olmuştur. Her zaman Powerpuff Z'ye talimat gönderir. Acıklı veya duygusal hikâyelerin sonunda yerlerde gölet yapacak kadar ağlar. Powerpuff Z'den biri kaytarıyorsa(Genelde Momoko) öyle kızarki laboratuvarın yarısı hasar görür.Kızları kendi çocuğu gibi sever.

Ken Kitazawa (北沢ケン, Kitazawa Ken)/ Ken Kitazawa Z): Profesör'ün oğludur. Annesi bir araştırma için uzaya çıkmıştır. 37. bölümde bir kostüm giyerek Ken Kitazawa Z olmuştur. Küçük bir dâhidir. Aslında babasının Hakase Gou(Ev okulu) eğitimi ile doktora yapmış olsa da arkadaş edinmek için okula gider. Kuriko'nun sınıf arkadaşıdır.

Peach (ピーチ, Pīchi)/ Poochie): Ken'in en iyi dostu ve robot bir köpektir. Kendisine beyaz ışın çarpınca konuşma yetisine sahip olmuştur. Bu yüzden, Powerpuff Z, da wan! diye bağırınca Powerpuff Z'nin kemerleri çalmaya başlar.

Başkan Mayer (メイヤー市長, Meiyā Shichō): Profesör'e acil durumda alarm için TV'den konuşur. Bayan Bellum'dan hoşlanır. Çok korkak, komik ve acelecidir. Kızlar onu ilk gördüklerinde onu ilk önce bir manav sonra da berber sanmışlardır.

Bayan Bellum (ミス・ベラム, Misu Beramu): Başkan'ın asistanıdır. Başkan'a hep fikirleri o verir. Hep elinde tablet bilgisayarını taşıdığı için yüzü hiç görünmemiştir.

Bayan Keane(キーン先生, Kīn-sensei): Kızların sınıf öğretmenidir. Öğrenciler tarafından çok beğenilir. Bir bölümde Mojo ona âşık olmuştur.

Aile Üyeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Tokio Matsubara(松原 時夫, Matsubara Tokio): Kaoru, Dai ve Shou'nun babasıdır. Profesyonel bir güreşçidir. Maskesini yüzünden hiç çıkarmamıştır.

Mitsuko Matsubara: Kaoru, Dai ve Shou'nun annesidir. Çok iyi bir aşçıdır. Çocuklarına hep güler yüzle yaklaşır.

Dai Matsubara(松原 ダイ, Matsubara Dai): Kaoru ve Shou'nun ağabeyidir. Kaba ve hınzırdır. Kaoru ile güreşmeyi sever. Momoko, platonik olarak ona âşıktı.

Shou Matsubara(松原 ショウ, Matsubara Shou): Dai ve Kaoru'nun küçük erkek kardeşidir. Sinsi ve hınzırdır. Bilinmeyen bir nedenden dolayı sol yanağının altında bir yaranın dikiş izi vardır.

Hachizou Akatsutsumi: Momoko ve Kuriko'nun babasıdır. Çocuklarına hep doğruyu göstermeye çalışır.

Kakiko Akatsutsumi: Momoko ve Kuriko'nun annesidir. Çocuklarına hep şefkatle yaklaşır. Momoko'ya çok benzer, Momoko ile aralarındaki tek fark Kakiko'nun saçının biraz daha koyu ve oldukça kısa oluşudur.

Kuriko Akatsutsumi(赤堤くりこ, Akatsutsumi Kuriko): Momoko'nun kardeşidir. Momoko'ya göre çok yaramaz, Miyako'ya göre çok şirindir. Momoko'dan nefret eder. Her zaman Momoko'yla yiyecek ya da kıyafetlerinin eşit olması gerekir. Yoksa kıyameti koparır. Favori Powerpuff'ı Powered Buttercup'tır. Bubbles'ın çok şirin, Buttercup'ı çok güçlü, Blossom'ı ise işe yaramaz bulur. O da herkes gibi kızların Momoko, Miyako ve Kaoru olduğunu bilmez. Ken'in sınıf arkadaşıdır. Orijinal Powerpuff Girls'deki sincap Bullet'ten esinlenilmiştir.

Kiyoko Gotokuji(豪徳寺清子, Gōtokuji Kiyoko): Miyako'nun büyükannesidir. Miyako ile o birbirine çok bağlıdır. Miyako'ya hep nazik yaklaşır. Gözlerini hiç açmamıştır. Tam bir Japon hanımıdır.

Diğer Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Dynamo Z: Powerpuff Z'nin kendilerine ait birer robotu vardır. Bu robotlar birleştiğinde Dynamo Z'yi oluşturur. Dynamo Z'nin 3 modeli vardır:

Normal Dynamo Z: Momoko'nun şeklindeki moddur. Zaman makinesine dönüşebilen ve uçabilen tek moddur.

Tank Dynamo Z: Miyako'nun şeklindeki moddur. Tank şeklindedir ve aynı tank gibi roket ve bombaları vardır.

Kazıcı Dynamo Z: Kaoru'nun şeklindeki moddur. Kayaları kırmak için dev bir çekici ve toprak kazmak içinse dev bir deşicisi vardır.

Oh-Edo! Chaki Chaki Musume (大江戸ちゃきちゃき娘, Ōedo Chaki Chaki Musume): Profesörün atası, Kennainum isimli bir adam Edo'yu (Edo eski Tokyo'nun adı) son şeytan O tarafından ele geçirilmemesi için bir iksir yaratır ve bu iksiri 3 iyi arkadaş ve Powerpuff Z'nin ataları Momo, Omiya ve Okou'nun üzerine döker. Kızlar yeni saç stilleri, yeni kimonolar, güçler ve aletler kazanırlar. Böylece Chaki Chaki Musume (Musume'nin anlamı "kızlar"dır) oluşmuş olur. Üyeleri:

Momo (もも, Momo): Chaki Chaki Musume versiyonu Blossom, takımın lideri ve Momoko'nun atasıdır. Ancak o, Momoko gibi şıpsevdi değildir. Özel aleti, kırmızı ipe bağlanmış bir paradır. Özel saldırısı ise, Special Move! Mitarashi Dango Attack.

Omiya (おみや, Omiya): Chaki Chaki Musume versiyonu Bubbles, takımın en sakini ve Miyako'nun atasıdır. Miyako gibi kavgayı sevmez ve uzak durmayı tercih eder. O, saçını iki yandan topuz yapar. Özel aleti, koca bir yelpazedir. Özel saldırısı ise, Windy Fan.

Okou (おこう, Okō): Chaki Chaki Musume versiyonu Buttercup, takımın en asabisi ve Kaoru'nun atasıdır. Kaoru gibi kız gibi kız olmaktan nefret eder. Saçını samuray gibi yukarıda toplar. Özel aleti, koca bir tokmaktır. Özel saldırı tekniği ise, Special Move! Daruma Otoshi!

Kötüler[değiştir | kaynağı değiştir]

Siyah ışın ve O'nun siyah tozları birçok canavar ve kötü yaratmıştır. Fuzzy Lumpkins, Yeşil Çete, Mojo Jojo, Ameoba Boys, Prenses ve Sedusa gibi pek çok kişi ve bazı nesnelerden de canavarlar oluşmuştur. 20. Bölümde Mojo Momoko'nun pipeti, Miyako'nun kulak çubuğu ve Kaoru'nun çorabını Kimyasal Z ile karıştırınca Rowdyruff Boys oluşmuştur.

Bölüm Listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

01. The Girls Appear! / The Girls are Born!

02. Pleasant Bubbles! Part 1 / Pleasant Bubbles! Part 2

03. Girls, Concentrate! Part 1 / Girls, Concentrate! Part 2

04. Girls, the Bond of Family! Part 1 / Girls, the Bond of Family! Part 2

05. Mojo's Revenge, Mojo! / Observation Tower Crash!

06. Fuzzy Lumpkins! / Himeko the Princess!

07. Make it come true! Momoko's love / The most evil trio? Amoeba Boys!

08. Charming Maiden! Sedusa Part 1 / Charming Maiden! Sedusa Part 2

09. Coach Kaoru's special training soccer! / Fuzzy in love!

10. Charisma Beautician Monster! Part 1 / Charisma Beautician Monster!

11. Princess Even in Space! / Chase the Cake Thief!

12. A New Love Of Soap Bubbles Part 1 / A New Love Of Soap Bubbles Part 2

13. Apprenticed by Mojo! The Amoeba Boys / The Camera Monster's Counterattack!

14. The Gangreen Gang! Part 1 / The Gangreen Gang! Part 2

15. The Fashion Show is Targeted! / Man! Ramen Monster!

16. Pity! The Princess' Secret Part 1 / Pity! The Princess' Secret Part 2

17. Shutter chance let loose! / Sibling Love! Electro-magnetic Monster

18. Monster Tag Battle! Part 1 / Monster Tag Battle! Part 2

19. A sad piano lesson! / The strongest! Kiin-sensei

20. Rowdyruff Boys! Part 1 / Rowdyruff Boys! Part 2

21. The Waddling Rubber Duck Monster! / The Disliked Vegetables' Great Escape!

22. The most evil, the worst, Him Part 1/The most evil, the worst, Him Part 2

23. Drama Monster, The road of Love! / Who's the bug master!

24. Ken's Friend Search! Part 1 / Ken's Friend Search! Part 2

25. Mischievous Stationery! / Flowers Flowers Flowers!

26. Protect Santa! Part 1 / Protect Santa! Part 2

27. Grabbing and Eating! Sushi Monster! / Peach and Sapphire!

28. Ladies' Tag Battle! Part 1 / Ladies' Tag Battle! Part 2

29. Let's Go to the Dentist! / Saturday Powerpuff Fever

30. The Girls and "Him"! Part 1 / The Girls and "Him"! Part 2

31. Funta's Rolling Spirit / Sedusa's Love Tactics!?

32. Head Over Heels in Love with Momoko! Part 1 / Head Over Heels in Love with Momoko! Part 2

33. Runaway Momoko and Neapolitan! / Keane's Sympathy, Mojo's Affection!

34. The House Where the Ghost Lives!? Part 1 / The House Where the Ghost Lives!? Part 2

35. We're Not Weeds! / Monster, The Laws of Compassion!

36. Powerpuff Girls Z, Break Up!? Part 1 / Powerpuff Girls Z, Break Up!? Part 2

37. Burst-Out Comic Monster! / Girls, Day Off!

38. We Are the Courtiers! Part 1 / We Are the Courtiers! Part 2

39. Little Ken's Big Wish! / Girlz, Flight Ban

40. Girlz, TV, and Present!? Part 1 / Girlz, TV, and Present!? Part 2

41. She's Here! Shirogane Z / Girlz, Body Swap!

42. Powerpuff Rowdy Boys! Part 1 / Powerpuff Rowdy Boys! Part 2

43. Save the Abducted Professor & Co.! / Fibbing Momoko's Misfortune!

44. Kaoru Loves Biceps! Part 1 / Kaoru Loves Biceps! Part 2

45. Momoko and the Frog Prince / The Day Sedusa Disappeared!?

46. Desperate Situation! Girlz vs Him, Part 1 / Desperate Situation! Girlz vs Him, Part 2

47. Companions On the Road, Mojo and Keane! / Sudden Appearance! Powerpuff Kids!

48. Miracle of Bubble Freedom, Part 1 / Miracle of Bubble Freedom, Part 2

49. Single Attack Shot!? Love Love Beam / Mojo's Nurse Day

50. Defeated Girlz Cooperation! Part 1 / Defeated Girlz Cooperation! Part 2

51. Girlz, Beyond Time and Space! Part 1 / Girlz, Beyond Time and Space! Part 2

52. Girlz, Final Battle! Part 1 / Girlz, Final Battle! Part 2

53. PowerPuff Girls Z The Movie (2009) / 90 Dakikalık Film.

Jenerikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Açılışlar:

"Jigu THE Appā" (İngilizcesi Jig the Upper) (ジグ THE アッパー "Jig THE Upper") söyleyen Hoi Festa (Bölüm. 27-52)

Kapanışlar

1. "Mayonaka no Doa" (İngilizcesi Mayonaka No Door) (真夜中のドア "Door of Midnight") söyleyen Liu Yi Fei (Bölüm. 1-13)

2. "LOOK" söyleyen HALCALI (Bölüm. 14-26)

3. "Tōri Ame" (İngilizcesi Toori Ame) (通り雨 "Rain Shower") söyleyen Wiz-US (Bölüm. 27-39)

4. "Himawari" (ひまわり "Sunflower") söyleyen Hearts Grow (Bölüm. 40-52)

Ürünler[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk olarak çocuk menülerinde oyuncak halinde verilen küçük figürleriyle ve aletleriyle başladı. Sonra, orijinal kutusunda normal oyuncak bebekleri de çıktı. Ayrıca her yaşa ve bedene göre pek çok Powerpuff Girls Z kostümü üretildi. Kostümün yanında Powerpuff Girls Z aletleri ve perukları veriliyor.

Oyunları[değiştir | kaynağı değiştir]

Demashita! Powerpuff Girls Z adlı Nintendo Wii oyununun 27 Kasım 2007'de Japonya'da satışa sunuldu. Sonra aynı oyun Nintendo DS versiyonu ile tekrar Japonya'da satışa sunuldu. Powerpuff Girls Z'nin Cartoon Network Amerika, Cartoon Network Asya ve Boomerang kanallarında yayınlanmaya başlaması bu oyunların dünya üzerinde de satışa çıkarılmasını sağladı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Crump, William D. (2019). Happy Holidays—Animated! A Worldwide Encyclopedia of Christmas, Hanukkah, Kwanzaa and New Year's Cartoons on Television and Film. McFarland & Co. s. 7. ISBN 9781476672939. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]