Darbe (film, 2015)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Darbe
Film afişi
YönetmenYasin Uslu
YapımcıTFT Film, Avni Özgürel
SenaristAvni Özgürel
OyuncularCansel Elçin
Öykü Çelik
Erdinç Gülener
Şemsi İnkaya
Bülent Alkış
Emre Tetikel
Oral Özer
CinsiSinema filmi
TürüMacera
RenkRenkli
Yapım yılı2015
Çıkış tarih(ler)i31 Temmuz 2015 (2015-07-31)
Süre90 dakika
ÜlkeTürkiye Türkiye
DilTürkçe
Hasılat192.767 ₺[1]

Darbe, Yasin Uslu'nun yönettiği 2015 yapımı macera filmidir.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Yapımcılığını TFT Yapım’ın, yönetmenliğini Yasin Uslu’nun üstlendiği, gazeteci, yazar Avni Özgürel’in senaryosunu kaleme aldığı "Darbe", Türkiye'de yaşanan MİT müsteşarı krizine odaklanıyor. Filmde iki güvenlik birimini karşı karşıya getiren ve devlet krizi düzeyine tırmanan hesaplaşmanın öyküsünün anlatılıyor. Cansel Elçin’in bütün olayların ekseninde yer alan müsteşar Hakan Fidan'ı canlandırdığı filmde, Öykü Çelik ise kardeşiyle kapkaç yaparak yaşamını sürdürürken asla eline geçmemesi gereken bir çantayı çalan ve bütün yaşanan olayların merkezinde kalan bir kızı canlandırıyor.

Bir dağ karakolunun teröristler tarafından basılması ve yaşanan çatışmada karşı karşıya gelen iki kardeşin hikâyesiyle başlayan film, dağ karakolunda görev yapmakta olan komutanın yaşanan baskın ve kayıplar ile kendini çözüm sürecinin en önemli noktasında bulmasıyla gelişiyor. Ülke için önemli adımların atıldığı bu dönemde ülkede yaşanan bölünmeler, entrikalar, kurulan tuzaklar, ortaya atılan belgeler devlet içinde iki tarafı karşı karşıya getiriyor.[2]

Filmde ayrıca Denise Capezza. Şemsi İnkaya, Emrah Akduman, Yener Gürsoy, Fırat Topkorur, Emre Tetikel, Alihan Sakman, Bilgehan Birincioğlu ve Okan Patırer de rol alıyorlar.[3]

Oyuncu kadrosu[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Boxoffice Türkiye". 19 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Eylül 2016. 
  2. ^ Milliyet. ""Darbe" Filmi Artık Vizyonda". 16 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2015. 
  3. ^ birlesikbasin.com. ""Darbe" büyük ilgi gördü". 23 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ağustos 2015. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]