Danni Suzuki

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Danni Suzuki
Suzuki 2008'de
Doğum21 Eylül 1977 (46 yaşında)
Rio de Janeiro, Brezilya
MilliyetBrezilyalı
MeslekAktris,film yapımcısı,televizyon sunucusu
Etkin yıllar1998–günümüz
Evlilik
Fábio Novaes
(e. 2011; b. 2013)

Daniele Suzuki (d. 21 Eylül 1977) Brezilyalı aktris, film yapımcısı ve televizyon sunucusu.

Biyografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Rio de Janeiro'da doğan Daniele Toshiko Suzuki Novaes, ebeveynleri Shizuoka'dan göç eden São Paulo'dan ikinci nesil bir Japon Brezilyalı olan Hiroshi Suzuki'nin kızıdır . Annesi, Alman, İtalyan ve yerli Brezilya kökenli Minas Gerais'ten bir Brezilyalı olan Ivone Suzukidir.[1] Babası, o 15 yaşındayken ailesini terk etti ve São Paulo'ya geri döndü. Suzuki, annesi ve büyükannesi tarafından Rio de Janeiro'da büyütüldü ve maddi zorluklarla karşı karşıya kaldı; annesinin arkadaşının evinde yaşamak zorunda kaldı çünkü babası aile evini sattı ve onları herhangi bir seçenek bırakmadı. Suzuki bu dönem hakkında "kızmadığını çünkü her zaman destekleyici arkadaşları olduğunu"söyledi. O zamandan beri, babasını nadiren gördüğü bildirildi.[2]

Kariyer[değiştir | kaynağı değiştir]

15 yaşındayken, Suzuki kariyerine bir model olarak başladı, ancak Asyalı görünümü şansını sınırladı. Rio de Janeiro Papalık Katolik Üniversitesi'nde Endüstriyel Tasarım bölümünden mezun oldu . Daha sonra oyunculuk yapmaya başladı ve Malhação dizisinde Brezilyalı genç Miyuki olarak ün kazandı. Şu anda Suzuki, Brezilya multishow kanalında Pé no Chão Show'da sunucu olarak görev alıyor.

Filmografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Özel
Ev sahibi

Sinema[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Tenho uma misturinha parte japonesa, parte italiana, parte alemã, parte índio 18 Mayıs 2014 tarihinde Archive.is sitesinde arşivlendi. folha.uol.com.br (2008-01-15). Retrieved on 2012-03-20.
  2. ^ Dani Suzuki superação 3 Mart 2009 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Titinet.com.br. Retrieved on 2012-03-20.
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 26 Aralık 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mayıs 2021. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]