Dünyaların Savaşı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Dünyaların Savaşı (kitap) sayfasından yönlendirildi)
Dünyaların Savaşı
Romanın ilk baskısı
YazarH. G. Wells
TürRoman
Yayım1898
YayımcıWilliam Heinemann

Dünyaların Savaşı (özgün adıyla The War of the Worlds), İngiliz yazar H. G. Wells tarafından yazılmış, Marslıların Dünya'yı işgalini anlatan bilimkurgu romanı.

Roman, Dünya'nın uzaylılar tarafından istilasını tasvir eden öncül ve en iyi bilinen eserlerden biridir. Konusu ile birçok kitaba, filme, çizgi roman uyarlamasına, radyo dramasına ve televizyon dizisine ilham kaynağı olmuştur. Kitap kaynak alınarak yazılan ve 1938 yılında, Mercury Tiyatrosu Yayında (orijinal adıyla Mercury Theatre on the Air) tiyatro serisi kapsamında, Orson Welles tarafınca bir haber bülteni şeklinde anlatımı gerçekleştirilen oyun, Amerika'da birçok radyo dinleyicisinin Dünya'nın gerçek bir Marslı istilası tehdidiyle karşı karşıya olduğuna inanmasına yol açmıştır.

Kitap, Mars yüzeyinde gaz patlaması benzeri olayların gözlenmesinin ardından, Londra yakınlarına meteor benzeri nesnelerin düşmesi ile başlar. Silindir biçimindeki kapsüllerin içinden çıkan Marslılar, inşa ettikleri üç ayaklı devasa savaş makineleri ve ellerinde bulunan ısı ışını ile kara duman gibi teknolojik silahlarla kısa sürede insanları öldürmeye ve dehşet saçmaya başlarlar.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]