Dünya Müzik Dostları Çoksesli Korosu

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bursa Dünya Müzik Dostları (DMD) Çoksesli Korosu, Bursa'da yerleşik, tamamen amatörlerden oluşan bir çoksesli korodur.

Korist sayısı 35-45 kişi arasında olan koroda çeşitli meslek gruplarından insanlar yer alır. Koro barok, klasik, romantik ve modern dönem bestcilerin şarkılarını Türkçe, İngilizce, İtalyanca, Almanca ve Rusça olarak seslendirir; repertuvarında türküler, ilahiler ve tangolar da bulunur.

Koro tarihçesi[değiştir | kaynağı değiştir]

1994 yılında Prof. Dr. Murat Çizakça, H. Parkan Sanlıkol, Leyla Çizakça, Sezen Kaya tarafından Nilüfer-Çizakça Korosu adıyla kurulmuştur. İlk Şefi Yeşua Aroyo’dur. 1995 yılında Hasan Adıgüzelzade’nin çalıştırmaya başladığı koro, Türkiye Polifonik Korolar Şenliği’ne çeşitli defalar katılmış ve ödüller almıştır. Çalışmalarına bir süre ara veren koro 2002 yılında besteci ve şef Hasan Adıgüzelzade yönetiminde çalışmalarına yeniden başlamıştır. Koro, 2000-2006 yılları arasında Bursa'nın Nilüfer Belediyesi'ne bağlı olarak çalışmış, 2006'da belediye bünyesinden ayrılmış ve koristlerin kurduğu Dünya Müzik Dostları adlı topluluğun korosu olmuştur.

Çeşitli illerde konserler veren, festivallere katılan ödüller alan koro, günümüzde Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 bünyesinde Levent Sezgin şefliğinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]