Dünya Kardeşlik Birliği Mevlana Yüce Vakfı

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Dünya Kardeşlik Birliği Mevlana Yüce Vakfı, Vedia Bülent Çorak tarafından Türkiye'de kurulan İstanbul merkezli new age oluşum ve vakıf. 1993 yılında Dünya Kardeşlik Birliği Mevlana Yüce Vakfı adını alan oluşum, Vedia Bülent Çorak'ın kaleme aldığı Bilgi Kitabı'nı dünyaya gönderilen nihai "kutsal kitap" olarak kabul etmektedir.[1][2] Birçok dinden ve ufolojiden etkiler taşıyan oluşum, varlıkların tekamül süreçleri üzerinde durur. Tarihteki bazı liderleri uzaydan gönderilmiş görevliler olarak kabul etmektedirler.[1] Türkiye'de çeşitli şehirlerde şubeler açan oluşumun Almanya, İsrail, Hollanda ve Avusturya gibi ülkelerde de çalışmaları bulunmaktadır.[3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b Günay, Nasuh (2003). Dünya Kardeşlik Grubu (Piramitçiler Veya Mevlanacılar) Üzerine Bir İnceleme. Süleyman Demirel İlahiyat Fakültesi Dergisi. 
  2. ^ "Ak, Sakine. (2008, İzmir). Yeni Dini Akımlar Bağlamında Dünya Kardeşlik Birliği Mevlana Yüce Vakfı Örneği" (PDF). 
  3. ^ "Biçer, Ramazan, "HERETİK BİR NEW AGE TARİKATI DÜNYA KARDEŞLİK BİRLİGİ MEVLANA YÜCE VAKFI" EKEV AKADEMi DERCİSİ Yıl: 10 Sayı: 29 (Güz 20" (PDF). 12 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF).