Dünya Güreş Şampiyonası'nda madalya kazananlar listesi (erkekler serbest)

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Dünya Güreş Şampiyonası'nda "Erkekler serbest güreş'te madalya kazananlar listesi"dir.

Hafif sinek sıklet[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 48 kg: 1969–1995
Yıl - Ev sahibi şehir Altın Gümüş Bronz
1969 Mar del Plata  Ebrahim Javadi (IRI)  Roman Dmitriyev (URS)  Akihiko Umeda (JPN)
1970 Edmonton  Ebrahim Javadi (IRI)  Akihiko Umeda (JPN)  Roman Dmitriyev (URS)
1971 Sofya  Ebrahim Javadi (IRI)  Bazarragchaagiin Jamsran (MGL)  Ognyan Nikolov (BUL)
1973 Tahran  Roman Dmitriyev (URS)  Hasan Isaev (BUL)  Ochirdolgoryn Enkhtaivan (MGL)
1974 İstanbul  Hasan Isaev (BUL)  Rafig Hajiyev (URS)  Gordon Bertie (CAN)
1975 Minsk  Hasan Isaev (BUL)  Anatoly Kharitonyuk (URS)  Kim Hwa-kyung (KOR)
1977 Lozan  Anatoly Beloglazov (URS)  Nobuo Fujisawa (JPN)  Kim Hwa-kyung (KOR)
1978 Mexico City  Sergey Kornilayev (URS)  Nobuo Fujisawa (JPN)  Mohammad Bazmavar (IRI)
1979 San Diego  Sergey Kornilayev (URS)  Bobby Weaver (USA)  Jan Falandys (POL)
1981 Üsküp  Sergey Kornilayev (URS)  Son Gab-do (KOR)  William Rosado (USA)
1982 Edmonton  Sergey Kornilayev (URS)  Ali Mehmedov (BUL)  Šaban Trstena (YUG)
1983 Kiev  Kim Chol-han (PRK)  Aleksandr Dorshu (URS)  Jan Falandys (POL)
1985 Budapeşte  Kim Chol-han (PRK)  Majid Torkan (IRI)  Vasily Gogolev (URS)
1986 Budapeşte  Ri Jae-sik (PRK)  László Bíró (HUN)  Mikhail Kushnir (URS)
1987 Clermont-Ferrand  Ri Jae-sik (PRK)  Lee Sang-ho (KOR)  Sergey Karamchakov (URS)
1989 Martigny  Kim Jong-shin (KOR)  Ri Hak-son (PRK)  Gnel Medzhlumyan (URS)
1990 Tokyo  Aldo Martínez (CUB)  Marian Avramov (BUL)  Takashi Kobayashi (JPN)
1991 Varna  Vugar Orujov (URS)  Kim Il (PRK)  Kim Jong-shin (KOR)
1993 Toronto  Alexis Vila (CUB)  Vugar Orujov (BLR)  Jung Soon-won (KOR)
1994 İstanbul  Alexis Vila (CUB)  Jung Soon-won (KOR)  Peter Yumshanov (RUS)
1995 Atlanta  Vugar Orujov (RUS)  Alexis Vila (CUB)  Armen Mkrtchyan (ARM)

Sinek sıklet[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 52 kg: 1951–1995
  • 54 kg: 1997–2001
Yıl - Ev sahibi şehir Altın Gümüş Bronz
1951 Helsinki  Ali Yücel (TUR)  Mahmoud Mollaghasemi (IRI)  Bengt Johansson (SWE)
1954 Tokyo  Hüseyin Akbaş (TUR)  Yushu Kitano (JPN)  Mirian Tsalkalamanidze (URS)
1957 İstanbul  Mehmet Kartal (TUR)  Mirian Tsalkalamanidze (URS)  Luigi Chinazzo (ITA)
1959 Tahran  Ali Aliyev (URS)  Ahmet Bilek (TUR)  Muhammad Niaz Din (PAK)
1961 Yokohama  Ali Aliyev (URS)  Nasrollah Soltaninejad (IRI)  Cemal Yanılmaz (TUR)
1962 Toledo  Ali Aliyev (URS)  Noriyuki Harada (JPN)  Satılmış Tektaş (TUR)
1963 Sofya  Cemal Yanılmaz (TUR)  Ali Aliyev (URS)  Stoyko Malov (BUL)
1965 Manchester  Yoshihisa Yoshida (JPN)  Bayu Baev (BUL)  László Ölveti (HUN)
1966 Toledo  Chang Chang-sun (KOR)  Yasuo Katsumura (JPN)  Rick Sanders (USA)
1967 New Delhi  Shigeo Nakata (JPN)  Rick Sanders (USA)  Oh Jung-yong (KOR)
1969 Mar del Plata  Rick Sanders (USA)  Mohammad Ghorbani (IRI)  Tariel Alibegashvili (URS)
1970 Edmonton  Ali Rıza Alan (TUR)  Bayu Baev (BUL)  Mohammad Ghorbani (IRI)
1971 Sofya  Mohammad Ghorbani (IRI)  Bayu Baev (BUL)  Aminulla Nasrullayev (URS)
1973 Tahran  Ebrahim Javadi (IRI)  Arsen Allakhverdiyev (URS)  Yuji Takada (JPN)
1974 İstanbul  Yuji Takada (JPN)  Ali Rıza Alan (TUR)  Roman Dmitriyev (URS)
1975 Minsk  Yuji Takada (JPN)  Telman Pashayev (URS)  Dimitar Filipov (BUL)
1977 Lozan  Yuji Takada (JPN)  Władysław Stecyk (POL)  Hartmut Reich (GDR)
1978 Mexico City  Anatoly Beloglazov (URS)  Hartmut Reich (GDR)  Luis Ocaña (CUB)
1979 San Diego  Yuji Takada (JPN)  James Haines (USA)  Hartmut Reich (GDR)
1981 Üsküp  Toshio Asakura (JPN)  Hartmut Reich (GDR)  Nanzadyn Büregdaa (MGL)
1982 Edmonton  Hartmut Reich (GDR)  Osman Efendiev (URS)  Joe Gonzales (USA)
1983 Kiev  Valentin Yordanov (BUL)  Toshio Asakura (JPN)  Anatoly Beloglazov (URS)
1985 Budapeşte  Valentin Yordanov (BUL)  Minatulla Daibov (URS)  Mitsuru Sato (JPN)
1986 Budapeşte  Kim Yong-sik (PRK)  Mitsuru Sato (JPN)  Valentin Yordanov (BUL)
1987 Clermont-Ferrand  Valentin Yordanov (BUL)  Kim Yong-sik (PRK)  Mitsuru Sato (JPN)
1989 Martigny  Valentin Yordanov (BUL)  Vladimir Toguzov (URS)  Majid Torkan (IRI)
1990 Tokyo  Majid Torkan (IRI)  Valentin Yordanov (BUL)  Aslan Agaev (URS)
1991 Varna  Zeke Jones (USA)  Valentin Yordanov (BUL)  Vladimir Toguzov (URS)
1993 Toronto  Valentin Yordanov (BUL)  Gholamreza Mohammadi (IRI)  Sergey Zambalov (RUS)
1994 İstanbul  Valentin Yordanov (BUL)  Namig Abdullayev (AZE)  Gholamreza Mohammadi (IRI)
1995 Atlanta  Valentin Yordanov (BUL)  Gholamreza Mohammadi (IRI)  Zeke Jones (USA)
1997 Krasnoyarsk  Wilfredo García (CUB)  Jin Ju-dong (PRK)  Maulen Mamyrov (KAZ)
1998 Tahran  Sammie Henson (USA)  Namig Abdullayev (AZE)  Gholamreza Mohammadi (IRI)
1999 Ankara  Kim Woo-yong (KOR)  Adkhamjon Achilov (UZB)  Oleksandr Zakharuk (UKR)
2001 Sofya  Herman Kantoyeu (BLR)  Babak Nourzad (IRI)  Aleksandr Kontoev (RUS)

Horoz sıklet[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 57 kg: 1951–1995
  • 58 kg: 1997–2001
  • 55 kg: 2002–2013
  • 57 kg: 2014–
Yıl - Ev sahibi şehir Altın Gümüş Bronz
1951 Helsinki  Nasuh Akar (TUR)  Niilo Turkkila (FIN)  Mehdi Yaghoubi (IRI)
1954 Tokyo  Mustafa Dağıstanlı (TUR)  Lajos Bencze (HUN)  Tauno Jaskari (FIN)
1957 İstanbul  Hüseyin Akbaş (TUR)  Tauno Jaskari (FIN)  Yasuyuki Shimamura (JPN)
1959 Tahran  Hüseyin Akbaş (TUR)  Tauno Jaskari (FIN)  Vladimir Arsenyan (URS)
1961 Yokohama  Ebrahim Seifpour (IRI)  János Varga (HUN)  Hüseyin Akbaş (TUR)
1962 Toledo  Hüseyin Akbaş (TUR)  Masaaki Hatta (JPN)  János Varga (HUN)
1963 Sofya  Aydin Ibrahimov (URS)  Hiroshi Ikeda (JPN)  Mladen Georgiev (BUL)
1965 Manchester  Tomiaki Fukuda (JPN)  Mohammad Ali Farrokhian (IRI)  Karl Dodrimont (FRG)
1966 Toledo  Ali Aliyev (URS)  Hasan Sevinç (TUR)  Aboutaleb Talebi (IRI)
1967 New Delhi  Ali Aliyev (URS)  Bishambar Singh (IND)  Aboutaleb Talebi (IRI)
1969 Mar del Plata  Tadamichi Tanaka (JPN)  Donald Behm (USA)  Aboutaleb Talebi (IRI)
1970 Edmonton  Hideaki Yanagida (JPN)  An Jae-won (KOR)  Yancho Patrikov (BUL)
1971 Sofya  Hideaki Yanagida (JPN)  Donald Behm (USA)  Megdiin Khoilogdorj (MGL)
1973 Tahran  Mohsen Farahvashi (IRI)  Megdiin Khoilogdorj (MGL)  Vladimir Yumin (URS)
1974 İstanbul  Vladimir Yumin (URS)  Ramezan Kheder (IRI)  Hans-Dieter Brüchert (GDR)
1975 Minsk  Masao Arai (JPN)  Vladimir Yumin (URS)  Miho Dukov (BUL)
1977 Lozan  Tadashi Sasaki (JPN)  Viktor Alekseyev (URS)  Jack Reinwand (USA)
1978 Mexico City  Hideaki Tomiyama (JPN)  Busay Ibragimov (URS)  Dugarsürengiin Oyuunbold (MGL)
1979 San Diego  Hideaki Tomiyama (JPN)  Sergey Beloglazov (URS)  Joe Corso (USA)
1981 Üsküp  Sergey Beloglazov (URS)  Stefan Ivanov (BUL)  Hideaki Tomiyama (JPN)
1982 Edmonton  Anatoly Beloglazov (URS)  Hideaki Tomiyama (JPN)  Stefan Ivanov (BUL)
1983 Kiev  Sergey Beloglazov (URS)  Hideaki Tomiyama (JPN)  Stefan Ivanov (BUL)
1985 Budapeşte  Sergey Beloglazov (URS)  Kevin Darkus (USA)  Georgi Kalchev (BUL)
1986 Budapeşte  Sergey Beloglazov (URS)  Georgi Kalchev (BUL)  Barry Davis (USA)
1987 Clermont-Ferrand  Sergey Beloglazov (URS)  Barry Davis (USA)  Ahmet Ak (TUR)
1989 Martigny  Kim Yong-sik (PRK)  Askari Mohammadian (IRI)  Rumen Pavlov (BUL)
1990 Tokyo  Alejandro Puerto (CUB)  Rumen Pavlov (BUL)  Sergey Smal (URS)
1991 Varna  Sergey Smal (URS)  Brad Penrith (USA)  Oveis Mallah (IRI)
1993 Toronto  Terry Brands (USA)  Shim Sang-hyo (KOR)  Tserenbaataryn Tsogtbayar (MGL)
1994 İstanbul  Alejandro Puerto (CUB)  Mohammad Talaei (IRI)  Bagavdin Umakhanov (RUS)
1995 Atlanta  Terry Brands (USA)  Guivi Sissaouri (CAN)  Harun Doğan (TUR)
1997 Krasnoyarsk  Mohammad Talaei (IRI)  Ramil Islamov (UZB)  Guivi Sissaouri (CAN)
1998 Tahran  Alireza Dabir (IRI)  Harun Doğan (TUR)  Guivi Sissaouri (CAN)
1999 Ankara  Harun Doğan (TUR)  Alireza Dabir (IRI)  Damir Zakhartdinov (UZB)
2001 Sofya  Guivi Sissaouri (CAN)  Oyuunbilegiin Pürevbaatar (MGL)  David Pogosian (GEO)
2002 Tahran  René Montero (CUB)  Namig Abdullayev (AZE)  Oleksandr Zakharuk (UKR)
2003 New York City  Dilshod Mansurov (UZB)  Ghenadie Tulbea (MDA)  Oleksandr Zakharuk (UKR)
2005 Budapeşte  Dilshod Mansurov (UZB)  Radoslav Velikov (BUL)  Bayaraagiin Naranbaatar (MGL)
 Jon Hyon-guk (PRK)
2006 Guangzhou  Radoslav Velikov (BUL)  Besik Kudukhov (RUS)  Namig Abdullayev (AZE)
 Sammie Henson (USA)
2007 Bakü  Besik Kudukhov (RUS)  Bayaraagiin Naranbaatar (MGL)  Rizvan Gadzhiev (BLR)
 Andy Moreno (CUB)
2009 Herning  Yang Kyong-il (PRK)  Sezar Akgül (TUR)  Rizvan Gadzhiev (BLR)
 Viktor Lebedev (RUS)
2010 Moskova  Viktor Lebedev (RUS)  Toghrul Asgarov (AZE)  Frank Chamizo (CUB)
 Yasuhiro Inaba (JPN)
2011 İstanbul  Viktor Lebedev (RUS)  Radoslav Velikov (BUL)  Hassan Rahimi (IRI)
 Daulet Niyazbekov (KAZ)
2013 Budapeşte  Hassan Rahimi (IRI)  Amit Kumar Dahiya (IND)  Nariman Israpilov (RUS)
 Sezar Akgül (TUR)
2014 Taşkent  Yang Kyong-il (PRK)  Vladimer Khinchegashvili (GEO)  Uladzislau Andreyeu (BLR)
 Hassan Rahimi (IRI)
2015 Las Vegas  Vladimer Khinchegashvili (GEO)  Hassan Rahimi (IRI)  Erdenebatyn Bekhbayar (MGL)
 Viktor Lebedev (RUS)
2017 Paris  Yuki Takahashi (JPN)  Thomas Gilman (USA)  Erdenebatyn Bekhbayar (MGL)
 Andriy Yatsenko (UKR)
2018 Budapeşte  Zaur Uguyev (RUS)  Nurislam Sanayev (KAZ)  Yuki Takahashi (JPN)
 Süleyman Atlı (TUR)
2019 Nur-Sultan  Zaur Uguyev (RUS)  Süleyman Atlı (TUR)  Ravi Kumar Dahiya (IND)
 Nurislam Sanayev (KAZ)
2021 Oslo  Thomas Gilman (USA)  Ali Rıza Serlek (IRI)  Horst Lehr (GER)
 Arıyan Tsyutrın (BLR)
2022 Belgrad  Zelimkhan Abakarov (ALB)  Thomas Gilman (USA)  Zandanbudyn Zanabazar (MGL)
 Stevan Mićić (SRB)

Tüy sıklet[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 62 kg: 1951–1961
  • 63 kg: 1962–1967
  • 62 kg: 1969–1995
  • 63 kg: 1997–2001
  • 60 kg: 2002–2013
  • 61 kg: 2014–
Yıl - Ev sahibi şehir Altın Gümüş Bronz
1951 Helsinki  Nurettin Zafer (TUR)  Ilmari Ruikka (FIN)  Henry Holmberg (SWE)
1954 Tokyo  Shozo Sasahara (JPN)  Bayram Şit (TUR)  Nikolay Musashvili (URS)
1957 İstanbul  Mustafa Dağıstanlı (TUR)  Hossein Mollaghasemi (IRI)  Norayr Musheghyan (URS)
1959 Tahran  Mustafa Dağıstanlı (TUR)  Stancho Kolev (BUL)  Muhammad Akhtar (PAK)
1961 Yokohama  Vladimir Rubashvili (URS)  Yunus Pehlivan (TUR)  Hamid Tavakkol (IRI)
1962 Toledo  Osamu Watanabe (JPN)  Mohammad Khadem (IRI)  Ewald Tauer (FRG)
1963 Sofya  Osamu Watanabe (JPN)  Ebrahim Seifpour (IRI)  Stancho Kolev (BUL)
1965 Manchester  Ebrahim Seifpour (IRI)  Stancho Kolev (BUL)  Takeo Morita (JPN)
1966 Toledo  Masaaki Kaneko (JPN)  Bobby Douglas (USA)  Nihat Kabanlı (TUR)
1967 New Delhi  Masaaki Kaneko (JPN)  Yelkan Tedeyev (URS)  Michael Young (USA)
1969 Mar del Plata  Takeo Morita (JPN)  Shamseddin Seyed-Abbasi (IRI)  Zagalav Abdulbekov (URS)
1970 Edmonton  Shamseddin Seyed-Abbasi (IRI)  Kiyoshi Abe (JPN)  Michael Young (USA)
1971 Sofya  Zagalav Abdulbekov (URS)  Shamseddin Seyed-Abbasi (IRI)  Kiyoshi Abe (JPN)
1973 Tahran  Zagalav Abdulbekov (URS)  Heinz Stahr (GDR)  Mohammad Reza Navaei (IRI)
1974 İstanbul  Zevegiin Oidov (MGL)  Doncho Zhekov (BUL)  Vehbi Akdağ (TUR)
1975 Minsk  Zevegiin Oidov (MGL)  Théodule Toulotte (FRA)  Yang Jung-mo (KOR)
1977 Lozan  Vladimir Yumin (URS)  Jim Humphrey (USA)  Miho Dukov (BUL)
1978 Mexico City  Vladimir Yumin (URS)  Yang Jung-mo (KOR)  Mohammad Rezaei (IRI)
1979 San Diego  Vladimir Yumin (URS)  Miho Dukov (BUL)  Andre Metzger (USA)
1981 Üsküp  Simeon Shterev (BUL)  Marian Skubacz (POL)  Viktor Alekseyev (URS)
1982 Edmonton  Sergey Beloglazov (URS)  Simeon Shterev (BUL)  József Orbán (HUN)
1983 Kiev  Viktor Alekseyev (URS)  Lee Roy Smith (USA)  Simeon Shterev (BUL)
1985 Budapeşte  Viktor Alekseyev (URS)  Avirmediin Enkhee (MGL)  Alben Kumbarov (BUL)
1986 Budapeşte  Khazar Isayev (URS)  Joe McFarland (USA)  Avirmediin Enkhee (MGL)
1987 Clermont-Ferrand  John Smith (USA)  Khazar Isayev (URS)  Kazuhito Sakae (JPN)
1989 Martigny  John Smith (USA)  Gary Bohay (CAN)  Karsten Polky (GDR)
1990 Tokyo  John Smith (USA)  Rosen Vasilev (BUL)  Gadzhi Rashidov (URS)
1991 Varna  John Smith (USA)  Giovanni Schillaci (ITA)  Gadzhi Rashidov (URS)
1993 Toronto  Tom Brands (USA)  Lázaro Reinoso (CUB)  Ramil Ataulin (UZB)
1994 İstanbul  Magomed Azizov (RUS)  Sergey Smal (BLR)  Giovanni Schillaci (ITA)
1995 Atlanta  Elbrus Tedeyev (UKR)  Takahiro Wada (JPN)  Magomed Azizov (RUS)
1997 Krasnoyarsk  Abbas Hajkenari (IRI)  Cary Kolat (USA)  Magomed Azizov (RUS)
1998 Tahran  Serafim Barzakov (BUL)  Abbas Hajkenari (IRI)  Cary Kolat (USA)
1999 Ankara  Elbrus Tedeyev (UKR)  Jang Jae-sung (KOR)  Ramil Islamov (UZB)
2001 Sofya  Serafim Barzakov (BUL)  Alireza Dabir (IRI)  Elbrus Tedeyev (UKR)
2002 Tahran  Aram Margaryan (ARM)  Oyuunbilegiin Pürevbaatar (MGL)  Mohammad Talaei (IRI)
2003 New York City  Arif Abdullayev (AZE)  Yandro Quintana (CUB)  Song Jae-myung (KOR)
2005 Budapeşte  Alan Dudaev (RUS)  Yandro Quintana (CUB)  Martin Berberyan (ARM)
 Morad Mohammadi (IRI)
2006 Guangzhou  Morad Mohammadi (IRI)  Mike Zadick (USA)  Noriyuki Takatsuka (JPN)
 Mavlet Batirov (RUS)
2007 Bakü  Mavlet Batirov (RUS)  Anatolie Guidea (BUL)  Sahit Prizreni (ALB)
 Bazar Bazarguruev (KGZ)
2009 Herning  Besik Kudukhov (RUS)  Zelimkhan Huseynov (AZE)  Vasyl Fedoryshyn (UKR)
 Dilshod Mansurov (UZB)
2010 Moskova  Besik Kudukhov (RUS)  Vasyl Fedoryshyn (UKR)  Zelimkhan Huseynov (AZE)
 Morad Mohammadi (IRI)
2011 İstanbul  Besik Kudukhov (RUS)  Franklin Gómez (PUR)  Kenichi Yumoto (JPN)
 Dauren Zhumagaziyev (KAZ)
2013 Budapeşte  Bekkhan Goygereyev (RUS)  Vladimir Dubov (BUL)  Bajrang Punia (IND)
 Masoud Esmaeilpour (IRI)
2014 Taşkent  Hacı Aliyev (AZE)  Masoud Esmaeilpour (IRI)  Yowlys Bonne (CUB)
 Enkhsaikhany Nyam-Ochir (MGL)
2015 Las Vegas  Hacı Aliyev (AZE)  Batboldyn Nomin (MGL)  Vladimir Dubov (BUL)
 Vasyl Shuptar (UKR)
2016 Budapeşte  Logan Stieber (USA)  Beka Lomtadze (GEO)  Akhmednabi Gvarzatilov (AZE)
 Akhmed Chakaev (RUS)
2017 Paris  Hacı Aliyev (AZE)  Gacimurad Raşidov (RUS)  Yowlys Bonne (CUB)
 Vladimer Khinchegashvili (GEO)
2018 Budapeşte  Yowlys Bonne (CUB)  Gacimurad Raşidov (RUS)  Tümenbilegiin Tüvshintulga (MGL)
 Joe Colon (USA)
2019 Nur-Sultan  Beka Lomtadze (GEO)  Magomedrasul Idrisov (RUS)  Rahul Aware (IND)
 Behnam Ehsanpour (IRI)
2021 Oslo  Abasgaci Magomedov (RGF)  Daton Fix (USA)  Arsen Harutyunyan (ARM)
 Toshihiro Hasegawa (JPN)
2022 Belgrad  Rei Higuchi (JPN)  Reza Atri (IRI)  Arsen Harutyunyan (ARM)
 Narmandakhyn Narankhüü (MGL)

Hafif sıklet[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 67 kg: 1951–1961
  • 70 kg: 1962–1967
  • 68 kg: 1969–1995
  • 69 kg: 1997–2001
  • 66 kg: 2002–2013
  • 65 kg: 2014–
Yıl - Ev sahibi şehir Altın Gümüş Bronz
1951 Helsinki  Olle Anderberg (SWE)  Garibaldo Nizzola (ITA)  İbrahim Zengin (TUR)
1954 Tokyo  Tofigh Jahanbakht (IRI)  Olle Anderberg (SWE)  Sergey Gabaradze (URS)
1957 İstanbul  Alimbeg Bestayev (URS)  Hayrullah Şahin (TUR)  Kazuo Abe (JPN)
1959 Tahran  Vladimir Sinyavsky (URS)  Enyu Valchev (BUL)  Hayrullah Şahin (TUR)
1961 Yokohama  Mohammad Ali Sanatkaran (IRI)  Vladimir Sinyavsky (URS)  Udey Chand (IND)
1962 Toledo  Enyu Valchev (BUL)  Robert Dzhganadze (URS)  Osvaldo Ferrari (ITA)
1963 Sofya  Iwao Horiuchi (JPN)  Zarbeg Beriashvili (URS)  Gregory Ruth (USA)
1965 Manchester  Abdollah Movahed (IRI)  Mahmut Atalay (TUR)  Zarbeg Beriashvili (URS)
1966 Toledo  Abdollah Movahed (IRI)  Iwao Horiuchi (JPN)  Seyit Ahmet Ağralı (TUR)
1967 New Delhi  Abdollah Movahed (IRI)  Zarbeg Beriashvili (URS)  Enyu Valchev (BUL)
1969 Mar del Plata  Abdollah Movahed (IRI)  Enyu Valchev (BUL)  Nodar Khokhashvili (URS)
1970 Edmonton  Abdollah Movahed (IRI)  Ismail Yuseinov (BUL)  Bobby Douglas (USA)
1971 Sofya  Dan Gable (USA)  Vasily Kazakov (URS)  Ismail Yuseinov (BUL)
1973 Tahran  Lloyd Keaser (USA)  Nasrulla Nasrullayev (URS)  János Kocsis (HUN)
1974 İstanbul  Nasrulla Nasrullayev (URS)  Yasaburo Sugawara (JPN)  Tsedendambyn Natsagdorj (MGL)
1975 Minsk  Pavel Pinigin (URS)  Tsedendambyn Natsagdorj (MGL)  Ismail Yuseinov (BUL)
1977 Lozan  Pavel Pinigin (URS)  Šaban Sejdi (YUG)  Zevegiin Oidov (MGL)
1978 Mexico City  Pavel Pinigin (URS)  Akira Miyahara (JPN)  Ivan Yankov (BUL)
1979 San Diego  Mikhail Charachura (URS)  Akira Miyahara (JPN)  Eberhard Probst (GDR)
1981 Üsküp  Saypulla Absaidov (URS)  Šaban Sejdi (YUG)  Kamen Penev (BUL)
1982 Edmonton  Mikhail Charachura (URS)  Raúl Cascaret (CUB)  Eberhard Probst (GDR)
1983 Kiev  Arsen Fadzaev (URS)  Buyandelgeriin Bold (MGL)  Kamen Penev (BUL)
1985 Budapeşte  Arsen Fadzaev (URS)  Buyandelgeriin Bold (MGL)  Pat Sullivan (CAN)
1986 Budapeşte  Arsen Fadzaev (URS)  Andre Metzger (USA)  Simeon Shterev (BUL)
1987 Clermont-Ferrand  Arsen Fadzaev (URS)  Georgios Athanasiadis (GRE)  Andre Metzger (USA)
1989 Martigny  Boris Budayev (URS)  Kosei Akaishi (JPN)  Ahmet Çakıcı (FRG)
1990 Tokyo  Arsen Fadzaev (URS)  Georgios Athanasiadis (GRE)  Jesús Rodríguez (CUB)
1991 Varna  Arsen Fadzaev (URS)  Chris Wilson (CAN)  Valentin Getsov (BUL)
1993 Toronto  Akbar Fallah (IRI)  Vadim Bogiev (RUS)  Chris Wilson (CAN)
1994 İstanbul  Alexander Leipold (GER)  Jesús Rodríguez (CUB)  Kenjebek Omuraliev (KGZ)
1995 Atlanta  Arayik Gevorgyan (ARM)  Akbar Fallah (IRI)  Jesús Rodríguez (CUB)
1997 Krasnoyarsk  Arayik Gevorgyan (ARM)  Hwang Sang-ho (KOR)  Zaza Zazirov (UKR)
1998 Tahran  Arayik Gevorgyan (ARM)  Zaza Zazirov (UKR)  Lincoln McIlravy (USA)
1999 Ankara  Daniel Igali (CAN)  Lincoln McIlravy (USA)  Yüksel Şanlı (TUR)
2001 Sofya  Nikolay Paslar (BUL)  Amir Tavakkolian (IRI)  Jang Jae-sung (KOR)
2002 Tahran  Elbrus Tedeyev (UKR)  Alireza Dabir (IRI)  Zaur Botaev (RUS)
2003 New York City  Irbek Farniev (RUS)  Serafim Barzakov (BUL)  Kazuhiko Ikematsu (JPN)
2005 Budapeşte  Makhach Murtazaliev (RUS)  Serafim Barzakov (BUL)  Geandry Garzón (CUB)
 Otar Tushishvili (GEO)
2006 Guangzhou  Bill Zadick (USA)  Otar Tushishvili (GEO)  Geandry Garzón (CUB)
 Andriy Stadnik (UKR)
2007 Bakü  Ramazan Şahin (TUR)  Geandry Garzón (CUB)  Otar Tushishvili (GEO)
 Irbek Farniev (RUS)
2009 Herning  Mehdi Taghavi (IRI)  Rasul Dzhukayev (RUS)  Tatsuhiro Yonemitsu (JPN)
 Leonid Spiridonov (KAZ)
2010 Moskova  Sushil Kumar (IND)  Alan Gogaev (RUS)  Cebrail Hasanov (AZE)
 Geandry Garzón (CUB)
2011 İstanbul  Mehdi Taghavi (IRI)  Tatsuhiro Yonemitsu (JPN)  Cebrail Hasanov (AZE)
 Liván López (CUB)
2013 Budapeşte  David Safaryan (ARM)  Liván López (CUB)  Ganzorigiin Mandakhnaran (MGL)
 Magomed Kurbanaliev (RUS)
2014 Taşkent  Soslan Ramonov (RUS)  Ahmad Mohammadi (IRI)  Mihail Sava (MDA)
 Ganzorigiin Mandakhnaran (MGL)
2015 Las Vegas  Frank Chamizo (ITA)  Ikhtiyor Navruzov (UZB)  Ahmad Mohammadi (IRI)
 Soslan Ramonov (RUS)
2017 Paris  Zurabi Iakobishvili (GEO)  Magomedmurad Gadzhiev (POL)  Alejandro Valdés (CUB)
 Alan Gogaev (RUS)
2018 Budapeşte  Takuto Otoguro (JPN)  Bajrang Punia (IND)  Alejandro Valdés (CUB)
 Akhmed Chakaev (RUS)
2019 Nur-Sultan  Gacimurad Raşidov (RUS)  Daulet Niyazbekov (KAZ)  Iszmail Muszukajev (HUN)
 Bajrang Punia (IND)
2021 Oslo  Zagir Şahiyev (RGF)  Emir Muhammed Yezdani (IRI)  Alibek Osmonov (KGZ)
 Tömör-Oçirın Tulga (MGL)
2022 Belgrad  Rahman Amouzad (IRI)  Yianni Diakomihalis (USA)  Iszmail Muszukajev (HUN)
 Bajrang Punia (IND)

Hafif valter sıklet[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 70 kg: 2014–
Yıl - Ev sahibi şehir Altın Gümüş Bronz
2014 Taşkent  Khetag Tsabolov (RUS)  Yakup Gör (TUR)  Ali Shabanau (BLR)
 Bekzod Abdurakhmonov (UZB)
2015 Las Vegas  Magomedrasul Gazimagomedov (RUS)  Hasan Yezdani (IRI)  Yakup Gör (TUR)
 James Green (USA)
2016 Budapeşte  Magomed Kurbanaliev (RUS)  Nurlan Bekzhanov (KAZ)  Mostafa Hosseinkhani (IRI)
 Elaman Dogdurbek Uulu (KGZ)
2017 Paris  Frank Chamizo (ITA)  James Green (USA)  Yuhi Fujinami (JPN)
 Akzhurek Tanatarov (KAZ)
2018 Budapeşte  Magomedrasul Gazimagomedov (RUS)  Adam Batirov (BRN)  Franklin Marén (CUB)
 Zurab İakobişvili (GEO)
2019 Nur-Sultan  David Baev (RUS)  Nurkozha Kaipanov (KAZ)  Younes Emami (IRI)
 Magomedmurad Gadżijew (POL)
2021 Oslo  Magomedmurad Gadżijew (POL)  Ernazar Akmataliyev (KGZ)  Yevgeni Jerbayev (RGF)
 Zurab İakobişvili (GEO)
2022 Belgrad  Taishi Narikuni (JPN)  Zain Retherford (USA)  Ernazar Akmataliyev (KGZ)
 Zurab İakobişvili (GEO)

Valter sıklet[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 73 kg: 1951–1961
  • 78 kg: 1962–1967
  • 74 kg: 1969–1995
  • 76 kg: 1997–2001
  • 74 kg: 2002–
Yıl - Ev sahibi şehir Altın Gümüş Bronz
1951 Helsinki  Celal Atik (TUR)  Aleksanteri Keisala (FIN)  Abdollah Mojtabavi (IRI)
1954 Tokyo  Vakhtang Balavadze (URS)  Mohammad Ali Fardin (IRI)  Yutaka Kaneko (JPN)
1957 İstanbul  Vakhtang Balavadze (URS)  İsmail Ogan (TUR)  Murtaza Murtazov (BUL)
1959 Tahran  Emam-Ali Habibi (IRI)  Vakhtang Balavadze (URS)  İsmail Ogan (TUR)
1961 Yokohama  Emam-Ali Habibi (IRI)  Mikhail Bekmurzov (URS)  Yutaka Kaneko (JPN)
1962 Toledo  Emam-Ali Habibi (IRI)  Petko Dermendzhiev (BUL)  James Ferguson (USA)
1963 Sofya  Guram Sagaradze (URS)  Petko Dermendzhiev (BUL)  İsmail Ogan (TUR)
1965 Manchester  Guram Sagaradze (URS)  Mohammad Ali Sanatkaran (IRI)  Yasuo Watanabe (JPN)
1966 Toledo  Mahmut Atalay (TUR)  Guram Sagaradze (URS)  Hossein Tahami (IRI)
1967 New Delhi  Daniel Robin (FRA)  Guram Sagaradze (URS)  Tatsuo Sasaki (JPN)
1969 Mar del Plata  Zarbeg Beriashvili (URS)  Wayne Wells (USA)  Seiji Yamagata (JPN)
1970 Edmonton  Wayne Wells (USA)  Mohammad Farhangdoust (IRI)  Danzandarjaagiin Sereeter (MGL)
1971 Sofya  Yury Gusov (URS)  Mohammad Farhangdoust (IRI)  Ludovic Ambruș (ROU)
1973 Tahran  Mansour Barzegar (IRI)  Ruslan Ashuraliyev (URS)  Jan Karlsson (SWE)
1974 İstanbul  Ruslan Ashuraliyev (URS)  Yancho Pavlov (BUL)  Victor Zilberman (ISR)
1975 Minsk  Ruslan Ashuraliyev (URS)  Mansour Barzegar (IRI)  Jiichiro Date (JPN)
1977 Lozan  Stan Dziedzic (USA)  Mansour Barzegar (IRI)  Aleksandar Nanev (BUL)
1978 Mexico City  Leroy Kemp (USA)  Mohammad Hossein Mohebbi (IRI)  Pyotr Marta (URS)
1979 San Diego  Leroy Kemp (USA)  Martin Knosp (FRG)  Nikolay Petrenko (URS)
1981 Üsküp  Martin Knosp (FRG)  Valentin Raychev (BUL)  Leroy Kemp (USA)
1982 Edmonton  Leroy Kemp (USA)  Dan Karabin (TCH)  Yury Vorobiev (URS)
1983 Kiev  Dave Schultz (USA)  Taram Magomadov (URS)  Martin Knosp (FRG)
1985 Budapeşte  Raúl Cascaret (CUB)  Dave Schultz (USA)  Luvsangiin Enkhbayar (MGL)
1986 Budapeşte  Raúl Cascaret (CUB)  Adlan Varayev (URS)  Dave Schultz (USA)
1987 Clermont-Ferrand  Adlan Varayev (URS)  Dave Schultz (USA)  Uwe Westendorf (GDR)
1989 Martigny  Kenny Monday (USA)  Arsen Fadzaev (URS)  Lodoin Erkhbayar (MGL)
1990 Tokyo  Rahmat Sofiadi (BUL)  Nasir Gadzhikhanov (URS)  Amir Reza Khadem (IRI)
1991 Varna  Amir Reza Khadem (IRI)  Kenny Monday (USA)  Nasir Gadzhikhanov (URS)
1993 Toronto  Park Jang-soon (KOR)  Dave Schultz (USA)  Alberto Rodríguez (CUB)
1994 İstanbul  Turan Ceylan (TUR)  Victor Peicov (MDA)  Behrouz Yari (IRI)
1995 Atlanta  Buvaisar Saitiev (RUS)  Alexander Leipold (GER)  Alberto Rodríguez (CUB)
1997 Krasnoyarsk  Buvaisar Saitiev (RUS)  Alexander Leipold (GER)  Miroslav Gochev (BUL)
1998 Tahran  Buvaisar Saitiev (RUS)  Moon Eui-jae (KOR)  Alexander Leipold (GER)
1999 Ankara  Adam Saitiev (RUS)  Alexander Leipold (GER)  Adem Bereket (TUR)
2001 Sofya  Buvaisar Saitiev (RUS)  Moon Eui-jae (KOR)  Joe Williams (USA)
2002 Tahran  Mehdi Hajizadeh (IRI)  Magomed Isagadzhiev (RUS)  Volodymyr Syrotyn (UKR)
2003 New York City  Buvaisar Saitiev (RUS)  Murad Gaidarov (BLR)  Gennadiy Laliyev (KAZ)
2005 Budapeşte  Buvaisar Saitiev (RUS)  Árpád Ritter (HUN)  Nikolay Paslar (BUL)
 Joe Williams (USA)
2006 Guangzhou  Ibragim Aldatov (UKR)  Ali Asghar Bazri (IRI)  Donny Pritzlaff (USA)
 Soslan Tigiev (UZB)
2007 Bakü  Makhach Murtazaliev (RUS)  Ibragim Aldatov (UKR)  Chamsulvara Chamsulvarayev (AZE)
 Iván Fundora (CUB)
2009 Herning  Denis Tsargush (RUS)  Chamsulvara Chamsulvarayev (AZE)  Ramesh Kumar (IND)
 Sadegh Goudarzi (IRI)
2010 Moskova  Denis Tsargush (RUS)  Sadegh Goudarzi (IRI)  Gábor Hatos (HUN)
 Abdulkhakim Shapiyev (KAZ)
2011 İstanbul  Jordan Burroughs (USA)  Sadegh Goudarzi (IRI)  Ashraf Aliyev (AZE)
 Davit Khutsishvili (GEO)
2013 Budapeşte  Jordan Burroughs (USA)  Ezzatollah Akbari (IRI)  Ali Shabanau (BLR)
 Rashid Kurbanov (UZB)
2014 Taşkent  Denis Tsargush (RUS)  Sosuke Takatani (JPN)  Liván López (CUB)
 Jordan Burroughs (USA)
2015 Las Vegas  Jordan Burroughs (USA)  Pürevjavyn Önörbat (MGL)  Narsingh Yadav (IND)
 Aniuar Geduev (RUS)
2017 Paris  Jordan Burroughs (USA)  Khetag Tsabolov (RUS)  Ali Şabanov (BLR)
 Soner Demirtaş (TUR)
2018 Budapeşte  Zaurbek Sidakov (RUS)  Avtandil Kençadze (GEO)  Jordan Burroughs (USA)
 Bekzod Abdurakhmonov (UZB)
2019 Nur-Sultan  Zaurbek Sidakov (RUS)  Frank Chamizo (ITA)  Daniyar Kaisanov (KAZ)
 Jordan Burroughs (USA)
2021 Oslo  Kyle Dake (USA)  Tajmuraz Salkazanov (SVK)  Fazlı Eryılmaz (TUR)
 Timur Bijoyev (RGF)
2022 Belgrad  Kyle Dake (USA)  Tajmuraz Salkazanov (SVK)  Frank Chamizo (ITA)
 Yunus İmami (IRI)

Hafif orta sıklet[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 79 kg: 2018–
Yıl - Ev sahibi şehir Altın Gümüş Bronz
2018 Budapeşte  Kyle Dake (USA)  Cebrail Hasanov (AZE)  Ali Şabanov (BLR)
 Ahmed Gacimagomedov (RUS)
2019 Nur-Sultan  Kyle Dake (USA)  Cebrail Hasanov (AZE)  Gaci Nabiyev (RUS)
 Tajmuraz Salkazanov (SVK)
2021 Oslo  Jordan Burroughs (USA)  Muhammed Nohudi (IRI)  Radik Valiyev (RGF)
 Nika Kençadze (GEO)
2022 Belgrad  Jordan Burroughs (USA)  Muhammed Nohudi (IRI)  Arsalan Budazhapov (KGZ)
 Vasyl Mykhailov (UKR)

Orta sıklet[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 79 kg: 1951–1961
  • 87 kg: 1962–1967
  • 82 kg: 1969–1995
  • 85 kg: 1997–2001
  • 84 kg: 2002–2013
  • 86 kg: 2014–
Yıl - Ev sahibi şehir Altın Gümüş Bronz
1951 Helsinki  Haydar Zafer (TUR)  Gholamreza Takhti (IRI)  Göte Ekström (SWE)
1954 Tokyo  Abbas Zandi (IRI)  İsmet Atlı (TUR)  Kazuo Katsuramoto (JPN)
1957 İstanbul  Nabi Sorouri (IRI)  Georgy Skhirtladze (URS)  Hasan Güngör (TUR)
1959 Tahran  Georgy Skhirtladze (URS)  Géza Hollósi (HUN)  Lothar Lippa (GDR)
1961 Yokohama  Mansour Mehdizadeh (IRI)  Géza Hollósi (HUN)  Hans Antonsson (SWE)
1962 Toledo  Mansour Mehdizadeh (IRI)  Hasan Güngör (TUR)  Shunichi Kawano (JPN)
1963 Sofya  Prodan Gardzhev (BUL)  Anatoly Albul (URS)  Mansour Mehdizadeh (IRI)
1965 Manchester  Mansour Mehdizadeh (IRI)  Francisc Balla (ROU)  Prodan Gardzhev (BUL)
1966 Toledo  Prodan Gardzhev (BUL)  Hasan Güngör (TUR)  Josef Urban (TCH)
1967 New Delhi  Boris Gurevich (URS)  Francisc Balla (ROU)  Jigjidiin Mönkhbat (MGL)
1969 Mar del Plata  Fred Fozzard (USA) Ödül verilmedi Ödül verilmedi
1970 Edmonton  Yury Shakhmuradov (URS)  Tatsuo Sasaki (JPN)  Vasile Iorga (ROU)
1971 Sofya  Levan Tediashvili (URS)  Horst Stottmeister (GDR)  Vasile Iorga (ROU)
1973 Tahran  Vasily Syulshin (URS)  Vasile Iorga (ROU)  Ismail Abilov (BUL)
1974 İstanbul  Viktor Novozhilov (URS)  Mehmet Uzun (TUR)  Vasile Iorga (ROU)
1975 Minsk  Adolf Seger (FRG)  Ismail Abilov (BUL)  Vasile Iorga (ROU)
1977 Lozan  Adolf Seger (FRG)  Magomedkhan Aratsilov (URS)  István Kovács (HUN)
1978 Mexico City  Magomedkhan Aratsilov (URS)  Adolf Seger (FRG)  John Peterson (USA)
1979 San Diego  István Kovács (HUN)  John Peterson (USA)  Magomedkhan Aratsilov (URS)
1981 Üsküp  Chris Campbell (USA)  Efraim Kamberov (BUL)  Grigory Danko (URS)
1982 Edmonton  Taymuraz Dzgoev (URS)  Efraim Kamberov (BUL)  Dave Schultz (USA)
1983 Kiev  Taymuraz Dzgoev (URS)  Zevegiin Düvchin (MGL)  Efraim Kamberov (BUL)
1985 Budapeşte  Mark Schultz (USA)  Aleksandar Nanev (BUL)  Aleksandr Tambovtsev (URS)
1986 Budapeşte  Vladimir Modosyan (URS)  Aleksandar Nanev (BUL)  Jozef Lohyňa (TCH)
1987 Clermont-Ferrand  Mark Schultz (USA)  Aleksandar Nanev (BUL)  Vladimir Modosyan (URS)
1989 Martigny  Elmadi Zhabrailov (URS)  Melvin Douglas (USA)  Alcide Legrand (FRA)
1990 Tokyo  Jozef Lohyňa (TCH)  Royce Alger (USA)  Puntsagiin Sükhbat (MGL)
1991 Varna  Kevin Jackson (USA)  Jozef Lohyňa (TCH)  Sebahattin Öztürk (TUR)
1993 Toronto  Sebahattin Öztürk (TUR)  Sagid Katinovasov (RUS)  Ruslan Khinchagov (UZB)
1994 İstanbul  Lukman Zhabrailov (MDA)  Sebahattin Öztürk (TUR)  Hans Gstöttner (GER)
1995 Atlanta  Kevin Jackson (USA)  Elmadi Zhabrailov (KAZ)  Ruslan Khinchagov (UZB)
1997 Krasnoyarsk  Les Gutches (USA)  Eldar Assanov (UKR)  Alireza Heidari (IRI)
1998 Tahran  Alireza Heidari (IRI)  Magomed Ibragimov (MKD)  Yoel Romero (CUB)
1999 Ankara  Yoel Romero (CUB)  Khadzhimurad Magomedov (RUS)  Les Gutches (USA)
2001 Sofya  Khadzhimurad Magomedov (RUS)  Brandon Eggum (USA)  Yoel Romero (CUB)
2002 Tahran  Adam Saitiev (RUS)  Yoel Romero (CUB)  Majid Khodaei (IRI)
2003 New York City  Sazhid Sazhidov (RUS)  Cael Sanderson (USA)  Revaz Mindorashvili (GEO)
2005 Budapeşte  Revaz Mindorashvili (GEO)  Yoel Romero (CUB)  Magomed Kurugliyev (KAZ)
 Taras Danko (UKR)
2006 Guangzhou  Sazhid Sazhidov (RUS)  Revaz Mindorashvili (GEO)  Reza Yazdani (IRI)
 Zaurbek Sokhiev (UZB)
2007 Bakü  Georgy Ketoev (RUS)  Yusup Abdusalomov (TJK)  Reza Yazdani (IRI)
 Zaurbek Sokhiev (UZB)
2009 Herning  Zaurbek Sokhiev (UZB)  Jake Herbert (USA)  Şerif Şerifov (AZE)
 Ibragim Aldatov (UKR)
2010 Moskova  Mihail Ganev (BUL)  Zaurbek Sokhiev (UZB)  Reineris Salas (CUB)
 Soslan Ktsoyev (RUS)
2011 İstanbul  Şerif Şerifov (AZE)  Ibragim Aldatov (UKR)  Dato Marsagishvili (GEO)
 Albert Saritov (RUS)
2013 Budapeşte  Ibragim Aldatov (UKR)  Reineris Salas (CUB)  István Veréb (HUN)
 Ehsan Lashgari (IRI)
2014 Taşkent  Abdulraşid Sadulayev (RUS)  Reineris Salas (CUB)  Mohammad Hossein Mohammadian (IRI)
 Selim Yaşar (TUR)
2015 Las Vegas  Abdulraşid Sadulayev (RUS)  Selim Yaşar (TUR)  Sandro Aminashvili (GEO)
 Alireza Karimi (IRI)
2017 Paris  Hasan Yezdani (IRI)  Boris Makojev (SVK)  Vladislav Valiev (RUS)
 J'den Cox (USA)
2018 Budapeşte  David Taylor (USA)  Fatih Erdin (TUR)  Taimuraz Friev (ESP)
 Hasan Yezdani (IRI)
2019 Nur-Sultan  Hasan Yezdani (IRI)  Deepak Punia (IND)  Artur Nayfonov (RUS)
 Stefan Reichmuth (SUI)
2021 Oslo  Hasan Yezdani (IRI)  David Taylor (USA)  Abubakr Abakarov (AZE)
 Artur Nayfonov (RGF)
2022 Belgrad  David Taylor (USA)  Hasan Yezdani (IRI)  Boris Makojev (SVK)
 Azamat Dauletbekov (KAZ)

Hafif ağır sıklet[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 87 kg: 1951–1961
  • 97 kg: 1962–1967
  • 90 kg: 1969–1995
  • 92 kg: 2018–
Yıl - Ev sahibi şehir Altın Gümüş Bronz
1951 Helsinki  Yaşar Doğu (TUR)  Viking Palm (SWE)  Max Leichter (FRG)
1954 Tokyo  August Englas (URS)  Adil Atan (TUR)  Viking Palm (SWE)
1957 İstanbul  Petko Sirakov (BUL)  Boris Kulayev (URS)  İsmet Atlı (TUR)
1959 Tahran  Gholamreza Takhti (IRI)  Petko Sirakov (BUL)  Maurice Jacquel (FRA)
1961 Yokohama  Gholamreza Takhti (IRI)  Boris Gurevich (URS)  Hasan Güngör (TUR)
1962 Toledo  Aleksandr Medved (URS)  Gholamreza Takhti (IRI)  Daniel Brand (USA)
1963 Sofya  Aleksandr Medved (URS)  Valcho Kostov (BUL)  Hamit Kaplan (TUR)
1965 Manchester  Ahmet Ayık (TUR)  Aleksandr Medved (URS)  Said Mustafov (BUL)
1966 Toledo  Aleksandr Medved (URS)  Ahmet Ayık (TUR)  Said Mustafov (BUL)
1967 New Delhi  Ahmet Ayık (TUR)  Shota Lomidze (URS)  Said Mustafov (BUL)
1969 Mar del Plata  Boris Gurevich (URS)  Rusi Petrov (BUL)  Henk Schenk (USA)
1970 Edmonton  Gennady Strakhov (URS)  Bill Harlow (USA)  Makoto Kamada (JPN)
1971 Sofya  Rusi Petrov (BUL)  Paweł Kurczewski (POL)  Russ Hellickson (USA)
1973 Tahran  Levan Tediashvili (URS)  Horst Stottmeister (GDR)  Ben Peterson (USA)
1974 İstanbul  Levan Tediashvili (URS)  Ismail Abilov (BUL)  Mehmet Güçlü (TUR)
1975 Minsk  Levan Tediashvili (URS)  Horst Stottmeister (GDR)  Shukri Lyutviev (BUL)
1977 Lozan  Anatoly Prokopchuk (URS)  Uwe Neupert (GDR)  Shukri Lyutviev (BUL)
1978 Mexico City  Uwe Neupert (GDR)  Anatoly Prokopchuk (URS)  İsmail Temiz (TUR)
1979 San Diego  Khasan Ortzev (URS)  Uwe Neupert (GDR)  Ivan Ginov (BUL)
1981 Üsküp  Sanasar Oganisyan (URS)  Ivan Ginov (BUL)  Uwe Neupert (GDR)
1982 Edmonton  Uwe Neupert (GDR)  Clark Davis (CAN)  Viktor Batnia (URS)
1983 Kiev  Petr Naniev (URS)  Ivan Ginov (BUL)  Uwe Neupert (GDR)
1985 Budapeşte  Bill Scherr (USA)  Roland Dudziak (GDR)  Ali Aliev (BUL)
1986 Budapeşte  Makharbek Khadartsev (URS)  Torsten Wagner (GDR)  Jim Scherr (USA)
1987 Clermont-Ferrand  Makharbek Khadartsev (URS)  Jim Scherr (USA)  Jerzy Nieć (POL)
1989 Martigny  Makharbek Khadartsev (URS)  Jim Scherr (USA)  Gábor Tóth (HUN)
1990 Tokyo  Makharbek Khadartsev (URS)  Chris Campbell (USA)  Mohammad Hassan Mohebbi (IRI)
1991 Varna  Makharbek Khadartsev (URS)  Iraklis Deskoulidis (GRE)  Roberto Limonta (CUB)
1993 Toronto  Melvin Douglas (USA)  Eldar Kurtanidze (GEO)  Makharbek Khadartsev (RUS)
1994 İstanbul  Rasoul Khadem (IRI)  Makharbek Khadartsev (RUS)  Melvin Douglas (USA)
1995 Atlanta  Rasoul Khadem (IRI)  Makharbek Khadartsev (RUS)  Melvin Douglas (USA)
2018 Budapeşte  J'den Cox (USA)  Ivan Yankouski (BLR)  Alireza Karimi (IRI)
 Atsushi Matsumoto (JPN)
2019 Nur-Sultan  J'den Cox (USA)  Alireza Karimi (IRI)  Irakli Mtsituri (GEO)
 Alikhan Zhabrailov (RUS)
2021 Oslo  Kamran Kasımpur (IRI)  Magomed Kurbanov (RGF)  Osman Nurmagomedov (AZE)
 J'den Cox (USA)
2022 Belgrad  Kamran Kasımpur (IRI)  J'den Cox (USA)  Osman Nurmagomedov (AZE)
 Miriani Maisuradze (GEO)

Ağır sıklet[değiştir | kaynağı değiştir]

  • +87 kg: 1951–1961
  • +97 kg: 1962–1967
  • 100 kg: 1969–1995
  • 97 kg: 1997–2001
  • 96 kg: 2002–2013
  • 97 kg: 2014–
Yıl - Ev sahibi şehir Altın Gümüş Bronz
1951 Helsinki  Bertil Antonsson (SWE)  Pauli Riihimäki (FIN)  Natale Vecchi (ITA)
1954 Tokyo  Arsen Mekokishvili (URS)  Bertil Antonsson (SWE)  İrfan Atan (TUR)
1957 İstanbul  Hamit Kaplan (TUR)  Wilfried Dietrich (FRG)  Husein Mehmedov (BUL)
1959 Tahran  Lyutvi Ahmedov (BUL)  Hamit Kaplan (TUR)  Savkuds Dzarasov (URS)
1961 Yokohama  Wilfried Dietrich (FRG)  Hamit Kaplan (TUR)  Aleksandr Medved (URS)
1962 Toledo  Aleksandr Ivanitsky (URS)  Lyutvi Ahmedov (BUL)  Wilfried Dietrich (FRG)
1963 Sofya  Aleksandr Ivanitsky (URS)  Lyutvi Ahmedov (BUL)  János Reznák (HUN)
1965 Manchester  Aleksandr Ivanitsky (URS)  Lyutvi Ahmedov (BUL)  Larry Kristoff (USA)
1966 Toledo