Crazy Taxi (seri)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Crazy Taxi: Fare Wars sayfasından yönlendirildi)
Crazy Taxi
GeliştiriciSega AM3 Bunu Vikiveri'de düzenleyin
YayımcıSega
YapımcıHitmaker
PlatformAndroid
arcade
Dreamcast
Game Boy Advance
GameCube
Microsoft Windows
PlayStation 2
PlayStation 3
PlayStation Portable
Xbox
Xbox 360
İOS Bunu Vikiveri'de düzenleyin
TürYarış oyunu
ModÇok oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Crazy Taxi, yüksek skorlu Hitmaker tarafından geliştirilen ve Sega tarafından yayımlanan bir yarış oyunudur. İlk oyunu 1999 yılında çıkmıştır ve çok başarılı olmuştur, oyun konsolu için Sega'nın ürettiği Dreamcast kullanılmıştır. Bir milyondan fazla satan oyun, ABD'de en çok satan üçüncü Dreamcast oyunudur.[1] Oyun daha sonra PlayStation 2, Nintendo GameCube ve PC için ve serinin devam oyunları Xbox, Game Boy Advance ve PlayStation Portable için üretildi.

Serileri[değiştir | kaynağı değiştir]

Crazy Taxi[değiştir | kaynağı değiştir]

Crazy Taxi; 1999 Şubat'ında Arcade, 24 Ocak 2000'de Dreamcast için piyasaya sunulmuştur. Oyunda San Fransisco'dan esinlenerek oluşturulan bir harita (Arcade veya sonraki oyunlarda geçtiği şekilde West Coast) ve 4 şoför mevcuttur. Dreamcast versiyonunda ise ek olarak Original adında başka bir harita ve "Crazy Box" adında oyuncunun becerisini zorlayan 16 minigamein bulunduğu bir mod eklenmiştir.

SEGA donanım marketinden çekildikten sonra oyunu; Acclaim 17 Mayıs 2001'de PlayStation 2 ve 18 Kasım 2001'de Gamecube'e; Activision ve Strangelite ise 28 Haziran 2001'de Windows'a port etmiştir.

Crazy Taxi 2[değiştir | kaynağı değiştir]

Crazy Taxi 2, 28 Mayıs 2001'de Dreamcast için piyasaya sürülmüştür. 4 yeni taksi şoförü eklenmiştir ve oyunda New York'tan esinlenerek oluşturulmuş 2 yeni harita mevcuttur (Around Apple ve Small Apple). Ayrıca 2 yeni mekanik eklemiştir: Tek bir yerden birden çok müşteri alma ve "Crazy Hop" adı verilen zıplama özelliği.

Crazy Taxi 3: High Roller[değiştir | kaynağı değiştir]

Crazy Taxi 3: High Roller, Crazy Taxi serisinin üçüncü oyundur ve Xbox ve Microsoft Windows için piyasaya sürülmüştür, Crazy Taxi: High Roller adı altında da bir arcade sürümü vardır. Bu oyunda ilk oyundan şoförler, West Coast haritası ve 2.oyundan şoförler, Small Apple haritası'nın yanında 4 yeni şoför ve Las Vegas'dan esinlenerek oluşturulmuş Glitter Oasis adında yeni bir harita eklenmiştir. Önceki oyunlarda olduğu gibi Crazy X adında bir minigame modu da mevcuttur.

Crazy Taxi: Catch a Ride[değiştir | kaynağı değiştir]

Crazy Taxi: Catch a Ride, Crazy Taxi serisinin Game Boy Advance versiyonudur. Oyun Graphic State Games tarafından geliştirilmiştir ve THQ tarafından yayımlanmıştır. Oyun iki şehir ve Crazy Box modunda dokuz mini oyuna sahiptir. Oyun Kuzey Amerika'da 8 Nisan 2003'te, PAL bölgelerinde ise 25 Temmuz 2008'de satışa sunulmuştur.[2]

Crazy Taxi: Fare Wars[değiştir | kaynağı değiştir]

Crazy Taxi: Fare Wars (Japonya'da bu şekilde tanılır: Crazy Taxi: Double Punch), bir PSP oyunudur. Önceki oyunlarda mevcut olmayan birçok yönü vardır. Oyun Sniper Studios tarafından geliştirilmiştir. Oyun Avustralya'da 29 Haziran 2007'de, Kuzey Amerika'da 7 Ağustos 2007'de, Avrupa'da 28 Eylül 2007'de, Japonya'da ise 14 Ağustos 2008 tarihinde piyasaya sürülmüştür.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "US Platinum Videogame Chart". The Magicbox. 27 Aralık 2007. 6 Ocak 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Aralık 2008. 
  2. ^ "Crazy Taxi: Catch a Ride Information". 14 Aralık 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Aralık 2009. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]