Combat America

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Clark Gable, B-17'nin yanında, 1943
Tam film

Combat America, Clark Gable tarafından anlatılan, İkinci Dünya Savaşı'nda çekilmiş 1945 yapımı bir belgesel filmdir . Filmin 1943'te çekildiği sırada, Gable, Birleşik Devletler Ordusu Hava Kuvvetleri'nin bir parçası olan Sekizinci Hava Kuvvetleri'nde 1. Teğmendi. İngiltere'de görev yaparken, Gable 4 Mayıs-23 Eylül 1943 tarihleri arasında beş muharebe görevinde uçtu ve bunlardan biri sırasında botu bir uçaksavar mermisi tarafından vuruldu ve neredeyse diğer uçaksavar patlamaları tarafından vuruluyordu. Gable'ın film ekibi arasında MGM kameramanı Andrew J.McIntyre; ses mühendisi 1. Tğm. Howard Voss; kameraman Usta Çavuş Robert Boles; başka ir kameraman olan Usta Çavuş Marlin Toti; ve senarist 1. Teğmen John Mahlin vardı."[1] [Not 1]Combat America was originally intended to be used as a recruiting film for aerial gunners; however, by the time it began production, the needs for gunners had lessened. The film was completed as an account of aerial combat over occupied Europe and as a testament to the Eighth Air Force aircrew and ground crew in England.[2]

Arazi[değiştir | kaynağı değiştir]

1943'te, denizaşırı dağıtıma hazırlık olarak, 351. Bombardıman Grubunun 400 pilotu ve 3.600 mürettebatı Colorado hava üssünde toplandı. Sekizinci Hava Kuvvetleri'nin bir parçası olarak İngiltere'ye gelen 351. BG, Kraliyet Hava Kuvvetleri tarafından karşılandı ve güvenlikle ilgili günlük derslere katılarak eğitime başladı. Boeing B-17 Flying Fortress bombardıman uçaklarını uçuran ilk görevleri, filo olarak 15 saniyelik aralıklarla kalkmaktı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Argoratus, Steven. "Clark Gable in the 8th Air Force." Air Power History, Spring 1999. Retrieved: January 24, 2017.
  2. ^ "Ovcerview: 'Combat America' (1943)." 10 Mayıs 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. IMDB.com. Retrieved: January 24, 2017.