Citroën Survolt

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Citroën Survolt
Genel Bakış
ÜreticiCitroën
Diğer adıDS Survolt
Gövde ve Şasi
SınıfRacing car
Gövde tipiİki kapılı coupe
DüzenRear mid-engine, all-wheel-drive
KapılarScissor
BenzerleriCitroën Revolte
Teknik Özellikler
Motor2x electric motors, 300 bhp combined

Citroën Survolt (daha sonra DS Survolt olarak adlandırılmıştır) [1] , Citroën tarafından üretilen ve 2010 Frankfurt Otomobil Fuarı'da sunulan bir elektrikli konsept yarış otomobilidir .

Genel bakış[değiştir | kaynağı değiştir]

Survolt, 2009 Frankfurt Motor Show'da sunulan önceki elektrikli konsept otomobil Citroën Revolte'ye dayanan tam boyutlu bir yarış otomobilidir. Araba, akülerle çalıştığı için sıfır emisyonlu bir araç olarak sınıflandırılır.

Tasarım[değiştir | kaynağı değiştir]

Survolt 3.85 metre (12.63 fit) uzunluğunda, 1,87 metre (6,14 fit) genişliğindedir. 1,20 metre (3,94 fit) yüksekliğinde yer alan ve geniş oval şekilli ızgaranın üzerinde logo, aracın ön kısmına hâkimdir.

Otomobilde, filamanlı geleneksel ampullere göre daha düşük güç tüketimine sahip yatay LED farlar vardır. Bu, pille çalışan bir araç için büyük önem teşkil eder.

Motor ve aktarma organları[değiştir | kaynağı değiştir]

Survolt, birleşik güç çıkışı 300 fren beygir gücü (220 kW) olan bir çift elektrik motorundan güç almaktadır. En yüksek hızı 260 kilometre/saat (162 mph) ve 5 saniyeden daha kısa sürede 0- 100 kilometre/saat (62 mph) hızlandırabilir. Citroën, pillerin bir dizi 200 kilometre (124 mi) .[2]

Motor sporları[değiştir | kaynağı değiştir]

DS Survolt, 12 Temmuz 2010'da Le Mans'ta ilk kez bir yarış pistinde görüldü. Vanina Ickx, Survolt'un direksiyonuna geçen ilk sürücü olmuştur.

Arkadan görünüm

Survolt'un üretileceği hiçbir zaman doğrulanmamış olsa da, Citroën'in bu otomobili temel alan kompakt boyutlu bir konseptin sınırlı bir üretimini yaratmak ve tek model bir yarış serisine başlamak istediğine dair söylentiler vardır.

Medyada[değiştir | kaynağı değiştir]

DS Survolt, tamamı Gameloft'un yarış oyunları olan Asphalt 6: Adrenaline (Citroën Survolt olarak), GT Racing: Motor Academy, Asphalt 8: Airborne ve GT Racing 2: The Real Car Experience'da yer almaktadır. Ayrıca, ücretsiz indirilebilir içerik olarak PlayStation 4'e uyumlu Driveclub'da da mevcuttur.

İngiliz otomobil test sürüşü şovu Top Gear, arabayı ünlü test pistinde sürmüş ve içine girip çıkmanın son derece zor olduğu gerçeği dışında olumlu bir değerlendirmede bulunmuştur.[3]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "DS Survolt Concept Car | Electric Race Car - DS Automobiles". GB - DSautomobiles (İngilizce). 23 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Aralık 2019. 
  2. ^ "Citroën Survolt Features the Latest Racing Technology". Road & Track (İngilizce). 16 Temmuz 2010. 16 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Nisan 2020. 
  3. ^ "First Drive: Citroen Survolt Concept Electric 2dr Auto". Top Gear (İngilizce). 17 Eylül 2010. 14 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Aralık 2019.