Cities XL

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Cities XL
GeliştiriciMonte Cristo Bunu Vikiveri'de düzenleyin
YayımcıMonte Cristo
YapımcıMonte Cristo
PlatformMicrosoft Windows
ÇıkışMicrosoft Windows 8 Ekim, 2009
TürŞehir-Kurma oyunu
ModTek oyunculu oyun
Çok oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Cities XL (eski adı Cities Unlimited) bir şehir kurma simülasyonu oyunu yapımcısı City Life'ında yaratıcı Monte Cristo'dur. 2009 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması beklenirken değişiklikler nedeni ile 8 Ekim 2009 yılında yayınlanmıştır. Oyuncuların yaptığı devasa gezegenleri online olarak diğer kişilerle paylaşabilecek ve karşılıklı olarak kaynak ticareti yapabilecek ve şehir planlamasında katkıda bulunabilecektir. Oyunu tek oyuncu modundada oynanabilmektedir.

Oynanış[değiştir | kaynağı değiştir]

Tek Oyuncu[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyunu oynamak için online abonelik gerekli 25 harita ve 50 harita özelliğine, değişen manzara, binalar yüzlerce ve yeteneğine sahip olmak için yeni kullanıcı kaydı gerçekleştirilmek zorunda.

MMO[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyunu online oynamak içinse 8€ gibi aylık bir ücret ödeyip sanal ortamda bir topluluk ile oynayabilirsiniz.Ayriyetten diğer oyucularla kaynak alışverişinde bulunabilirsiniz.

Alanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyunda üç çeşit bina bulunmakta, bunlar evler, işyerleri ve endüstri her biri farklı yoğunluktadır. Konut alanlarında ayrıca dört sosyal sınıf bulunmakta: İşçi, Kalifiye işçi, Yöneticiler ve Seçkinler den oluşmakta. Her sınıfa uygun evi seçmelisiniz, seçilen bina bir daha değiştirilemez.

Ulaşım[değiştir | kaynağı değiştir]

Cities XL'de oyucuya birçok ulaşım seçeneği sunulmuş.İstenilen açıda ve eğrilikte yol çizebiliyor ve otoyol ağları kurabiliyorsunuz.Köprüler, tüneller ve dönel kavşaklar da simülatörün bir parçasıdır. Ayrıca otobüs, metro ağları kurabiliyor ve bunları yönetebiliyorsunuz.

Arazi[değiştir | kaynağı değiştir]

Arazi yükseklikleri gerçek hayattaki gerçekçe aktarılmıştır bunun için.EarthSculptor, World Machine ve GeoControl gibi araçlar kullanmıştır.

Cities XL 2011[değiştir | kaynağı değiştir]

Cities XL serisinin 2. oyunudur. 14 Ekim 2010 tarihinde piyasaya sürülmüştür. Oyunda yeni grafikler, yeni binalar ve çeşitli özellikler katılmıştır. Multiplayer seçeneği kaldırılmıştır.

Cities XL 2012[değiştir | kaynağı değiştir]

Cities XL serisinin 3. oyunudur. 20 Ekim 2011 tarihinde piyasaya sürülmüştür. Oyuna yeni haritalar, binalar ve özellikler katılmıştır.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Cities XL resmi website