Chrysiogenaceae

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Chrysiogenetes sayfasından yönlendirildi)
Chrysiogenaceae
Biyolojik sınıflandırma Bu sınıflandırmayı düzenle
Üst âlem: Bacteria
Şube: Chrysiogenetes
Sınıf: Chrysiogenetes
Takım: Chrysiogenales
Familya: Chrysiogenaceae
Garrity and Holt 2001[1]
Cinsler

Chrysiogenaceae, monotipik Chyrsiogenetes sınıfının monotipik Chyrsiogenales takımında sınıflandırılan bakteri familyasıdır.

Chrysiogenaceae, bakterilerin sınıflandırıldığı bir familyadır. Bu familya, Deinococcus-Thermus phylumuna dahil edilir.

Chrysiogenaceae familyasındaki bakteriler, termofilik olarak tanımlanan yüksek sıcaklıklarda yaşarlar. Bu bakteriler, genellikle yeraltı sıcak su kaynaklarında, hidrotermal kuyular ve volkanik bölgelerde bulunurlar. Bazı türleri, zengin mineral içeriği olan kayalıklarda da yaşayabilirler.

Chrysiogenaceae familyasındaki bakterilerin hücreleri, kısa çubuk veya küresel şekilli olabilir. Bazı türleri, ışığa duyarlı pigmentler içerebilirler ve bu nedenle karanlık ortamlarda yaşarlar. Ayrıca, bazı türlerinin bileşikleri, potansiyel olarak ilaç veya biyoteknoloji endüstrisi için faydalı olabilecek bazı özelliklere sahiptir.

Chrysiogenaceae familyası, henüz keşfedilmiş çok sayıda tür içermemektedir. Ancak, bu familyadaki bakterilerin biyolojisi ve potansiyel uygulamaları üzerine yapılan araştırmalar, ileride daha fazla türün keşfedilmesine ve tanımlanmasına yol açabilir.

Filogeni[değiştir | kaynağı değiştir]

Filogeni 16S rRNA tabanlı tüm türler yaşam ağacı projesine[2] ve taksonomi LPSN'ye dayanmaktadır.[3]

Chrysiogenes arsenatis Macy et al. 1996

Desulfurispira natronophila Sorokin and Muyzer 2010

  Desulfurispirillum

D. alkaliphilum Sorokin et al. 2010

D. indicum Rauschenbach et al. 2011

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Garrity GM, Holt JG. (2001). "Family I. Chrysiogenaceae fam. nov.". In: Boone DR, Castenholz RW, Garrity GM (Ed.). Bergey's Manual of Systematic Bacteriology, 2nd edn, vol. 1 (The Archaea and the Deeply Branching and Phototrophic Bacteria),. Springer, New York,. ss. 421-425. 
  2. ^ "16S rRNA-based LTP release 123 (full tree)" (PDF). Silva Comprehensive Ribosomal RNA Database. 16 Eylül 2016 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mart 2016. 
  3. ^ "Family: Chrysiogenaceae". List of Prokaryotic names with Standing in Nomenclature (İngilizce). 3 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Haziran 2021.