Chūō, Tokyo

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Chūō (Tokyo) sayfasından yönlendirildi)
Chūō
中央区
Chūō semti
Sumida Nehri kıyısında Chuo manzarası
Chūō bayrağı
Bayrak
Chūō arması
Arma
Chūō'nun Tokyo'daki konumu
Chūō'nun Tokyo'daki konumu
Ülke Japonya
BölgeKantō
PrefektörlükTokyo
İdare
 • Belediye başkanıYoshihide Yada
Yüzölçümü
 • Toplam10.21 km²
Nüfus
 (2015)
 • Toplam141,454
 • Yoğunluk13850/km²
Zaman dilimiUTC+09.00 (JST)

Chūō (Japonca中央区 Chūō-ku; "merkez"), Japonya'nın başkenti Tokyo'nun 23 özel semtinden biridir. Semt Tokyo'nun merkezinde yer almaktadır ve Chiyoda, Kōtō, Minato, Sumida ve Taitō semtleri ile komşudur. Yüzölçümü 10.21 km² olan semtin nüfusu 1 Mayıs 2015 tarihi itibarı ile 141,454'tür.

Chūō, Tokyo'nun eski ticari merkezi olup bu unvanı II. Dünya Savaşı'ndan sonra Shinjuku almıştır. Semtte, Tokyo'nun en pahalı alışveriş merkezlerinden biri olan ve Matsuzakaya, Mitsukoshi, Wako ve Printemps mağazalarına ve ünlü Kabuki-za tiyatrosuna ev sahipliği yapan Ginza ile Tokyo Menkul Kıymetler Borsası ve Japonya Bankası'nın yer aldığı önemli bir iş merkezi olan Nihonbashi bulunmaktadır. Ayrıca görüntü ve elektronik şirketi Ricoh'un genel merkezi de yer almaktadır.[1] Ayrıca Chūō'nun güneyinde Sumida Nehri'nin ağzında Hamarikyū Parkı ve Tsukiji'de Tsukiji Balık Pazarı yer almaktadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Company Data 5 Şubat 2009 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.". Ricoh. 6 Aralık 2016 tarihinde erişilmiştir.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]