Cezayir mutfağı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kuskus

Cezayir mutfağı, Cezayir'e özgü yemek pişirme tarzıdır.[1] Cezayir mutfağı, Berberi kökenli bir Akdeniz ve Kuzey Afrika mutfağı olup Cezayir'in yüzyıllar boyunca diğer kültürler ve milletlerle olan etkileşimlerinden ve alışverişlerinden etkilenmiştir. Hem kara hem de deniz ürünlerinden elde edilen bir zenginlik ile karakterizedir. Cezayir topraklarına yönelik fetihler veya demografik hareketler, farklı halklar ve kültürler (Berberiler, Araplar, Türkler, Endülüsler, Fransızlar ve İspanyollar) arasındaki alışverişin ana faktörlerinden ikisiydi.

Cezayir mutfağı, bölgeye ve mevsime bağlı olarak çeşitli yemekler sunar, ancak özünde sebze ve tahıllar kalır. Cezayir yemeklerinin çoğu ekmek, etler (kuzu eti, sığır eti veya kümes hayvanları), zeytinyağı, sebzeler ve taze otlar etrafında toplanmıştır. Sebzeler genellikle salatalar, çorbalar, tajine, kuskus ve sos bazlı yemekler için kullanılır. Mevcut tüm Cezayir geleneksel yemeklerinden en ünlüsü, ulusal bir yemek olarak kabul edilen kuskustur.

Cezayir'de Müslümanların domuz eti tüketmesi İslam hukukuna göre yasaktır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Food in Algeria" 5 Ekim 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.. Food in Every Country (website). Accessed May 2010.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]