Cesur ve Güzel (dizi, 2016)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Cesur ve Güzel
Dizinin afişi
FormatTelevizyon dizisi
TürDram
Romantik
SenaristEce Yörenç
YönetmenAli Bilgin
BaşrolKıvanç Tatlıtuğ
Tuba Büyüküstün
BesteciToygar Işıklı
Ülke Türkiye
DiliTürkçe
Sezon sayısı1
Bölüm sayısı32 (bölümleri listesi)
Yapım
YapımcıKerem Çatay
Pelin Diştaş Yaşaroğlu
Mekânİstanbul
Görüntü yönetmeniVeysel Tekşahin
Gösterim süresi120 dakika
Yapım şirketiAy Yapım
Yayın bilgileri
KanalStar TV
Resim formatı576i (16:9 SDTV)
1080i (HDTV)
Ses formatıStereo
Yayın tarihi10 Kasım 2016 - 22 Haziran 2017
DurumuSona erdi
Dış bağlantılar

Cesur ve Güzel, yönetmenliğini Ali Bilgin'in yaptığı, senaryosunu Ece Yörenç'in yazdığı, Ay Yapım imzalı, 2016-2017 yılları arasında Star TV'de yayımlanan dram ve romantik türdeki Türk televizyon dizisidir. İlk bölümü 10 Kasım 2016 tarihinde yayımlanan dizi, 22 Haziran 2017 tarihinde yayımlanan 32. bölümü ile final yaparak sona ermiştir.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Cesur Alemdaroğlu, İstanbul'un hemen dışındaki Korludağ kasabasına doğru arabasını sürerken, kafasında babasının çalınan hayatını geri almak üzere kurduğu plan vardır. Birdenbire ağaçların arasından yola, üstünde binicisiyle birlikte kontrolden çıkmış bir at fırlar. Bir tarafı uçurum olan arazide dört nala gitmektedir. Cesur kendi hayatını tehlikeye atarak atı durdurur ve kızı kurtarır. Cesur ve Sühan böyle tanışır. Cesur çok geçmeden Sühan’ın Tahsin Korludağ’ın kızı olduğunu öğrendiğinde, düşmanının en zayıf ve hassas noktasını ele geçirmeye karar verir. Sühan, hayatına Cesur girene kadar Bülent’le evleneceğinden ve güvenli hayatında mutlu mesut yaşayacağından emindir. Lakin işler tersine döner.

Oyuncu kadrosu ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu Karakter Bölümler Hakkında
Kıvanç Tatlıtuğ Cesur Alemdaroğlu/
Karahasanoğlu
1-32 Yakışıklı ve gizemli bir genç adam olan Cesur Karahasanoğlu, soy ismini Alemdaroğlu olarak değiştirerek babasının çalınan hayatını Tahsin Korludağ'dan geri almak ister. Başta umursamaz, zengin bir çapkın gibi görünen Cesur'un hayatında aşktan ve paradan çok daha önemli şeyler olduğu zaman içinde anlaşılacaktır. Her hamlesini bir savaşçı gibi dikkatle planlayan Cesur’un en büyük mücadelesi her şeye rağmen, söz geçiremediği kalbiyle olacaktır. 11. bölümde Sühan ile evlenmiştir.
Tuba Büyüküstün Sühan Korludağ/Alemdaroğlu Genç, başarılı ve güçlü bir kadın olan Sühan, babası Tahsin Korludağ’ın göz bebeğidir. Kendi yetiştirdiği çiçeklerden ürettiği ünlü bir parfüm markasının sahibidir. Damarına basılmadığı sürece sakin ve sevimli bir yapıda olan Sühan gerektiğinde dikenlerini çıkarmaktan çekinmez, ne de olsa babasının kızıdır. Hayatına Cesur'un girmesiyle dünyası altüst olur. Bu gizemli adam ona varlığından haberdar olmadığı duyguları hissettirecek, onunla birlikte geçmişin sırlarına doğru bir yolculuğa sürüklenirken güvendiği her şeyi sorgulayacaktır. 11. bölümde Cesur ile evlenmiştir.
Tamer Levent Tahsin Korludağ Korludağ kasabasının en büyük toprak sahibi ve kurucusudur. Ailesini büyütmek, kök salmak tutkusunun en büyük sebebi. İstanbul'un hemen kenarında vaktiyle türlü şekillerde sahip olduğu arazilerle kendine bir imparatorluk kurmuştur. Birdenbire hayatlarına giren Cesur Alemdaroğlu ile kısa sürede bir güç savaşı içine girer. Cesur'a ne kadar öfkelense de onun mertliğinden, zekâsından ve dik duruşundan etkilenir.
Devrim Yakut Mihriban Aydınbaş Korludağ'da yaşayan Mihriban Aydınbaş güçlü bir kadındır. Tahsin Korludağ yıllar önce Mihriban'ı nikâh masasında gelinliğiyle bırakmış ve Sühan'ın annesiyle evlenmeyi seçmiştir. Bu hikâye aralarında yıllar içinde giderek daha kemikleşen bir düğüme dönüşmüştür. Mihriban, Tahsin Korludağ'a inat, yeni bir hayat kurar ve Tahsin'le zaman içinde ortak olur. Ancak aralarındaki soğuk savaş sürmektedir. Cesur kasabaya geldiğinde Mihriban, Tahsin Korludağ'a karşı yanında bir müttefik bulduğunun farkındadır. Cesur'la birlikte attığı her adım, yıllardır özlemini duyduğu zafere bir adım daha yaklaşmasına neden olacaktır.
Erkan Avcı Korhan Korludağ Tahsin Korludağ'ın oğlu ve Sühan'ın abisidir. Cahide ile evlidir. Babasının hayalindeki erkek evlat olmadığının çok farkındadır. Karısı Cahide’nin kanatları altında, onun itmesiyle Korludağ’daki hayatına motive olan Korhan’ın ailedeki yeri, Cahide’nin hamile olduğunu öğrendiği gün değişir. Babasının bir anda göz bebeği olur.
Serkan Altunorak Bülent Aydınbaş Bülent, Mihriban’ın oğlu, Sühan'ın sevgilisidir. Çocukluğundan beri tanıdığı Sühan ile evlenerek kendisini ve Korludağ’daki yerini garantiye almak istemektedir, yalnız evlenme teklifi Sühan tarafından reddedilir. Cesur yüzünden reddedildiğini düşünür ve Cesur'a düşman olur. Cahide ile yapacağı iş birliği, başına giderek büyüyen belalar açacak, bu süreçte daha tehlikeli bir adam hâline gelecek olan Bülent, Cesur’un en büyük düşmanı olduğunun farkındadır.
Sezin Akbaşoğulları Cahide Korludağ Korhan'ın eşi Cahide, ünlü olamamış bir oyuncudur. Tahsin Korludağ’ın oğlu Korhan’la evlendikten sonra arzu ettiği hayata sahip olur. Oldukça hırslı ve akıllı bir kadındır. Korhan'ın üzerindeki etkisi oldukça yüksektir. Her şeyin sahibi olmak için Tahsin Korludağ’ın ölmesini beklemeye kararlıdır. Bu uğurda elini kana bulamaktan bile çekinmeyecektir. Tehlikeli dostları, dostlukları vardır.
Müfit Kayacan Rıfat İlbey Hasan Karahasanoğlu'nun (Cesur'un babası) en iyi arkadaşıdır ve bu yüzden Cesur'un intikam almasına yardımcı olur.
Fırat Altunmeşe Kemal Korludağların seyisi olan Kemal, kâhyanın kızı Şirin ile nişanlıdır. Korludağ çiftliğinden kovulan Kemal’i Cesur işe alır. Şirin'le evlendikten sonra Cesur’un çiftliğinde yaşarlar. Kemal, Cesur’un zaman içinde en yakın arkadaşı ve sırdaşı olur.
Irmak Örnek Şirin Şirin, Korludağların kâhyası olan Salih ve Reyhan’ın kızı, Sühan’ın ise en yakın arkadaşı, sırdaşıdır. Kemal ile nişanlıdır. Sühan’la Cesur arasındaki posta güvercini ve bu aşkın en büyük destekçisidir.
Gözde Türkpençe Banu Banu, Cesur’un avukat olan kız arkadaşıdır. Cesur’un sırrını bilir. İntikamını almasında en büyük hedef ortağıdır. Okul yıllarında Cesur'la aşk yaşarlar. Büyüdükçe herkes kendi hayatına doğru ilerler. Ama ortak sırları Banu'yu Cesur'a yaklaştırır. Zaman içinde Cesur’un Sühan’a duyduğu yakınlığı kıskanan Banu, Sühan'dan o yüzden hiç hazzetmez.
Işıl Dayıoğlu Reyhan Reyhan, Korludağların emektar hizmetçisidir. Evin kâhyası Salih'in eşi, Şirin'in annesidir. Kocası Salih’in karanlığından haberi yoktur.
Zeynep Kızıltan Hülya Hülya, bir hayat kadınıdır, Cahide ile yaptığı anlaşmayla, istediği lüks yaşama ulaşmayı hedeflemektedir. Cahide’nin hayatındaki en önemli ama en tehlikeli kadındır. Taşıdığı emanet Cahide'yle ömür boyu sürecek bir ortaklık kazandıracaktır.
Cansu Türedi Necla Adalet'in eczanesinde çalışmakta olan Necla, cıvıl cıvıl, neşeli bir kızdır. Tek kusuru sır tutamamaktır.
Yiğit Özşener Rıza 15-32 Suç işlemeden 30 yıl hapis yatan Rıza, hapishaneden nakli sırasında firar eder ve Tahsin'den intikam almak ister.

Bitirilen karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu Karakter Bölümler Hakkında
Nihan Büyükağaç Adalet Soyözlü 1-26 Korludağ kasabasında eczane sahibi olan Adalet, Tahsin'in, Sühan’dan sonra değer verdiği tek kadındır. Adalet, gururlu ve güçlü bir kadın olmasına rağmen, Tahsin Korludağ’a duyduğu aşk nedeniyle yıllarca onun hayatında ikinci kadın olmayı mağrur bir şekilde kabullenmiştir. Tahsin Korludağ ile geçmişe ait büyük bir sırra sahiptir.
Okday Korunan Salih 1-22 Korludağların kâhyası olan Salih, Tahsin’in sağ koludur. Tahsin Korludağ’ın karanlığının bekçisidir. Korludağların sırrını korumak için yapmayacağı şey yoktur.
Tilbe Saran Fügen 2-16 Cesur'un hasta annesidir. Cesur'un yanında kalmaktadır ve yüksek sesten çok korkar.

Yayın takvimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Yayın günü ve saati Sezon başlangıcı Final Çekilen bölüm sayısı Bölüm aralığı Yayın yılı TV kanalı
1. sezon Perşembe 20.00 10 Kasım 2016 22 Haziran 2017 32 1-32 2016-2017 Star TV

Bölümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ödüller ve adaylıklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Ödül töreni Kategori Aday Sonuç
2016 GQ Türkiye Ödülleri GQ Türkiye Ödülleri Kıvanç Tatlıtuğ Kazandı
2017 TelevisionDisisi.com En İyi Ödüller En İyi Çift Cesur ve Suhan
Sayidaty magazine[1] En İyi Erkek Oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ
En İyi Kadın Oyuncu Tuba Büyüküstün
Seul Uluslararası Drama Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ Adaylık
En İyi Yönetmen Ali Bilgin
En İyi Drama Dizisi Cesur ve Güzel Kazandı
TelevisionDisisi.com En İyi Ödüller En İyi Kadın Oyuncu Tuba Büyüküstün Henüz belirtilmemiş
Farklı Uluslararası Arap Festivalleri Ödülleri En İyi Çift Cesur ve Sühan Kazandı

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arap dünyasının rüya çifti Tuba Büyüküstün ve Kıvanç Tatlıtuğ | GazeteMag". www.gazetemag.com. 13 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Eylül 2017. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]