Cenaze Arabası (film)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Cenaze Arabası
The Hearse
Filmin orijinal sinema afişi
YönetmenGeorge Bowers
SenaristWilliam Bleich
OyuncularTrish Van Devere
Joseph Cotten
David Gautreaux
Donald Hotton
MüzikWebster Lewis
KurguGeorge Berndt
DağıtıcıCrown International Pictures
Çıkış tarih(ler)iHaziran 1980 (1980-06) (ABD)
Süre95 dakika
ÜlkeAmerika Birleşik Devletleri ABD
Dilİngilizce

Cenaze Arabası (İngilizce: The Hearse), 1980 tarihli ABD yapımı korku filmidir. Filmin başrollerinde Trish Van Devere ve Joseph Cotten vardır.

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir öğretmen olan Jane Hardy, eşinden yeni boşanmış ve son dönemlerde ruhsal çöküntü geçirmiştir. Teyzesinin vasiyetnamesinde kendisine bıraktığı eski bir evde kalmak için yaz tatilinde Blackford kasabasına gelir. Teyzesinin cesedi daha önceden kaybolduğu için söz konusu evin hayaletli olduğuna dair bir düşünce vardır.

Teyzesinin sağken Jane'den sakladığı fakat kasaba halkının bildiği bir takım şeyler vardır. Jane zaman geçtikçe teyzesinin sırlarını öğrenmeye başlar. Jane'nin teyzesi sağlığında şeytana tapmıştır. Ölümünden sonra teyzesinin cansız vücudunu taşıyan cenaze arabası kaza yapmıştır. Tabut ve aracın sürücüsü ise kaybolmuştur. O günden itibaren, Jane'nin miras yolu ile elde ettiği eve habis ruhlar musallat olmuştur. Gerçekler gün yüzüne çıkınca Jane, Blackford'u terk etme girişiminde bulunur; lakin teyzesinin cansız vücudunu taşıyan cenaze arabası tarafından kovalanır ve evdeki ruhlar ile cenaze arabası tarafından kasabada rehin tutulur.

Oyuncu kadrosu[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]