Catarina Furtado

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Catarina Furtado
DoğumCatarina Cardoso Garcia da Fonseca Furtado
25 Ağustos 1972 (51 yaşında)
Lizbon, Portekiz
MilliyetPortekizli
MeslekTelevizyon sunucusu, oyuncu
Etkin yıllar1991-günümüz
Evlilik
João Reis (e. 2005)
Çocuk(lar)2
İmza

Catarina Furtado (d. 25 Ağustos, 1972) Portekizli televizyon sunucusu. RTP kanalında gazeteci Joaquim Furtado'nun kızı.

Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

1990'lı yılların başında başlayan televizyonda kariyeri boyunca SIC ve RTP televizyon ağları yanı sıra radyo istasyonları [Rádio Comercial] ve RDP Antena 3 . Reşit olmayan bir kızken Catarina, Manoel de Oliveira tarafından yönetilen Non, ou a Vã Glória de Mandar filminde kısa konuşma rolü oynuyordu. Daha sonra Killing Time ('[Cannes Film Festivali'nde] çıkan İngilizce bir film),' Fatima '(İtalyan filmi) gibi filmlerde rol aldı. Fabrizio Costa), Anjo da Guarda ve Pesadelo cor-de-rosa adlı eserleri de yayınladı.

Catarina'nın ilk büyük başarısı, popüler müzik videolarının ve ulusal haftalık rekor grafiği adlı bir Portekizli program olan RTP'deki Top + adlı TV şovunda bir sunucuda bulunmasıydı. Portekiz MTV'nin kurulmasından yıllar önce SIC ağı üzerinde MTV Portekiz programına ev sahipliği yapmasına neden olan bir müzik gösterisi oldu. O, Catarina'nın bir helikopter ülkesine geldiği Portekiz'in küçük kasabalarında sıklıkla vurulan SIC televizyonunda, 'Treasure Hunt' ( Caça ao Tesouro ) da dahil olmak üzere çeşitli şovlar düzenlemeye devam etti. .

8 Ocak 2018 tarihinde, Daniela'nın Sílvia Alberto, Filomena Cautela, ve Daniela Ruah, ile birlikte 2018 Eurovision Şarkı Yarışması'nı sunacağı açıklanmıştır.[1]

Filmografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Here come the girls! Presenters of Eurovision 2018 revealed!". eurovision.tv. European Broadcasting Union. 8 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2018. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Önce gelen:
Ukrayna Volodımır Ostapçuk, Oleksandr Skiçko ve Timur Miroşnıçenko
Eurovision Şarkı Yarışması sunucusu
(Sílvia Alberto, Filomena Cautela, ve Daniela Ruah ile birlikte)

2018
Sonra gelen:
İsrail Bar Refaeli, Erez Tal, Assi Azar ve Lucy Ayub