Carlos Watson (futbolcu)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Carlos Watson
Carlos Watson - January 2016.jpg
Saprissa'nın teknik direktörlüğünü yaptığı dönemde Carlos Watson (Ocak 2016)
Kişisel bilgileri
Tam adı Carlos Enrique Watson Simes
Doğum tarihi 22 Kasım 1951 (1951-11-22) (68 yaşında)
Doğum yeri Limón, Kosta Rika
Boyu 1,73 m (5 ft 8 in)
Mevkii Defans
Altyapı kariyeri
Cieneguita
Colegio Nocturno de Limón
Profesyonel kariyeri*
Yıllar Takım Maç (Gol)
1978-1979 Herediano
Yuba Paniagua
Teknik direktörlük kariyeri
1983-1984 Alajuelense
1989 Municipal Palmares
1990-1992 Kosta Rika U-21
1992-1993 Carmelita
1993-1994 Saprissa
1994-1995 Municipal Turrialba
1996-1997 Saprissa
1998-2001 Kosta Rika U-20
2001-2002 Herediano
2006 Herediano
2006 Kosta Rika
2011-2012 Kosta Rika U-20
2012-2014 Uruguay
2015-2017 Saprissa

* Yalnızca lig maçları ve gollerini içerir.


Carlos Enrique Watson Simes (d. 22 Kasım 1951, Limón), Kosta Rikalı futbolcu ve teknik direktördür. Defans pozisyonunda görev aldığı futbolculuk kariyerinin ardından teknik direktörlük yapmıştır.

Futbolculuk kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Cieneguita ve Colegio Nocturno de Limón altyapılarında futbol oynadı.[1] 1978-1979 yıllarında oynadığı Herediano'da, 1978 ve 1979 sezonlarında Primera División şampiyonluğu yaşadı. Ardından Yuba Paniagua'da forma giydi.[1]

Teknik direktörlük kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Futbolculuk kariyerinin ardından teknik direktörlük yapmaya başlayan Watson, ilk olarak 1983 yılında Alajuelense'nin teknik direktörlüğüne getirildi ve 1984'e kadar bu görevde kaldı. 1989'da Municipal Palmares, 1990-1992 yılları arasında Kosta Rika 21 yaş altı millî takımı, 1992-1993 yıllarında Carmelita, 1993-1994 yıllarında Saprissa, 1994-1995 yıllarında Municipal Turrialba, 1996-1997 yıllarında ikinci kez Saprissa, 1998-2001 yılları arasında Kosta Rika 20 yaş altı millî takımı, 2001-2002 yıllarında Herediano, 2006'da ikinci kez Herediano ve sonrasında Kosta Rika millî takımı, 2011-2012 yıllarında ikinci kez Kosta Rika 20 yaş altı millî takımı, 2012-2014 yılları arasında Uruguay ve son olarak 2015-2017 yılları arasında üçüncü kez Saprissa'nın teknik direktörlüğünü yaptı.

Başarıları[değiştir | kaynağı değiştir]

Futbolcu olarak[değiştir | kaynağı değiştir]

Herediano

Teknik direktör olarak[değiştir | kaynağı değiştir]

Saprissa

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b Calvo Castro, Rodrigo (11 Haziran 2001). "Señor de la pasión". La Nación (İspanyolca). San José. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mart 2019. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]