Canavarlar Denizi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Canavarlar Denizi
The Sea of Monsters
YazarRick Riordan
ÇevirmenKadir Yiğit Us
ÜlkeABD
Dilİngilizce
TürFantastik
Yayım2006 (özgün)
2009 (Türkçe)
YayımcıDoğan Egmont Yayıncılık
Sayfa282
Percy Jackson ve Olimposlular serisi
Şimşek Hırsızı Canavarlar Denizi Titan'ın Laneti

Canavarlar Denizi, Percy Jackson & Olimposlular serisinin ikinci kitabıdır. Yazarı Rick Riordan olan kitabın birinci baskısı Şubat 2009'da Doğan Egmont Yayıncılık tarafından yapılmıştır.

Arka kapak[değiştir | kaynağı değiştir]

Melez Kampı'nın sihirli sınırlarının zayıflaması herkesi dehşete düşürüyor. Birisi çok zalim bir planı uygulamaya koydu bile. Percy ve melez arkadaşları bu işe el atmazlarsa yarıtanrıların bu güzel sığınağı yok olma tehlikesiyle karşı karşıya! Thalia'nın ağacını iyileştirebilecek tek şey de yıllar önce polyphemus tarafından çalınan Dünya'nın en güçlü doğa büyülerinden Altın Post. Bermuda Şeytan üçgeninin ortasına maceraya atılan melezlerimizi zorlu ama bir o kadar da heyecanlı bir yolculuk bekliyor. Hem Kıvırcık'ı kurtarmak, hem de Altın postu bulmak için az zamanları var.

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Melez Kampı'ndan ayrılana kadar çok sakin bir yıl geçiren Percy okulun son haftasında canavarlarla karşılaşır. Kardeşi olduğunu bilmediği arkadaşı Tyson'la yakantop misali düello mücadelesi vermek zorunda kalır. Luke Thalia'nın ağacını zehirler. Bariyer hasar görür. Melez kampına gittiklerin de Tyson'un kardeşi olduğunu öğrenir. Kıvırcık Percy'le duygu bağı kurmuştur. Onunla ilgili birçok rüya görür. Canavarlar Denizi'nden Kıvırcığı kiklobun elinden kurtarmaya çalışırlar. Percy, Annabeth ve Kıvırcık Canavarlar Denizi'nden dönerken altın postlu canavarla karşılaşırlar. Percy onu öldürür ve her derde deva olan altın postu alırlar. Thalia'nın ağacına etkili olabileceğini düşünürler. Melez Kampı eskisi gibi güvenli haline döner. Fakat altın post etkisini çok fazla gösterir ve Thalia normale döner. Ağaç ise hala görevini sürdürmektedir.