Campina GmbH

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Campina GmbH
TipHalka açık
EndüstriGıda endüstrisi
Kuruluş1996
Genel merkezi
ÜrünMandıra ürünü, süt ürünleri, yoğurtlar
Alt kuruluş(lar)FrieslandCampina
Çalışan sayısı2400 (2006)
Web sitesicampina.de
Campina merkezi Heilbronn

Campina GmbH Stuttgart'ın yaklaşık 60 km kuzeyindeki Heilbronn'da bulunan, önde gelen bir Alman süt ürünleri şirketidir. Campina BV ile beraber Hollandalı süt kooperatifi FrieslandCampina'nın bir yan kuruluşudur. Şirket, 1996 yılında Stuttgart merkezli Südmilch AG'nin yeniden adlandırılmasından sonra kuruldu.

Her şey 1871'de çiftçilerin yerel kooperatif süt fabrikalarında güçlerini birleştirdiği zaman başladı. Bunu yapmanın nedenlerinden biri, soğutma eksikliği idi. Çiftçiler sütlerini hızlı bir şekilde müşterilerine ulaştırmak için birlikte çalışmak zorunda kaldılar. Güçlere katılmanın bir başka nedeni de pazarda daha fazla güç kazanmaktı.

Milchversorgung Heilbronn GmbH (MVH)[değiştir | kaynağı değiştir]

MVH Temmuz 1924'te Heilbronn kasabasında kuruldu. Yerel "süt departmanından" bir takip şirketi olan MVH, kasabaya, kooperatif süt alıcıları ve satıcılarına aitti.[1] 1933'te MVH, yakınlardaki Ilsfeld, Bretzfeld, Neuenstadt am Kocher ve Mainhardt kentlerinde yerel işletmeler satın aldı. 1968'de Heilbronn'un Neckargartach bölgesinde yeni bir süt fabrikası kuruldu.[2] O zaman türünün en modern süt işleme tesislerinden biriydi.[3] Şubeler kapatıldı ve bir fabrikaya birleştirildi.

Südmilch AG[değiştir | kaynağı değiştir]

Südmilch AG logo

1969'da Friedrich Wilhelm Schnitzler'in kurduğu MVH, Stuttgart merkezli Württ merkezli bölgeler arası Interessengemeinschaft Milch (Intermilch) ile ittifak yapmıştır. Almanya'daki en büyük süt işleme şirketi olan Künzelsau Milchverwertung Südmilch AG (WMV) ve Dauermilchwerk Hohenlohe-Franken GmbH da bulundu.[4] 1972'de MVH, Südmilch AG olmak üzere WMV ile birleşti. Şirket 1993'te hükûmet sübvansiyonları ve eski Doğu Almanya'daki şirket yatırımları üzerindeki skandalın ardından alıcılığa girdi. Bu, başkanın Güney Amerika'da saklanmasına ve Hollandalı süt kooperatifi Campina Melkunie tarafından devralınmasına neden oldu.[5]

1970'li ve 80'li yıllar boyunca Südmilch AG, Stuttgart'ın kuzeyindeki bir merkezden doğrudan Milchhof'un ('süt bahçesi' olarak tercüme edilir) tramvay durağının hemen yanından geçti. Tramvay durağı hala bu güne kadar var, ama eski binalardan sadece biri hala duruyor.

Campina GmbH[değiştir | kaynağı değiştir]

1996 yılında eski Südmilch AG şirketinin adı Campina AG idi. Almanya'daki diğer Campina Melkunie yan kuruluşlarıyla 1999'da yeni bir şirket olan Campina GmbH ile sonuçlanan bir dizi birleşmeyi takip etti. 2002 yılında şirketin adı Campina GmbH & Co. KG olarak değiştirildi. 2000 yılında eski Milchwerke Köln-Wuppertal kooperatifi, Köln, Wuppertal, Essen, Iserlohn ve Lindlar'daki eski faktörlerle birlikte şirketle birleşti.[6] Daha önce Hollanda'daki ana şirket tarafından satın alınan diğer şirketler, Heilbronn'daki Campina altında birleştirildi: Emzett, Kutel ve Molkerei Strothmann. Eylül 2007'de şirket Campina GmbH ismini aldı.[7]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ https://www.landtag-bw.de/files/live/sites/LTBW/files/dokumente/gesetzblaetter/1968/GBl196826.pdf
  2. ^ "FrieslandCampina Germany - Campingplatz". RouteYou (Almanca). 5 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Şubat 2024. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 13 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ocak 2019. 
  4. ^ http://reutlingenwiki.de/index.php?title=S%C3%BCdmilch_AG[ölü/kırık bağlantı]
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". ww25.deacademic.com. 13 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Şubat 2024. 
  6. ^ "Arşivlenmiş kopya". 23 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ocak 2019. 
  7. ^ "Südmilch · Landliebe Molkereiprodukte GmbH · Deutschland · mynetfair". www.mynetfair.com. Erişim tarihi: 13 Şubat 2024. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]