Cadılar Bayramı 5: Michael Myers'ın İntikamı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Cadılar Bayramı 5: Michael Myers'ın İntikamı
Halloween 5: The Revenge of Michael Myers
Film afişi
YönetmenDominique Othenin-Girard
YapımcıRamsey Thomas
YazarMichael Jacobs
Dominique Othenin-Girard
Shem Bitterman
UyarlamaKarakterler
ile John Carpenter
Debra Hill
OyuncularDonald Pleasence
Danielle Harris
Ellie Cornell
Beau Starr
Wendy Kaplan
Tamara Glynn
MüzikAlan Howarth
Görüntü yönetmeniRobert Draper
KurguCharles Tetoni
Jerry Brady
StüdyoMagnum Pictures
Trancas International
DağıtıcıGalaxy International
CinsiSinema filmi
TürüKorku
RenkRenkli
Çıkış tarih(ler)i13 Ekim 1989
Süre96 dakika
Ülke ABD
Dilİngilizce
Bütçe3 milyon $[1]
Hasılat11.6 milyon $[1]
Önceki filmCadılar Bayramı 4: Michael Myers'ın Dönüşü
Devam filmiCadılar Bayramı: Ölüm Çığlığı

Cadılar Bayramı 5: Michael Myers'ın İntikamı, Dominique Othenin-Girard'ın yazıp yönettiği, başrollerini Donald Pleasence ve Danielle Harris'in paylaştığı 1989 yapımı Amerikan slasher filmidir. Halloween serisinin beşinci bölümü, önceki saldırısından travmatize olan yeğeni Jamie Lloyd'u öldürmek için tekrar Haddonfield kasabasına dönen seri katil Michael Myers'ı takip ediyor. anne.

Hikaye[değiştir | kaynağı değiştir]

31 Ekim 1988'de Michael Myers vurulur ve bir tuz madeni kuyusuna düşer. Haddonfield'ın kamyoncularından oluşan linç çetesi Şerif Ben Meeker ve eyalet polisi, onun işini bitirmek için dinamit attı. Dinamit patlamadan önce yakındaki bir dereye kaçan Michael, komaya girdikten sonra onu sağlığına kavuşturan yaşlı bir keşişle karşılaşır. Bir yıl sonra, 30 Ekim 1989'da Michael uyanır, münzevi bıçağıyla bıçaklayarak öldürür ve bir yıl önce kendisi tarafından öldürülmekten kıl payı kurtulan yeğeni Jamie Lloyd'u tekrar bulmak için Haddonfield'a döner.

Jamie, üvey annesine saldırdıktan sonra Haddonfield Çocuk Kliniğine kaldırıldı. Jamie, psikolojik travma nedeniyle dilsiz hale getirildi, kabuslar ve nöbetler geçiriyor ve amcasıyla telepatik bir bağın belirtilerini gösteriyor. Dr. Sam Loomis, Jamie'nin Michael ile psişik bağının farkına varır ve Meeker'ı Michael'ın hala hayatta olduğuna ikna etmeye çalışır. Bu sırada Michael, Jamie'nin üvey kız kardeşi Rachel'ı bıçaklayarak öldürür ve arkadaşları Tina'yı takip etmeye başlar. Michael, Tina'nın erkek arkadaşı Mike'ı öldürür ve ardından Tina'nın Mike'a daha önce verdiği bir maske takarak onun kılığına girer.

O gecenin ilerleyen saatlerinde Tina ve arkadaşları Sam ve Spitz, bir çiftlikte bir Cadılar Bayramı partisine giderler. Tina'nın tehlikede olduğunu hisseden Jamie (konuşma yeteneğini kısmen geri kazanmış olan) onu uyarmaya gider. Sam ve Spitz ahırda seks yaparken Michael, Spitz'i dirgenle delip geçer ve Sam'in kafasını tırpanla keser. Tina cesetleri bulur ve yakındaki polis yardımcılarını uyarmaya gider, ancak Michael'ın onları çoktan öldürdüğünü öğrenir. Tina kaçar ama Jamie ve arkadaşı Billy Hill (klinikten bir hasta arkadaşı) gelir. Michael, Jamie'yi arabada kovalamaya başlar ama bir ağaca çarpar. Michael arabadan iner ve Tina, Jamie ve Billy'nin kaçmasına izin vermek için kendini feda eder. Loomis gelir ve Jamie sonunda Michael'ı sonsuza dek durdurmasına yardım etmeyi kabul eder.

Jamie'nin yardımıyla Loomis ve Meeker, eski Myers evinde onu terk edilmiş çocukluk evine geri çekmek için bir düzen kurdu. Aniden, polis, Michael'ın kliniğe zorla girdiğini söyleyen bir telefon alır ve bu, Meeker ve memurların çoğunun gitmesine neden olur; ancak, bu çağrı sadece bir oyalamadır. Michael görünür ve eve girmeden önce dışarıdaki devriye arabasında oturan askeri öldürür. Loomis onu ikna etmeye çalışır, ancak Michael onu keser ve merdiven tırabzanının üzerine atar. Michael, Jamie'yi evin her yerinde kovalamadan önce koruyan yardımcı Bloch'u öldürür. Jamie bir çamaşır kanalında saklanır ama Michael onu bıçaklayıp yaraladığında onu terk etmek zorunda kalır. Üst kattan kaçan Jamie, köpek Max, Rachel ve Mike'ın cesetlerini tavan arasında bulur. Michael Jamie'yi bulur ve onu öldürmeye çalışır, ancak Jamie ona 'Amca' diye hitap ettiğinde durur ve maskesini çıkarır. Jamie onun yüzüne dokunduğunda öfke nöbetine girer ve onu tekrar kovalar. Jamie aşağı iner ve Loomis'i bulur. Loomis, Jamie'yi Michael'ı tuzağa düşürmek için kullanır, onu sakinleştirici tabancayla vurur ve üzerine çelik bir ağ atar.O, kapana kısılmış, uyuşturulmuş Michael'ı bir tahta kalasla bilinçsizce döver ve sonunda felç geçirip Michael'ın üstüne çökene kadar.

Meeker ve polisin geri kalanı kısa bir süre sonra geri döner ve Michael daha sonra gözaltına alınır. Meeker, Jamie'ye hücreye kapatılan Michael'ın ölene kadar hapiste kalacağına dair güvence verir; Ancak Jamie ona inanmaz ve Michael'ın "asla ölmeyeceğini" söyler. Memurlardan biri Jamie'yi eve getirmeye gittiğinde, Michael'ı arayan siyahlar içindeki gizemli bir adam geldiğinde polis karakolunda patlamaya neden olur. Silah sesini duyan memur, Jamie'yi arabada kalması için uyardıktan sonra aceleyle içeri girer. Subay geri dönmediğinde, Jamie araştırmak için içeri geri döner ve istasyonun patlamadan tahrip olduğunu, Meeker ve birkaç adamının öldüğünü bulur. Jamie, Michael'ın hücresinin boş olduğunu ve karakolun arka kapısının kırıldığını keşfeder ve Michael'ın Haddonfield'ı korkutmaya devam etmek için tekrar özgür olduğunu fark ettiğinde gözyaşlarına boğulmasına neden olur.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Gelecek[değiştir | kaynağı değiştir]

Süreklilik A[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Box office/business for Halloween 5". 20 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Aralık 2016.