COVID-19 pandemisinden ölenler listesi (2021)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Bu liste, SARS-CoV-2 koronavirüsünün sebep olduğu COVID-19 pandemisi nedeniyle 2021 yılında ölen tanınmış kişilerin kısmi bir listesidir.

Ölenlerin Listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Ölüm tarihi Adı Uyruğu Ölüm yeri Yaşı Notlar Ref.
1 Ocak Abdul Hakim Al-Taher Sudan Sudan 71 Yönetmen ve aktör [1]
1 Ocak Ben Chafin ABD ABD (Richmond) 60 Senato üyesi (2014-2021) [2]
1 Ocak Carlos Escudé Arjantin (Buenos Aires) Arjantin (Buenos Aires) 72 Siyaset bilimci ve yazar [3]
1 Ocak George Whitmore ABD ABD (Fresno) 89 Dağcı ve korumacı [4]
1 Ocak Jean Panisse Fransa Fransa (Marseille) 92 Aktör [5]
1 Ocak Paatje Phefferkorn Hollanda Hollanda (Bussum) 98 Dövüş sanatçısı [6]
1 Ocak Zoran Džorlev Kuzey Makedonya Kuzey Makedonya (Üsküp) 53 Kemancı [7]
2 Ocak Aylin Özmenek Türkiye Türkiye (Ankara) 78 Animatör, eski TRT spikeri [8]
2 Ocak Cléber Eduardo Arado Brezilya Brezilya (Curitiba) 48 Futbolcu [9]
2 Ocak Subiakto Tjakrawerdaya Endonezya Endonezya (Cakarta) 76 Bakan (1993–1998) [10]
2 Ocak Vladimir Korenev Rusya Rusya (Moskova) 80 Aktör [11]
3 Ocak Ali Taher Endonezya Endonezya (Cakarta) 59 Halk Danışma Meclisi üyesi (1997–1999, 2014-2021) [12]
3 Ocak Anil Panachooran Hindistan Hindistan (Thiruvananthapuram) 55 Söz yazarı ve şair [13]
3 Ocak Oyewusi Ibidapo-Obe Nijerya Nijerya (Lagos) 71 Lagos Üniversitesi Şansölye Yardımcısı (2000–2007) [14]
3 Ocak Ricardo Akinobu Yamauti Brezilya Brezilya (Praia Grande) 71 Praia Grande Belediye Başkanı (1997–2000) [15]
3 Ocak Shani Mahadevappa Hindistan Hindistan (Bengaluru) 88 Aktör [16]
3 Ocak Tasso Adamopoulos Fransa Fransa 76 Viyolist [17]
4 Ocak Elias Rahbani Lübnan Lübnan (Beyrut) 82 Besteci ve söz yazarı [18]
5 Ocak Bonifácio José Tamm de Andrada Brezilya Brezilya (Belo Horizonte) 90 Temsilciler Meclisi üyesi (1979–2019) [19]
5 Ocak John Richardson Birleşik Krallık Birleşik Krallık 86 Aktör [20]
5 Ocak Mluleki George Güney Afrika Cumhuriyeti Güney Afrika Cumhuriyeti 72 Ulusal Meclis üyesi (1994–2008) [21]
6 Ocak Antonio Sabàto Sr. ABD ABD (Los Angeles) 77 Aktör [22]
6 Ocak Danilo Lim Filipinler Filipinler (Manila) 65 Kalkınma Kurumu Başkanı (2017-2021) [23]
6 Ocak Edward Gnat Polonya Polonya (Łódź) 80 Siyasetçi [24]
7 Ocak Genival Lacerda Brezilya Brezilya (Recife) 89 Şarkıcı [25]
7 Ocak Leonid Bujor Moldova Moldova 65 Parlamento üyesi (2005–2009) ve Eğitim Bakanı (2009–2011) [26]
7 Ocak Munira Yamin Satti Pakistan Pakistan (Rawalpindi) 65 Siyasetçi [27]
7 Ocak Reynaldo Umali Filipinler Filipinler (Taguig) 63 Temsilciler Meclisi üyesi (2010–2019) [28]
7 Ocak Wilberforce Kisamba Mugerwa Uganda Uganda (Kampala) 75 Tarım ekonomisti [29]
8 Ocak Cástor Oswaldo Azuaje Pérez Venezuela Venezuela (Valera) 69 Trujillo piskoposu (2012-2021) [30]
8 Ocak Steve Lightle ABD ABD 61 Çizgi roman sanatçısı [31]
9 Ocak Fabrizio Soccorsi İtalya İtalya (Roma) 78 Papa Fransis'in özel doktoru (2015-2021) [32]
9 Ocak František Filip Çek Cumhuriyeti Çek Cumhuriyeti 90 Sinema ve TV yönetmeni [33]
9 Ocak Johnson Mlambo Güney Afrika Cumhuriyeti Güney Afrika Cumhuriyeti 80 Politik aktivist [34]
10 Ocak Aminu Isa Kontagora Nijerya Nijerya 64 Siyasetçi [35]
10 Ocak David Stypka Çek Cumhuriyeti Çek Cumhuriyeti 41 Şarkıcı, söz yazarı ve gitarist [36]
10 Ocak Hubert Auriol Fransa Fransa (Paris) 68 Ralli sürücüsü [37]
10 Ocak Nancy Walker Bush Ellis ABD ABD (Concord) 94 Hayırsever ve siyasi kampanyacı [38]
10 Ocak Thorleif Torstensson İsveç İsveç (Halmstad) 71 Şarkıcı [39]
11 Ocak Étienne Draber Kolombiya Kolombiya (Bogotá) 74 Piskopos [40]
11 Ocak Eve Branson Birleşik Krallık Birleşik Krallık 96 Hayırsever ve çocuk refahı savunucusu [41]
11 Ocak Luis Adriano Piedrahíta Sandoval Fransa Fransa (Paris) 81 Aktör [42]
11 Ocak Massoud Achkar Lübnan Lübnan 64 Siyasetçi [43]
12 Ocak Florentin Crihălmeanu Romanya Romanya (Cluj-Napoca) 61 Piskopos [44]
12 Ocak Fred Levin ABD ABD 83 Hukukçu [45]
12 Ocak Shingoose Kanada Kanada 74 Müzisyen [46]
12 Ocak Sidik Mia Malavi Malavi 56 Bakan (2010–2014, since 2020) [47]
12 Ocak Tim Lester ABD ABD (Milton) 52 Amerikan futbolu oyuncusu [48]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ بسبب كورونا .. وفاة الفنان السودانى عبد الحكيم الطاهر (Arapça)
  2. ^ Teague, Slater (1 Ocak 2021). "Virginia state Sen. Ben Chafin dies from COVID-19 complications". WJHL-TV. Johnson City, Tennessee. Erişim tarihi: 1 Ocak 2021. 
  3. ^ "The intellectual Carlos Escudé died". Globelivemedia. 1 Ocak 2021. 19 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ocak 2021. 
  4. ^ "Conservationist George Whitmore, on 1st team to climb Yosemite's El Capitan, dies of COVID-19". The Fresno Bee. 
  5. ^ "Marseille : Jean Panisse, célèbre pour son rôle dans "Manon des Sources" de Marcel Pagnol, est mort à l'âge de 92 ans". France 3 Provence-Alpes-Côte d'Azur (Fransızca). 2 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ocak 2021. 
  6. ^ I. M. Paathje Phefferkorn (Felemenkçe)
  7. ^ "ПОЧИНА МАЕСТРО ЗОРАН ЏОРЛЕВ". 24.mk (Makedonca). 1 Ocak 2021. 
  8. ^ "Eski TRT spikeri Aylin Özmenek'ten kötü haber Kaynak Yeniçağ: Eski TRT spikeri Aylin Özmenek'ten kötü haber". Yeni Çağ Gazetesi. 3 Ocak 2021. 8 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  9. ^ "Morre aos 47 anos, o ex-jogador do Coritiba Cleber Arado, vítima da Covid-19". ge. 2 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  10. ^ "Mantan Menkop dan UKM Subiakto Tjakrawerdaja Meninggal Dunia". SINDOnews.com (Endonezyaca). 3 Ocak 2021. 3 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ocak 2021. 
  11. ^ Исполнитель главной роли в фильме «Человек-амфибия» умер от COVID-19 (Rusça)
  12. ^ mts/gil (3 Ocak 2021). "Oksigen Ali Taher Sentuh 33 Persen sebelum Meninggal Dunia". CNN Indonesia (Endonezyaca). 3 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ocak 2021. 
  13. ^ Senanayake, S.M.H.M.K. (4 Ocak 2016). "Ethical issues in discussing post mortem findings with relatives". Ceylon Medical Journal. 60 (4). s. 165. doi:10.4038/cmj.v60i4.8228. ISSN 2386-1274.  Geçersiz |doi-access=free (yardım)
  14. ^ "Former Unilag VC, Prof Ibidapo Obe, is dead". Vanguard News (İngilizce). 3 Ocak 2021. 3 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ocak 2021. 
  15. ^ "Morre aos 71 anos Ricardo Yamauti, ex-prefeito de Praia Grande, vítima da Covid-19". Santa Portal (Portekizce). 3 Ocak 2021. 3 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  16. ^ "ಹಿರಿಯ ನಟ ಶನಿಮಹದೇವಪ್ಪ ನಿಧನ" [Veteran actor Shanimahadevappa dead]. Prajavani (Kannada). 3 Ocak 2021. Erişim tarihi: 3 Ocak 2021. 
  17. ^ Violist Tasso Adamopoulos has died aged 76 The Strad. Retrieved 6 January 2021.
  18. ^ "Legendary Lebanese musician Elias Rahbani dies at 83". Arab News. 4 Ocak 2021. 4 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  19. ^ Júlio César Santos; Fiúza, Patrícia (5 Ocak 2021). "Ex-deputado Bonifácio Andrada morre aos 90 anos, por complicações decorrentes da Covid-19, em hospital de BH". G1. 6 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ocak 2021. 
  20. ^ Barnes, Mike (7 Ocak 2021). "John Richardson, British Actor in 'She' and 'One Million Years B.C.,' Dies of COVID-19 at 86". Hollywood Reporter. 7 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2021. 
  21. ^ Covid-19 claims 'sport unifier' Mluleki George
  22. ^ "Antonio Sabato Sr., 'Grand Prix' Star, Dead at 77 After COVID-19. His daughter reposted January 10th that Sabaot did not die on the 6th that he died at 11:10 a.m. January 10th. Hospitalization". popculture.com. 9 Ocak 2021. 10 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  23. ^ News, ABS-CBN (29 Aralık 2020). "MMDA chair Danny Lim tests positive for COVID-19". ABS-CBN News (İngilizce). 29 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ocak 2021. 
  24. ^ Zmarł działacz ludowy Edward Gnat (Lehçe)
  25. ^ "Genival Lacerda morre aos 89 anos, vítima da covid-19 - 07/01/2021 - UOL TV e Famosos". tvefamosos.uol.com.br. 7 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2021. 
  26. ^ Fostul deputat și ministru al Educației, Leonid Bujor, a murit din cauza infecției cu noul coronavirus
  27. ^ "PML-N MPA Munira Yamin Satti passes away | SAMAA". Samaa TV (İngilizce). 7 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2021. 
  28. ^ "Ex-Oriental Mindoro congressman Reynaldo Umali dies". Rappler. 7 Ocak 2021. Erişim tarihi: 10 Ocak 2021. 
  29. ^ Wandera, Dan (8 Ocak 2021). "Luweero mourns former minister Kisamba Mugerwa". Daily Monitor. 8 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  30. ^ "Venezuelan Bishop, 69, dies of COVID-19". Catholic World Report. 8 Ocak 2021. 9 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2021. 
  31. ^ Arrant, Chris (8 Ocak 2021). "Iconic Legion of Super-Heroes artist Steve Lightle dies at age 61". GamesRadar+. Erişim tarihi: 8 Ocak 2021. 
  32. ^ "Murió por covid-19 el médico personal del papa Francisco, Fabrizio Soccorsi". infobae (İspanyolca). 9 Ocak 2021. 9 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2021. 
  33. ^ "František Filip zemřel: Režisér Chalupářů podlehl covidu-19". Blesk.cz (Çekçe). 9 Ocak 2021. 9 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2021. 
  34. ^ PAC President [@pac_president] (2021-01-09). "It is with sadness that we announce the passing away of PAC vetaran, Johnson Mlambo t.co/YyPRUZdpMl" (Tweet). Erişim tarihi: 2021-01-13Twitter vasıtasıyla. 
  35. ^ Simon, Emperor (11 Ocak 2021). "Former Military Administrator Aminu Kontagora Dies Of COVID-19". Channels TV. 11 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2021. 
  36. ^ "Zemřel zpěvák David Stypka - Novinky.cz". www.novinky.cz (Çekçe). 10 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2021. 
  37. ^ Lenda do Dakar, Hubert Auriol morre aos 68 anos após Covid-19 e internação
  38. ^ Seelye (10 Ocak 2021). "Nancy Bush Ellis, Sister and Aunt of Presidents, Dies at 94". The New York Times (İngilizce). ISSN 0362-4331. 10 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2021. 
  39. ^ "Thorleifs sångare Thorleif Torstensson död i covid-19". Expressen. 10 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2021. 
  40. ^ "Étienne Draber, acteur facétieux des Sous-doués, est mort du Covid". Le Figaro (Fransızca). 11 Ocak 2021. 11 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  41. ^ "Celebrating my mum, Eve Branson | Virgin". Virgin.com (İngilizce). 11 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2021. 
  42. ^ Urieles, Roger (12 Ocak 2021). "Murió el obispo de Santa Marta por covid-19". El Tiempo (İspanyolca). Erişim tarihi: 12 Ocak 2021. 
  43. ^ "Massoud Achkar n'est plus, Achrafieh pleure un de ses héros" (Fransızca). L'Orient-Le Jour. 11 Ocak 2021. 12 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2021. 
  44. ^ (Rumence) Horea Stoica, “A murit episcopul Florentin Crihălmeanu, infectat cu Covid-19”, Știri de Cluj; January 12, 2021
  45. ^ https://weartv.com/news/local/pensacola-attorney-fred-levin-passes-after-complications-from-covid-19
  46. ^ "'Trailblazer' Ojibway musician Shingoose dies of COVID-19 at 74". CBC News. 12 Ocak 2021. 13 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  47. ^ Another Cabinet Minister Sidik Mia Dies Of Covid-19
  48. ^ Saunders, Alan (12 Ocak 2021). "Tim Lester, Former Steelers FB, Dies at 52". Steelers Now. Erişim tarihi: 12 Ocak 2021.